FooldalEgyüttműködés
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2013


Az MNE tervezett programjai 2013-ban

A 2005 november 18-án aláírt együttmüködésről itt olvashatsz bővebbet:
http://www.navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=200a5&pr=egyutt

A tervezett 2013-as programok:

Április 20. szombat
„Föld napja” Környezetvédelmi akció, minden kempinglakó számára kemping közösségi területein, társadalmi munkában. (bográcsban készült közös ebéddel)
Közhasznúsági program, előadás a természet és a naturizmus kapcsolatáról, ebéd közben

Május 4. szombat
Szezonnyitó buli
Bogrács-partival, májusfaállítással. Napközbeni zeneszolgáltatással.
Rajz- és fotópályázat felhívás: „Kempingünk élővilága” címmel.

Május 25. szombat
Gyereknap, Pünkösdi király/királylány választás
Ügyességi vetélkedők kicsiknek/nagyoknak, póni lovaglás, palacsintázás
Délelőtti program, 14 óráig.

Június 8. szombat
Házibajnokságok hétvégéje, egész napos sportversenyek: röpi, petanque, tollas, ping-pong, lábtenisz, darts, lengőteke, streetball, póker…stb., este diszkó

Június 29. szombat
„NATURLECSÓ” Országos naturista lecsófőző verseny
Szent Iván éji bolondozások, fáklyás felvonulás a tűzugrás helyszínére (kis-strand), boszorkányégetés, fáklyás vízi felvonulás, majd diszkó

Június 30. vasárnap
Társegyesületek találkozója
NaVKE – MNE röplabda mérkőzés 10 – 12óráig
Közhasznúsági program, előadás az ember és a természet kapcsolatáról 13-14 óráig

Július 13. szombat
Délelőtt: Erősemberek versenye
Délután: popsi szépségverseny
Este: Salsa bemutató- és party, majd diszkó

Július 27. szombat
Bográcsfőző háziverseny (csak MNE tagoknak)
Naturista motoros találkozó 12 órától
Délután: sörivó verseny, cici szépségverseny
Este: élő koncert majd diszkó

Augusztus 17-18-19-20 szombat - kedd
MNE NAPOK - 30 éves az MNE ! Nagyszabású rendezvények kicsiknek, nagyoknak 4 napon keresztül! Sportversenyek, petanque, tó átúszó verseny, lövészet, íjászat, barnasági- és szépség versenyek, gyerek táncverseny, hangos vízi felvonulás, 3 diszkó, egyik este hab-party!

Pa-dö-dö MNE születésnapi koncert !

Augusztus 20-án: pálinkás ébresztő, ünnepélyes megemlékezés, koszorúzás, kenyérszelés Közhasznúsági program, előadás kempingünk élővilága címmel Rajz és fotó pályázat eredményhirdetése.

Szeptember 6-7-8 péntek - vasárnap
(esőnap: 13-14-15)
MNE a SZESZ-en!
Országos naturista főzőverseny Szigetmonostoron.

Szeptember 28. szombat
Házibajnokságok hétvégéje, egész napos sportversenyek: röpi, petanque, tollas, ping-pong, lábtenisz, darts, lengőteke, streetball, póker…stb.
Délután: Szezonzáró buli, bogrács-partival, tábortűzzel és diszkó.

A másik 3 aláíró szervezet éves programjait ezen a linken éred el:
http://www.navke.hu/index.php?main=program

 

30 éves az MNE

Délegyháza, 2013. aug. 20.


Kivonat a Naturlistáról és a Facebook oldalairól:

yrys, az NBBKE elnöke elsőnek írt:

Az alábbi köszöntőt írtam az NME 30. születésnapjára. Minden naturista csoportba feltettem 19-én éjszaka. Megpróbáltam Tóth Attilával telefonon beszélni, de valamiért megszakadt a telefonos kapcsolat, ezért úgy éreztem, hogy el kell mondjam neki, ami még a szívemben volt.
Ma látom, hogy a délegyi, a sziki és a magyar nudisták oldalán ott a bejegyzésem, innen pedig eltűnt. Tudom, nem mindannyian vagytok a többi oldalon is tagok, ezért visszateszem ide is, aki már olvasta, attól elnézést. úÚgy érzem, a magyar naturistáknak összefogás kell akkor is, ha az ország más részein szereti a szabadidejét tölteni. A délegyházi 5-ös tavat pedig legalább egyszer mindenkinek illik meglátogatni!

