FooldalNaturista Borkóstoló
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2013


11. Naturista borkóstoló

Szigetmonostor, Naturista Park, 2013. május 10. péntek 18.30

"Tudomásul veszem és hírdetem, hogy a borban öröm, barátság, dal és boldogság van ugyanúgy, mint a Naturista Parkban."
Részlet a Naturista Park Őfelsége által lovaggá avatottak Okleveléből (2007)
Borszakértőnk ismét a magyar borrégiók megismerését tűzte ki célul az alábbi borvidék 10 borával:

Akit érdekel bővebben, utánaolvashat a borrégiókról illetve a hazai borvidékekról a borkóstolót megelőzően is, a Vinopédián

Eger (Egri Borvidék)
1. Dula Bence: Pinot Noir White, 2011

Dél-Pannónia (Tolnai borvidék)
2. Tűzkő Birtok: Tolnai Zöldveltelini, 2011

Észak-Pannónia (Móri borvidék)
3. Miklós Csabi: Marilyn Mórról, 2011

Tokaj (Tokaji Borvidék)
4.Sauska Pince: Tokaji "Harmat" Furmint, szelekció 2009

Balaton (Dél-Balatoni Borvidék)
5. Bujdosó Pince: Balatonboglári Merlot, 2011

Eger (Egri Borvidék)
6. Tóth Ferenc: Egri Bikavér, szelekció, 2009

Pannon (Szekszárdi Borvidék)
7. Dúzsi Tamás: Szekszárdi Kékfrankos szelekció, 2009

Balaton (Dél-Balatoni Borvidék)
8. Konyári Pince: Balatonlellei Loliense cuvée (vörös), 2011

Balaton (Dél-Balatoni Borvidék)
9. Ikon Pince: Balatonboglári Tulipán cuvée, 2011

Alföld (Kunsági borvidék)
10. Köpcös Pince: Csengődi Chardonnay, 2012 (kései, édes)

A részvételi díj: 5000 Ft.
Az eddigi hagyományoknak megfelelően, lesznek a borkóstolót kísérő falatkák, előétel, leves, főétel, desszert és a végén a táncos lábuak fergeteges discóval zárhatják a napot .

Előétel: Hideg vegyes ízelítő a saját padlásunkról.
Leves: Tejszínes Brokkoli krémleves rózsáival és pirított zsemlekockával.
Főétel: Ropogós sertés csülke vörösboros káposztával és lapon sütött dödöllével.
Desszert: Remegős vanillin puding bormártással

Nincs belépődíj a csak borkóstolóra érkezőknek, vagyis az ott tartózkodás kb. 18,00-24,00 között ingyenes.
Egyébként a napi belépődíj felnőtteknek reggel 8,00-20,00 között 1500 Ft/fő

A borvacsorát a Szigeti Eszedelem (SZESZ) 2013-as főzőversenyének győztese fogja a borok ismeretében összeállítani így, egy kicsit talán különlegesebb lesz.

Szálláslehetőségek (és az árai)
faház (2-4 sz), lakókocsi (4 sz), szoba (2 sz) saját sátor vagy a hálófülkésre szeparált garázsban saját matracon

Szállásfoglalás a pannat@t-online.hu emilen vagy telefonon Patakfalvy Gábornál: 20-3522691

Kérünk előzetes bejelentkezést lehetőleg a konkrét dátum előtti szerda estig a navke@navke.hu emil címre (vagy telefonon: 20-313-9170), mely előzetes létszám segít megtervezni a kellő mennyiségű bor és vacsora mennyiségét. Tájékoztatásul: kb. 40-42 fő fér el kényelmesen az étteremben az est folyamán.

Várunk szeretettel mindenkit!
Másnap majális lesz a parkban, maradhattok hétvégére is, hisz
"Fel kell szabadulni. Nem szabad fénytelen életet élni. Napot! Napot! A fülledt ruhapára elpárolog és olyan illatos leszel, mint a tenger. Mint a bor."
-mondja Hamvas Béla is a Bor Filozófiája c. művében.

Attól tartok a nagy esemény minden résztvevője ágynak esett, azért nincs immár második napja egy sor sem róla.
SRAN Péter

