FooldalMeztelen táncszínház
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2007


Táncszínház velünk

2007. május. 6. 20,00

Az előadásról Győrfi Lajos készített interjút. Sajnos azóta a virtus oldala megszűnt...:-(

Egy érdekes kulturális programot, egy modern táncelőadást és ehhez kapcsolódó kísérletet ajánlottunk a figyelmedbe. Május 6-án, vasárnap este az L1 Táncműhely előadását naturista közönség nézhette meg naturista módon, vagyis ruhátlanul. Lekötöttük az estét, reméltük, többünknek lesz kedve eljönni. 40 fő a befogadó képessége a teremnek, a jegyár 1000 Ft volt. Előzetesen többen megnéztük a darabot, és úgy gondoljuk, abszolút bemutatható számunkra, naturisták számára. (A premier február 7-én volt, egy naturista hölgy ajánlotta figyelmünkbe az előadást és a koreográfust, Ladjánszki Mártát)

A 70 perces előadás végén kötetlen beszélgetés volt a táncosokkal, akik előzetesen szintén jó ötletnek tartották a ruhátlan közönség előtti előadást. A darab jónéhány gondolata sokban rokon a naturizmus szellemiségével: pl. " a test nem tabu", "a meztelenség önmagában nem erotikus", stb. A művészek számára is érdekes kihívás, és várhatóan egyedi élmény volt, hogy ruhátlan közönség előtt adták elő a művet, melynek jelentős részében a táncosok meztelenül mozogtak, táncoltak.

A mű igen impresszív, meditatív és provokatív részekkel. 9 táncos és egy -olykor 2 - zenész, hol együtt, hol külön csoportokban, érdekes fények és hihetetlen ketyerékből előcsalt fantasztikus zene alkotják az előadást.

Már maga a játszóhely is érdekes színhely, egy volt szövőgyárban helyezkedik el. 40-en férnek el a nézőtéren, ami U alakban körbeveszi a táncparkettet, így nagyon családias előadások zajlanak. És valóban művészet, nem magamutogatás, hanem egy bizonyos gondolatkörre épül fel, adott koncepcióval. A ruhátlan jelenetek csöppet sem szexuális töltetűek, viszont az erotikusak (pl. testi együttlét bemutatása) mind ruhában zajlanak.

A koreográfus- művészeti vezető, Ladjánszki Márta nagyon szimpatikus hölgy, az általunk megtekintett előadás után órákig beszélgettünk vele egy pohár bor mellett. A művésznőt erőteljesen foglalkoztatja a meztelenség, és az emberi test, mint kifejezőeszköz, ezen előadáson túl akár kifejezetten naturista közegben megvalósuló előadást is lehetségesnek gondol.

LANKADÓ EXTÁZIS - NYILVÁNOS MEGTERMÉKENYÍTÉS
Az L1 TÁNCMŰVEK - BAKELIT MULTI ART CENTER előadása

Zeneszerző: Varga Zsolt , Jávorka Ádám , Hammer Zsolt
Rendező-koreográfus: Ladjánszki Márta

Szereplők:
Ladjánszki Márta, Garai Júlia, Hód Adrienn, Jarovinszkij Vera, Kántor Kata, Lakat Andrea,Kiss Melinda, Jávorka Ádám, Hammer Zsolt, Varga Zsolt, Szász Dániel

A nagy érdeklődésre való tekintettel minden jegy már elővételben elkelt!