Kedves Tóth Attila, kedves MNE tagság, s minden magyarországi naturista barátom, ismerősöm!
Szeretném elmondani, hogy sajnálom, amiért nem tudtam ma Délegyházára menni. Az elmaradásom miértjét Attilának telefonban elmondtam, ezen a fórumon ez lényegtelen. De hogy miért sajnálom, az nagyon is fontos. Azért, mert minden magyar ősnaturista szemében Délegyháza a magyar naturizmus bölcsője. Azért, mert a fiatalok már csak hallomásból ismerik, de mi még emlékezünk rá, amikor először levetkőztünk az 5-ös tónál -, és persze a többinél is -, sokszor kergettek el bennünket a rendőrök. Volt, hogy egy délutánt, s egy éjszakát a "sitin" töltöttem. Hogy miért? Mert lázadtunk. Mi ellen lázadtunk? Minden ellen. A szüleink ellen, a rendszer ellen, az orosz nyelv ellen, minden ellen, ami csak eszünkbe jutott. S jó ötletnek tűnt, hogy levetkőzünk. Aztán rájöttünk, hogy ez a meztelenség nagyon jó érzés. Mennyivel nagyobb élmény így fürödni, s mikor kijössz a vízből, nem kell borzongani a vizes fürdőruhától. Milyen csoda érzés a napon feküdni, nem lesz rajtad mindenféle fehér folt. S felfedeztük azt is, hogy mennyivel könnyebb beszélgetni, ha mindenki meztelen. Mert nem bámulhatod a másikat, nem illik. Így kénytelen vagy a beszélgető partnered szemébe nézni. Gondoljátok csak meg, így nem lehet hazudni. (Aki tud így is, az nem naturista! - hanem gazember!) S így nem az a fontos, hogy szép vagy, vagy csúnya. Hogy kövér, vagy sovány, orvos, vagy mozdonyvezető. Ruha nélkül mind egyformák vagyunk. S mikor ezt a sok élményt, életérzést felfedeztük, rájöttünk, hogy nem lázadni kell, hanem harcolni. Harcolni azért, hogy elfogadtassuk az igazunkat. Hogy ne legyünk üldözöttek, hanem fogadják el a naturizmust/nudizmust hazánkban.
Az MNE bejegyzése 1983-ban megtörtént. Nagyon nagy dolog volt ez akkor. Hiszen tudjátok, még 30 év után is jobb esetben csodabogárnak, rosszabb esetben pedig bármi másnak is titulálnak bennünket.
30 év! Nagyon nagy szó, ez már egy ember életében is ifjú felnőtt kort jelent.
Kedves Attila! Szeretettel üdvözöllek ezen a szép évfordulón! Légy rá büszke, hogy sok-sok hányattatás után végre újra jó úton halad az egyesületetek! Légy rá büszke, hogy a sok munka végre érleli gyümölcsét! Légy rá büszke, hogy újra egyre többen járnak az 5-ös tóhoz! Ez mind a ti érdemetek.
Nélkületek már meghalt volna az MNE.
Legyetek rá büszkék, amit felépítettetek! Épül, szépül a strand, a kemping. Sok a jó program, amivel egyre több fiatalt tudtok odacsábítani.
Igaz szívből kívánom, hogy még sok-sok évig vezesd a csapatodat, s ha majd átadod a stafétát, legalább olyan lelkes embert találjatok a helyedre, mint amilyen te vagy.
Tudom, hogy téged is sokan fúrnak, bántanak. Azt hiszem, ez (is!) magyar vonás. De dolgozni kell a jó ügyért. Szabad néha sírni, szabad rácsapni az asztalra. Szabad anyázni és azt mondani, hogy ezt nem csinálom tovább! De aztán ha lecsitulsz, elcsukló lélekkel állj fel! Menj tovább! Vidd a terhet, mert a tiéd! S ha találsz két embert, aki hisz Benned, aki melletted van, akiért érdemes, akkor tedd a dolgod!
Szeretettel kívánom, hogy legyen olyan az életed, amilyennek szeretnéd!