Kedves Péter,
de hát még tart a majális... majd ha vége a hétvégének írunk róla...:)
Remek volt a péntek este. De azoktól várnám én inkább a beszámolót, akik újként voltak ott, mert én már elfogult vagyok.:) Jó kis csapat volt, éjjel fél egykor tértünk nyugovóra, addig táncoltunk. A Zsolt által remekül kiválasztott Márai és Alkonyi idézetek, felolvasásai, vagy rögtönzött Hamvas Béla sorok kísérték a borbemutatásokat. Nagyon élvezetes ez, mondom azoknak,akik még ezt nem tapasztalták... Az idén az 5 fogásos vacsora is olyannyira jól passzolt a borokhoz, hogy csak dícsérni tudom Zolit, aki főzött nekünk. Pénteken az idő is kedvezett, sütött a nap, hétágra. S mivel a tündéri Bernadettékkel utazhattam, még egy órával a kezdés előtt odaértunk és meztelenkedhettünk, parton, tóban egyaránt. :)
Az akácfák virágoztak, illatoztak és a sziklakert zöldült, a kerti tó gyönyörű tavirózsái is a megszokott szépségükkel hódoltak a vendégeknek.
Májusban a legszebb a naturista park, most is így érzem és csakl ajánlani tudom azoknak,akik még nem ismerik. Hamarosan érik az eper a szigeten, lesz is újra eperfesztivál Gáboréknál (jún. 7-9) Az időjárást nem tudom mit hoz, de a finom epres ételekért is megéri odautazni, az biztos.:) .
De előtte még navkés vízitúra, natura és gyereknap... S az Alpok-Adria Sportali a Solarisban.
Ha az időjárás kegyes hozzánk, sok szép nap vár ránk ruha nélkül májusban, és várhatóan remekbe szabott élménybeszámolók is lesznek itt a listán.:)
Üdv
Rózsa

Kedves Rózsa,
örülök, ha meg voltatok elégedve, igyekeztem jól összeválogatni a borokat s az idézeteket.
A csülköt tanítani lehetett volna. Pazar volt az íze és ropogott a bőre. A dödölle ötletes köret volt hozzá.
Üdv
ZS

Nagyon köszönjük, a kedves szavakat és Mi is szeretnénk kifejezni köszönetünket, Rózsának, Zsoltnak, Zolinak és a csapatnak azt a jó hangulatot, amit szereztetek mintanyinknak. A Másnapi majális délelőttje, inkább a pihenésről szólt, de aztán délután,- ellentétben, a meteorológia jóslásaival,- a szép napos időben, már egy jó foci is belekerült a programba. Találkozunk, az Eperfesztiválon, de addig is mindenkinek, mindenhól, kellemes naturista időtöltést kívánunk.
Várunk benneteket szeretettel; Gábor, Gabi, Gergő. Szigetmonostorról.

Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy listára írogatós, de miután a mi Rózsánk finoman felszólított, hogy írjanak a borkóstolóról az újak, ezek meg mi voltunk a Misivel, így klaviatúrát ragadtam, és......háát, most írok. Kissé kalandosan közelítettük meg Szigetmonostort, mivel a GPS nem kínálta fel, a Gyümölcsös út beírásának lehetőségét, mentünk vakon mint a ló, lévén, hogy a térkép éppen az autón kívül leledzett, persze, mindkét tényre, csak indulás után derült fény. Ezért mikor átértünk a szigetre, Telefonos segítséget kértünk az otthon a gép előtt ülő gyerektől aki diktálta, épp hol jártunk, (eskü, jobb mint a GPS) Hajszálra, de megérkeztünk, a társaság nagy része már ott ült és beszélgetett. Ilyenkor mindíg zavarban vagyok kicsit, míg mások már a maguk természetességében üldögélnek, mi meg felöltözve......... Gábor gyorsan körbevezetett bennünket és már mehettünk is a borokat kóstolni. A vacsoráról, csak felsőfokon tudok beszélni, Isteni finom volt minden falata. Harmonizált a borokkal, és a hangulat is egyre jobb lett. Nagyon tetszettek a pohárköszöntők egyik jobb volt mint a másik, remekül telt az idő. Majd jött a tánc, mi még nem láttuk soha az Éva-Guszti párost táncolni, mit mondjak, valami csúcs volt. Élvezet volt Őket nézni, volt, hogy csak álltunk és figyeltük, mennyire harmonikus volt amit együtt műveltek. Aztán amit sosem gondoltam magamról, hogy beállok én is ropni, általában, nem szeretek táncolni, mert úgy érzem nagyon nem tudok, na ezt az érzést asszem a ruháim mellett hagytam a faházban, mert egyáltalán nem érdekelt, hogy tudok -e vagy sem, felszabadultan táncoltunk, a kínai strandpapucsaink sem ravartak bennünket. Még rokihoz hasonló mozdulatokra is vetemedtünk, mikor is összeütődött a pocakunk a kedvesemmel, aki vigyorogva megjegyezte, mióta nem táncoltunk mekkorát fejlődött a technika még légzsák is van. :) :). Éjfél körül mentünk el aludni, de még az ágyból is hallgattuk a többiek jókedvét. Nagyon kellemes volt, megyünk az eperfesztiválra is, reméljük addigra melegebb lesz egy kicsit.
Szép napot mindenkinek.
Gitta
ui: A Buksi, vagy Bodri, vagy mindegy milyen nevű kutya egy tünemény....

orszagos_borvidek_terkep1.jpg
magyarorszag_borregioi.jpg
IMG_9362h.jpg
IMG_9359h.jpg
IMG_9358h.jpg
IMG_9355h.jpg
IMG_9353h.jpg
IMG_9349h.jpg
IMG_9347h.jpg
IMG_9343h.jpg
IMG_9341h.jpg
IMG_9339h.jpg