Fooldal Dandár Gyógyfürdő
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2011


Gyógyfürdői élménybeszámolók, vélemények a levelezőlistán megjelent írásokbólAmúgy itt valami telepátia van megint, mert nekem a Dandár régi mániám, amit szeretnék megnézni egyszer. Errefel az elnökség itt meg kitalálja nekem a régi (több éves) gondolatom, és meg is szervezi tetejébe!
Ilyen a jó Elnökség.
Vacek

Eddig nem nagyon hallhattatok rólam, de amit tudni kell a Dandárról. Én itt szoktam watsuzni, és ismerem a fürdot. Nem egy aquapark, ellenben egy igazi hangulatos szocreál fürdo. Három medencével, egy igazán kellemes merülomedencével a szauna után, egy testhoméréskletu és egy 38 fokos medencével. A viz összetétele megegyezik a Szecskáéval, és tényleg nagyon jó kis fürdo.. Szívbol javaslom mindenkinek, aki vágyik egy kis retró érzésre..
Zoli

Sziasztok,
nagyon örülök én is ennek a lehetoségnek, mivel egyszer már belülrol is szívesen megnézném. Gyerekkorunkban ezt elsosorban tisztasági / kádfürdoként ismertük, mivel akkor sok osztálytársam olyan lakásban lakott, ahol nem volt fürdoszoba, így a konyhában lavorban mosakodtak, illetve hetente 1x elmentek egy igazi fürdésre. A Dagály ezen kívül a "beteg" nénik és bácsik gyógyfürdoje volt....... mi uszodába jártunk. Érdekes volt újra olvasni a Hámán Kató út nevet /régi és mai neve Haller utca/, amelyen található muvelodési házat akkor Ferencvárosi Úttöroház néven ismertük, s ott gyakran szerepeltünk is. Csodálkoztam, hogy a mellette lévo piacot szüleink Hallernak hívták. =-O
Évabella

"...nagyon jól sikerült Dandár u-i gyógyfürdozés..."
Etus

Üdvözlet az olvasóknak!
Remek volt a Dandár béli fürdőzés, társalgás, köszönet érte a szervezőknek. Bízunk a szép jövöben, abban nevezetesen, hogy még igen sokszor lesz részünk benne.
Ha valamivel több szék lesz a medence térben még jobb lesz.
Laci és Margit

Sziasztok!
A tegnapi Dandár fürdőzés nekünk nagyon bejött.
A személyzet nagyon kedves segítőkész.
A víz hőfoka és összetétele tényleg nagyon jó.
Egymás mellett egy baromi hideg egy 35 és egy 38 fokos gyógyvízes medence van.
A szauna elég nagy, de ehhez képest nem sok az ülőhely kb 12, de a Hosszú is tudott legyezni benne.
A felöntésekért köszönet Etának és Hosszúnak is.
60 körüli létszám jött össze ez ideálisnak mondható, ennél sokkal többen nem férni el kényelmes szerintem, főleg a szauna befogadóképessége miatt.
A hely tényleg szocreál, a vizesblokkok olyan dagály szerűek, az öltözőszekrények sem mai darabok viszont 3-4X akkorák mint egy modern szekrény, ráadásul sok akasztóval, akinek ez nem jön be az próbálkozzon másik hellyel.
Aki szeretne nem éjjel, pesten, egy jó gyógyvizeset csobbanni és szaunázni, ráadásul kedveli a retrót annak kifejezetten ajánlom a helyet.
A szaunában borotválkozni veszélyes és tilos, de a legtutibb tábla az a medencében tilos szappanozni :))))
Akik masszíroztattak azok azt is dicsérték.
Üdvözlettel: Gábor

Köszönet a szervezőknek a mai estéért a Dandár fürdőben. Nagyon jól éreztem magam. Annak ellenére, hogy aránylag új vagyok a "szakmában" sokat beszélgettem, sok embert megismertem. Ráadásul még közel is lakom. Egyszóval: Köszönöm.
V. Feri