Sándor Jancsi, a Sziki Egyesület elnökének köszöntője is megérkezett:
Szülinapi köszöntőm az MNE-nek:
Tisztelt Elnök Úr! Kedves Tagság!
Szintén sűrű augusztus 20-i programjaink miatt ezúton szeretném köszönteni megújult testvérszervezetünket abból az alkalomból, hogy már harminc évvel ezelőtt megalakult, szájtáti egyetemistaként nekem is lehetőséget biztosítva a naturizmus szépségeinek megismerésére. A nyékládházi vadnudizások után egyik legelső élményem volt a délegyházi tavak meglátogatása során megtapasztalni, hogy kellő összefogással milyen paradicsomi körülményeket is tud teremteni magának az ember, ha vele hasonló felszabadult, természetes és egyben modern gondolkodású társaival összefog.
Gratulálok mostani program- és élménydús tevékenységetekhez is, és kívánok nektek további jókedvet és lendületet a folytatáshoz!
Mivel a mi 25 éves évfordulónkon beszédedben voltál olyan kedves kihangsúlyozni pár évecskével korábbi születéseteket a Szikiénél, ezért fogadd tőlünk szeretettel ezt a kis köszöntőt: http://www.youtube.com/watch?v=iVC7HTuQoq8
Üdvözlettel
Ui.: Remélem, a NAMASZ-t Főtitkár asszonyunk némileg formálisabban képviselte ott nálatok a hétvégén, de azt is remélem, hogy nem sokkal, mert a naturizmus nem a formalitásokról szól
Ui.2.: Ha lecseng a főszezon, a társegyesületi találkozón biztosan sikerül személyesen is gratulálni nektek!

Ádám, a NaVKE elnöke se feledkezett meg e jeles napról:
Kedves Attila, Jocó, Kriszti (és mindenki)!
Kedves MNE!
Családi esemény miatt sajnos én sem tudtam ott lenni Veletek huszadikán a Bölcső helyszínén, ezen a kerek évfordulón.
Bár csak jóval a kezdeti hőskor után, 2000 júniusában voltam először Délegyházán, mégis, immáron évtizedes, szép emlékek fűznek hozzá.
Azt hiszem, Yrys szavainál, méltatásánál, jókívánságainál nem tudnám jobban és szebben megfogalmazni azt az érzést, amit egy hazai naturista számára Délegyháza jelent, ezért csatlakozva hozzá, a NaVKE nevében is nagyon boldog és sikeres jubileumi évet kívánok az MNE-nek! :-)
És persze sok sikert és kitartást a végre(!) megindult felvirágoztatás kiteljesítéséhez! :-)

Rózsa, a NAMASZ főtitkára így írt: Én itt vagyok a kempingben, a helyszínen. Mint eddig, minden aug. 20-án. Igyekszem átélni az ünnepi eseményeket, de nagyon nehéz. Még sírni is mertünk, anyira jó érzés ilyenkor naturistának lenni. Az esti bulikban is szokás szerint remekül éreztem magamat.
Köszönöm Délegyháza, köszönöm nektek MNE-sek, Attila, Jocó, nektek különöosen, hogy megértük ezt a napot és kívánhatok boldog 30. szülinapot!

A jubilemumi hétvégén lezajlott sportvetélkedőn jó helyezést elért tagjainkank ezúton is gratulálunk! Ügyesek és szépek voltatok!

Strandröplabda:
1. hely Mizo és Vera

Petanque:
2. hely Jani-Edit
3. hely Béla-Zoli
4. hely Etus-Laci

Ping-pong.
1. hely Évabella

Lövészet:
1. hely Jani

Szépségverseny:
2. hely. L. Gábor
6. hely K. Lajos

Fotó: Bélus, Eszter, János, Kriszti, Rózsa, Mariann,

zsuribenfb.jpg
mne_torta.jpg
hping1.jpg
hpet5.jpg
hpet4.jpg
hpet3.jpg
hpet2.jpg
hpet.jpg
hIMG_1759.jpg
hDSCF4620.jpg
h8.jpg
h7.jpg
h6.jpg
h4.jpg
h3.jpg
h2.jpg
h1.jpg
DSCF4611h.jpg
2013-08-17m3h.jpg
2013-08-17k5ah.jpg
 

SZIKI 25 éves

2013. június 16.

