![]() | Együttműködés | ![]() | |||||||||||||||||||
![]() | |||||||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Együttműködés Az MNE 2012-es programjai Délegyházán, az 5-ös tónál Március 15.
Április 21-22.
Május 5-6.
Május 26-27.
Június 23-24.
Július 28-29.
Augusztus 18-19-20
Szeptember 7-8-9.
Október 6-7.
A 2005 november 18-án aláírt együttmüködésről itt olvashatsz bővebbet:
A másik 3 aláíró szervezet éves programjait ezen a linken éred el:
![]() Lecsófőzőverseny ![]() Délegyháza, 2012. 06.23. Ismét győztünk. Hittem bennetek. Bár nem a szokásos összetételű lecsófőző navkés csapat indult, de a
lecsófőzés a navkéseinknek valóban jól megy. SZIKI-n már volt dobogós helyünk egyik ottani főzőversenyen...
Mióta FNT-t rendezünk, minden évben SZIKI-n is megfőzzük a magunk és a közeli jó barátok részére is a NaturLecsónkat. Most
Horváth Gusztiék nem értek rá... De vmi telepatikus ráérzéssel egyik nap Kocsis Művész Úr felhívott, hogy
ők szeretnének indulni és ki lenne még a csapat tagja rajtam kívül? Tudnék-e segíteni? Mivel nem is tudtam
még ki lesz ott, de gyorsan dönteni kellett, akiben biztos voltam, hisz faházunkat már lefoglatuk 3 fő részére,
Eszternek, Halmos G-nek és nekem. Mivel Eszter már zsűritagnak lett kiválasztva, így maradtunk mi ketten. Így állt
össze a név, a KocsMaHal, nevünk kezdőbetűjéből.
Aztán kiderült, hogy Hal-unk csak délben érkezik, mert vmi
hivatalos dolga akadt délelőtt, akinek a nevét pedig nem írhatom meg (kérlek is Béla, hogy tolmácsold az illetőnek,
hogy betartom a szavamat), viszont messze földön jól főzi a lecsót és tavaly is remekelt már nekünk Délegyen, s éppen
a lecsójával lopta be szívét közénk, szívesen besegített. Hozta is saját készítésú házi szalonnáját, kolbászát.
Saját emlékeim szerint Délegyen még sosem volt ilyen jó szervezésű, nagy létszámú a főzőverseny. 10 csapat indult... Remek volt a hangulat, a szervezés. Sok köszönet ezért Krisztinek aki rengeteget dolgozik a naturizmus bölcsőjének megmaradásáért. Délben NaturLecsónk
elkészült. Csinosítottuk piros-fehér-zöld szalvétákkal, a nyers alapanyagokkal és egy pici szelet lecsós palacsintával.
A szekszárdi rozékirály, Dúzsi Tamás, a Le Mondial du francia borversenyen ezüstérmet nyert kékfrankos rozéjával kísérve
és gyáli káposztalevélen sült házi kenyérrel tálalva
kóstoltattuk meg a zsűrivel.
Gratula mindenkinek! Mi, navkések vhogy együtt szeretünk maradni és ezen a hétvégén együtt is laktunk, a Mentősdomb 3 faházában és körülötte sátrazva, közel 20-an. Napközben több mint kétszer ennyi navkéssel futottam össze a kemping eseményein. Vacsorára, a nevét eltitkoló szakácsunk tárcsán sütött nekünk finom csirkecombot, virslit, szalonnát, paprikát. Itt is jó csapatot alkottunk. Az esti buli előtt pedig felszabadultan ugráltunk a tűz felett, égettük a boszorkányt a vízen, legalább százan fáklyás felvonuláson vettünk részt... Aztán Dj Gabriel remekbe szabott diszkójával hajnali 3-ig táncoltunk a Bermudán. Igaz, hiányzott néhány navkés mulató mag, de így is utolsóként tértünk nyugovóra, hajnali fél 5-kor. Nagyon jó érzés volt a berényi egyesület elnökét is köztünk látni és Coffos baráti közeledést is. Köszönet mindenkienk aki egész este meztelenségével is hozzájárult a délegyi naturista hagyományok újraélesztéséhez. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon jól éreztem magam köztetek és csak sajnálni tudom, hogy ilyen rövid volt ez a hétvége... (Rózsa) Már olyan sok jót elmondtak az előttem írók, csak néhány saját megjegyzéssel egészíteném ki a beszámolókat. Szombaton reggel érkeztünk, szuper házikókat kaptunk a mentős dombon, szinte mindenkinek jutott ott hely a társaságunkból, sokan sátrakkal telepedtek le a "tisztáson". Igyekeztünk is aztán a főzőversenyre, ahol minden induló egyesület részéről felkértek Krisztiék egy zsűritagot az elbíráláshoz. Ez nagyon kedves gesztus volt, és eleve kiküszöbölte az elfogultság miatti pontozás nyújtotta előnyöket :) Mivel nekem legkedvencebb ételem a lecsó (a körömpörkölt és a halászlé mellett), ezért különösen nagy lendülettel és lelkesedéssel vártam a finom falatokat. Marcipános csokit valóban nem kaptam megvesztegetés gyanánt:) Viszont a tálaláskor a csapatok zöme kínált pálinkát vagy bort, sört. Ezeket én átruháztam a zsűri férfi tagjaira :) Egyedül a NaVKE finom roséját ittam meg, és a Keménymag sörét másnap a strandon, jól lehűtve. A zsűri elnökétől, a büféket üzemeltető Gyuritól hasznos tanácsokat kaptunk, mire figyeljünk oda a zsűrizés során. Így legalább megtudtam néhány dolgot, amire eddig nem is gondoltam, hogy lényeges lehet egy egyszerű lecsónál. Jól jött Gyuri szakértelme, megadta azt az érzést, hogy ez egy igazi, komoly megmérettetés, és én is komolyan vegyem a feladatomat, ha esetleg más szándékom lett volna :) A legjobb hangulat szerintem a Spiccesek csapatában dúlt, olyan vidáman és életkedvvel telten főzöcskéztek, hogy öröm volt nézni. Ők még egyedi ideiglenes tetkókat is fújtak a testükre a csapatuk nevével, nagyon ötletes volt. Nekem három lecsó ízlett a legjobban, őket külön kiemelném: Dinye1 (MNE), DJ Gabriel (MNE) és a KoccsMaHal (NavKE). A többi is mind vagy nagyon ízletes volt, vagy különleges főzési, elkészítési módja, illetve összetétele miatt örök emlék marad :) A zsűri többi tagjával egyetemben folyamatosan járkáltam körbe, és jegyzeteltem a láttotakat. Többek között, hohy ki milyen nyersanyagokat és hogyan használ fel a főzés során. Láttam pl. őrölt borsot, Vegetát, kakukkfűt, talán bazsalikomot is, aztán fokhagymát. Néhol nem tudtam ellenállni a kóstolásnak, olyan isteni füstölt sonkát, szalonnát, kolbászt daraboltak a versenyzők. A tálalás is remek volt, mindenki igyekezett kitenni magáért. A legtöbb csapat komolyan vette a versenykiírás azon részét, hogy pontozni fogjuk a tálalás, a kínálás módját. A Spiccesek pl. kivájt zsemlében szolgálták fel a kétféle (natúr és tojásos) lecsót, mellé félbevágott zöldpaprikában a pálinkát. Nem semmi :) A Dinye2 csapata igazi tóparti hangulatot varázsolt a tálcára a hattyúvá hajtogatott szalvétákkal és a halacska formára vágott rozskenyérrel. A Keménymag pedig valódi farönkből fűrészelt tálalókorongon szervírozta a lecsót. Külön megjegyezném, hogy a Dinye csapatok neve egy frappáns mozaikszó. Nevezetesen a Délegyházi Italozva Nyaralók Egyesülete rejlik mögötte :) A főzőverseny után még a strandvendégeket is meginvitáltuk egy kis kóstolásra, és miután alaposan kibeszélgettük, iddogáltuk magunkat, visszamentünk a szálláshelyünkre, sütögettünk tárcsán iszonyú finom combikákat, paprikát és sonkát, hogy estére legyen energiánk a tánchoz. A tűzugrás, boszorkányégetés és fáklyás vízi felvonulás nagyon vidám perceket szerzett, remélem, sokáig fennmarad még a hagyománya! Aztán végre jött a diszkó, ahol igazán kitombolhattam magam. Bár részemről kevesebb lájtos számra számítottam, mert szeretem úgy igazán kitáncolni magam, de így is sok szuper kemény, megmozgatós szám volt. Kár, hogy 3-kor abba kellett hagyni, még bírtam volna... Nagy köszönet a szervezésért Attilának és Krisztinek, csodálatos munkát végeztek, végeznek! Amint lehetőségem lesz, biztosan leruccanok egy kicsit napozni, illetve ami biztos, hogy aug. 18-20-án ott lesz a NaVKE, legalább ekkora társasággal, engem is beleértve. Ma egyébként itthon személyes lecsófőző versenyt rendeztem, és meg is nyertem :) puszi mindenkinek titi
|