Sziasztok !
Hazatérésem után, köszönet a NaVKE által biztosított lehetőségért, végre egy hely, ahol sikerült úgy ücsörögni órákat a medencékben, hogy nem fáztam, sőt, a legmelegebb vizű medencében, 10-15 perc után, célszerű volt átmenni másikba, és váltogatni. Nekem, a forró víz, és a leghidegebb víz közötti ingázás vált be leginkább. Úgy gondolom, hogy sokunknak kimondottan hiánypótlásként hatott, ez a forró termálvizes fürdőzés lehetősége. A szaunázást kedvelők is, a kezdeti sorállást követően, többször is bejutottak, a rendelkezésünkre álló fürdőzési időtartamon belül. Úgy gondolom, hogy téli időszakban, lenne létjogosultsága, egy ilyen, kisebb befogadóképességű helyen, havi rendszerességgel lehetőséget biztosítani, a gyógyvizes, magasabb hőfokú medencéket kedvelők számára. Mivel, a fürdős programok lehetősége, jellemzően késő esti (éjszakai) időre szoktak esni, szerintem, ennek a kezdési-befejezési időpontja, többeknek lehet kedvező, valamint ezáltal, némi változatosságot visz az eddig megszokottakhoz képest.
H. Feri

Köszönet a szombatért.
Nyaláb: Dormánlaci

Nagyon, de nagyon jó a vize a Dandárnak, inni is (gyomorbántalmakra) meg ejtőzni is benne (ízületi nyavalyákra) kivételes élvezet. Meg az is jó volt, hogy nem éjszaka, hanem normális emberi időben történt mindez. Én ide minden szombaton, amikor ráérek, elmennék. Igaz, volt egy sanda szándékom, hogy megborotválkozom 40 év eltelte után a "szauna helyiségben", de mivel ez "életveszélyes", sőt "tilos" is, ezennel lemondok róla. A masszázs is nagyon jó, szinte csontig hatoló volt. A személyzet kedves, előzékeny. Az ár is normális, vagyis megfizethető. A tágasnak tűnő szauna helyiségnek csak az a baja, hogy nem lehet rendesen szellőztetni és ezért egy kicsit büdös. Ajánlani kellene nekik, hogy éjszakára nyissák ki az ajtaját, libbentsék félre vagy szereljék inkább le azt a plexi vagy nem tudom milyen függönyt és nyissák ki az ablakot. És akik nem tudják még: aki arra jár és van nála üres ásványvizes flakon, térjen be, szívesen megtöltik, ezt mondta a személyzet. Köszönet Etáéknak a szeánszokért, a szervezőknek a hely fölfedezéséért és az első dandáros fürdőzés megszervezéséért.
László (Anikónak is tetszett minden)

...én megszerettem volna borotválkozni, de nem találtam (a NOi öltözoben és a medencéknél sem) mosdót és tükröt, lehet hogy a férfi öltozoben volt?
Gyuri

... valóban jól sikerült a szombat du, aki tud még írjon róla, mi az, ami tetszett, mi az, ami nem, mert ezek is befolyásolják a következo alkalom megvalósítását. Az igazgató úr végig ottmaradt velünk az irodájában és az idoközben felmerült kérdésekre készségesen válaszolt már a helyszínen. Foleg a szauna hiányosságait beszélgettük át. Hamarosan majd írok ezekrol is...
Rózsa

Reméljük, Eta már kiheverte a szombati szaunamesterkedés fáradalmait. Minden elismerést megérdemel! Legközelebb el kellene osztani több felé a feladatot. Én egy alkalommal megpróbálkoztam a helyettesítésével, de rá kellett jönnöm, hogy ezt nem 2 méteres testmagasságra találták ki. A törölközo pörgetését csak félig gugolva, a legyezést meg behajlított karokkal tudtam csak balesetveszély nélkül végrehajtani :-) Egyébként mi is jól éreztük magunkat, a melegvizes dagonyázás és a 3 szaunaszeánsz kellemesen eltikkasztott minket. Jó volt beszélgetni a rég nem látott ismerosökkel, barátokkal is.
Üdv: Hosszu

Fotó: Rózsa

1. A 35 és a 38 fokos gyógymedencék
2. Az iható gyógyvíz
3. A "társalgó" a volt büfé elott
4. Zuhanyozó
5. Fiúk a vízben
6. Masszirózó helyiség
7. Pihenoszoba
8. Öltözo
9. A merülomedence

vizben.jpg
DSCF0020a.jpg
DSCF0013a.jpg
DSCF0009a.jpg
DSCF0008a.jpg
DSCF0006a.jpg
DSCF0004a.jpg
DSCF0003a.jpg
DSCF00010a.jpg

Gyógyvizes uszodai programunk

-Havonta 1 szombat délután 15,00-18.00 (1095 Budapest,
Dandár Gyógyfürdo, Dandár u. 5-7.)

