FooldalNaturista uszodai programok
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2001


Az Almássy téri uszodában sokat voltunk ebben az évben

Egy idő után azonban kinőttük ezt a pici uszodát és a szaunába se fértünk el kényelmesen.Hamarosan nagyobb uszodát találtunk, ahol a mélyvíz is volt az úszni vágyóknak. Ősztől kibéreltük az ELTE uszodáját Zuglóban.

alm4.jpg
alm2.jpg
alm1.jpg

Uszodánkba a Mikulás is ellátogatott
Már az előtérben megajándékozta az érkező gyermekeket.

miki6.jpg
miki5.jpg
miki4.jpg
miki3.jpg
miki2.jpg
miki1.jpg

Először a NaVKE usziban
Részlet egy NaturListán megjelent ELSŐ naturista uszi beszámolóból

"Az uszodai latogatasomat Rozsaek alapos, min. 2 hetes aknamunkaja elozte meg
- en levelben kerdeztem mindenfelerol Rozsat, o meg hatartalan turelemmel valaszolgatott (nagy-nagy koszonet erte! :-) Nejemmel olyanoktol paraztunk, hogy
- majd mindenki minket figyel, mint "ujakat"
- majd rem eroltetett lesz az egesz, es vegig koncentralnunk kell majd, hogy ne "oda" nezzunk
- mi van, ha talalkozunk egy ismerossel
- a tobbiek elutasitoak lesznek
- az egyikunknek tetszik majd a buli, a masikunknak nem... stb. stb. stb...

Ezekkel szemben alltak Rozsa levelei, amiknek a hangvetele nem igazan tamasztotta ala a felelmeinket, ugyhogy innen volt egyaltalan a batorsag, hoguy tenyleg elmenjunk. Meg hat borzaszto kivancsiak is voltunk.
Es aztan eljott a nagy nap. Nem horvatorszagi eldugott strand, fel orara, hanem itt Budapesten, egy uszodaban, tobb oran keresztul meztelen emberek kozott. Meztelenul.
Nem ragozom tovabb - baromi jol ereztuk magunk. Nejemen az oltozo elhagyasa utani otodik percben mar lattam, hogy a kezdeti parazas oldodik, es magamon is ezt ereztem. Beultunk a szaunaba – jokedvu emberek ismeroskent koszontottek egymast, sztorizgattak, nagyokat rohogtak. Felszabadult volt az egesz.
Es mikor valaki azt kerdezte hogy jovunk-e a januari ejszakai uszodazasra, nejem engem megelozve vagta ra, hogy igen.
Aztan hideg zuhany, es be a medencebe. Bent gyerekek (plusz egy Mikulas) labdazott, a parton beszelgeto emberek... Jo volt, na! :-)
A ket ora baromi gyorsan eltelt, es mikor hazafele ballagtunk, akkor mar arrol beszelgettunk, hogy milyen jo volt ez az egesz, es hogy jo volna, ha nem vesztene varazsat azzal, ha tobbszor is ismetlodik. Bar gondolom, ha nehany alkalom utan nem is fog az ujdonsag erejevel hatni rank egy naturista buli, a jo hangulat es felszabadult legkor mindenkepp megmarad.
Az itt megismert emberek pedig olyanok voltak, akikkel szivesen talalkozunk akar feloltozve is, egesz mas alkalommal - ugy en bloc (emberek, naturizmus stb.) pozitiv nyomokat hagyott bennunk ez a vasarnap.”

"Én nagyon jól éreztem magam, köszi a meghívást. Életem első ilyen bulija volt, de már látom, hogy nem az utolsó (ha addig nem történik semmi bajom).
Megvallom, a spontán szerveződéseket jobban szeretem, mint a hivatalosakat. Főleg, ahol már alapszabályok vannak, emberek komoly elméleti vitákat folytatnak arról, hogy egy közösség nevében meg kell-e sértődniük valamin, vagy sem... Szóval, tudtam, hogy ez is valami egyesület a "szent cél érdekében". Magamban kicsit tartottam attól, hogy vajon észre szabad-e venni egy ilyen hivatalos helyen, ha mondjuk egy nő szép vagy csinos vagy aranyos vagy bármi.
Az egész este arról győzött meg, hogy igenis, sok minden lehetséges, ez nem egy merev:-) szervezet. A győztes csapat tagjaként a játék nekem szuper érzés volt, néha ugyan fáztam közben, és legszívesebben azt szerettem volna, ha a szaunában mondanák el a következő feladatot, de így is nagyon együtt volt a csapatunk. Szinte mindenki ismert mindenkit, mégsem volt semmi gond azzal, hogy bekapcsolódjak. Úgyhogy minden újonnan érkezőnek tudom ajánlani. Persze játszani kell, mert belülről az igazi élmény! Buli volt a társaság, szépek a lányok, jó fejek a srácok.

Perpetneky Druzsma