Remek volt ez a hétvége!
Időjárás csúcs szuper, harminc fokos kánikula... így minden erőmmel azon voltam, hogy minél előbb Szikire érhessek. Egyéb ügyes-bajos pesti dolgaim végeztével szombaton a 17.53-as vonattal tudtam elutazni. Navkés barátaim már délelőtt megérkeztek és Eszternek köszönhetően a szegedi állomásra szervezett nekem egy autót. Hálás köszönetem ezért Hagymabárónak, aki Makóról indulván eljött értem, így már az esti buli kellős közepére (vagy még az elejére) meg is érkeztem. A hangulat a tetőfokon, meztelen és felöltözött emberek a placcon, tánc a fűben... Néhányan még Géza szaunaszeánszát is kipróbálták, sörös és pálinkás felöntések voltak a wellness házban. Kőmíves Sanyi remek dizsit hozott össze és a jó időt figyelembe véve a szabadtéri helyszín kitűnő választás volt. Egy gyors üdvözlő puszisorozat után már én is együtt roptam a többiekkel, hiszen "Indul a buli"... Itt voltak a navkések mellett a sziki törzsvendégei és a berényiek kis csapata, a művésztáborosok előőrse. S nemcsak a 25 évet ünnepeltük, hanem Edit szülinapját is, így több torta is gazdára talált. Edit készítette meglepetés torta sztem csúcs. Egy zöld, műfüves (!), mini napozódomb. :) Jancsi a másnapi ünnepi köszöntőkre félre is tette. A szivecskéset azonban még ott este megettük. Voltak finom borok is kísérőnek, főleg a soproni kékfrankost emlegetem, azóta is...:) Hajnali fél 3 tájban tértünk nyugovóra. Nem alhattunk túl sokat, hisz a hőség hamar bejutott a lakókocsiba, így aztán mindannyian kifeküdtünk a tóparti árnyékos fák alá, hogy megpihenjünk, hogy kedves ismerősökkel beszélgessünk, hogy hallgassuk a fák susogását, vagy a víz varázsoljon el bennünket.

Közben Erzsike és Misi a konyhán szorgosan dolgoztak (nagyon szeretem őket, hogy újra ők főznek). Reggeli után aztán hamarosan összegyűlt a naturista vendégsereg Jancsi hívó szavára, társegyesületek vezetői köszöntöttek (INF, NaVKE, NBBKE, MNE, s két szerb nudi egyesület is). Emlékeztek a kezdetekre. Megettük napozódomb mását, koccintottunk. Éljen még soká SZIKI, legyen még sok ilyen szép napunk!

A nagy faházban játékos vetélkedő zajlott. De pl. a vízben is összecsaptak az erős hölgyek párjuk nyakában ülve. Jó kis móka volt ez is.

Több ezer fotó folyamatosan a kivetítőn.

A délután aztán csak a pihenéssel, napozással, vízben hűsöléssel telt. Nagyon jól éreztem magam, a napozódomb is remek találmány, kipróbáltam, s mindenhogyan bejött: ülve, fekve egyaránt.

A tervezettnél egy órával később indultunk haza, de érthető. Maradni akartunk. Hétfőn vár munka. Este 10 után értem haza. Csak irigykedem a berényiekre, akik megtehették, hogy legalább egy nappal tovább maradhassanak SZIKI-n. :)"

(Rózsa)

sziki3a.jpg
sziki 2a.jpg
Navke-s lanyok.jpg
IMG_0319.jpg
IMG_0309.jpg
IMG_0297.jpg
IMG_0291.jpg
2013-06-15a.jpg
100_6530a.jpg
100_6522.jpg
100_6518a.jpg
100_6508.jpg
100_6486.jpg
100_6481.jpg