Részvétel csak NaVKE tagoknak. A NaVKE/INF tagsági igazolvány felmutatása a pénztárnál kötelező!

Belépodíj:
1300 Ft/fo
Elfogadják az üdülési csekket, de lehet fizetni bankkártyával is és egészségbiztosítási kártyával is. A gyorsabb bejutás érdekében javasoljuk a készpénzes fizetést. A pénztárban 14.45-től már tudtok jegyet váltani.

A Dandár Gyógyfürdo víz összetétele
Nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, amelynek fluoridion-tartalma is jelentos.

Gyógyjavallatok
- Ízületek degeneratív betegségei
- Idült és félheveny ízületi gyulladások
- Porckorongsérv
- Idegzsábák

De ha csak egy jó beszélgetésre vágysz a kellemes meleg vízben, szívesen látunk!

Gyógymedencék száma 3, különbözo homérséklettel:
- 1.
vízhofok 26 °C
vízfelszín 13,5 nm
- 2.
vízhofok 38 °C vízfelszín 26,5 nm
- 3.
vízhofok 35 °C
vízfelszín 62 nm

Az öltözok mellett pihenotér is van a vendégek részére. A földszinten a volt büfé elott asztalok, székek is rendelkezésetekre állnak (pihenésre, beszélgetésre).
Kérjük, hogy a medencetérben a székeket pihenésre használjátok, ne a csomagjaitokat pakoljátok oda. A táskáitokat hagyjátok az öltözoszekrényekben (kabinos néni orzik, csak jelszóval nyitható...). Míg a gyógyvízben ücsörögtök, törölközoitek tárolására fogasok/akasztók állnak a rendelkezésetekre. Kérjük továbbá, hogy szaunázáskor NAGYMÉRETŰ törölközőtőt használjatok, az ismert "Z" alakú elrendezésben, melyről házirendünkben is említést teszünk (Mindig tegyél magad alá törölközőt, ha leülsz, a szauna felső padjára ülve pedig a talpad alá is!)

Finn típusú szauna is muködik ezen a délután: A finnországi szaunázás sok száz éves hagyománnyal rendelkezik. Ebben a fürdoben is található egy 12 fos finn szauna. Az alacsony páratartalom és a magas, 80-100 fokos homérsékletét teszi könnyen elviselhetové a szaunázást. Szervezetünk törekszik az egyensúly megtartására, ezért a száraz és a forró levegore intenzív verejtékezéssel reagál. A verejték párolgása huti a bort, és nem engedi túlzottan felmelegedni. Igény estén szaunaszeánszot is tartunk, önkéntes szaunamesterekkel.

A forró levego után ajanlatos hideg zuhanyban lehuteni a testünket, majd a merülőmedencébe mártózni.

Masszor igényét lehetőleg 2 nappal a kezdés előtt kérjük bejelenteni! (Díja: 1900 Ft/fo)

A Dandár Gyógyfürdot, méretei miatt max. 80 fo tudja ezen idoszak alatt igénybevenni így jelentkezésedet ezek miatt is kérjük elozetesen, az aktuális szombati dátumot megelőző csütörtök éjfélig megírni lehetoleg e-mailben: navke@navke.hu, ill. telefonon érdeklődhettek: 20-313-9170.

Túljelentkezés esetén a jelentkezés sorrendje a döntő.

Naturista tagsági igazolványodat ne feledd otthon!
Mivel csak NaVKE tagok vehetnek részt a rendezvényen, ezért érdemes tagságit váltani előtte.

Szeptember 1-től NaVKE tagságit is kérhetsz, melynek ára: 2000 Ft/fő (2012. március végéig érvényes) Ezt azoknak javasoljuk, akik már voltak vmelyik rendezvényünkön.

Természetesen fürdoruha és monokini viselése nem megengedett így azt el se hozd magunkkal!

05dandar.jpg
04dandar.jpg
03dandar.jpg
02dandar.jpg
01dandar.jpg