FooldalMeztelen jóga
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2014


Meztelen jógázás

Ballószögi Aranykor Élményfürdő és Wellnes, 2014. április 26.

Elvarázsolódva a meztelen érzésektől

Mennél is, meg nem is, és mégis ott vagy, mert a lelked előre mutatta az utat, hogy ez a nap, mely életed egy varázsnapja.
Néha elég a boldogsághoz egy pillantás mi megtalált a reggeli derengő fénybe mi szóvá formálódott estére....elmerülve a lágyan körbeölelő vízbe.
Néha elég a boldogsághoz egy jó szó, szád sarkába megbújó mosolyod, mivel szívet megdobogtatsz…s cserébe nem kérsz semmit s mégis mindent megkapsz, tőle, kit az Életbe vetett hite emelt közénk be.
Néha elég a boldogsághoz pár elcsépeltnek tűnő bók, „tavitündér”, kézbe adott paradicsom, de mit őszintén kapsz, becsüld meg s őrizd jól szívedben azt.
Néha elég a boldogsághoz a várás közbeni rádtalált napfény melege a hátadon, s felédforduló kedvesség hálája s féltve pillantás mosolya.
Néha elég a boldogsághoz egy bizsergés mely gerinceden fut fel s alá, mikor érzed a másikban a nyugalmat s mellette ültél volna szinte egész nap.
Néha elég a boldogsághoz bátorságod netovábbja, mikor a vajmi tudásod felülírja adni akarásod szeretet jógája.
Néha elég a boldogsághoz egy nyakba csókolt öröm, minek illata életbe vetett hit örökpillanat visszaadása.
Néha elég a boldogsághoz akkor és ott, egy figyelmesség melytől elérzékenyülsz, egy vidám Chaplin mester szaunaszeánsza, kacagtató mókázása, vagy épp Süsü danolászása.
Néha elég a boldogsághoz egy lány a hintaágyon, ki angyali szépségbe burkolózva álomvilágába játszva, megjelenik saját lényed bája.
Néha elég a boldogsághoz egy kőhöz fordult elkapott idő fotóképe, illatokba burkolózó melegség, bőrödön olvadó bársony puhaság,sörös csodák miegyebek szauna világa.
Néha elég a boldogsághoz kicsinyke apróságok tárháza, női szempilla elrebegtetett pillája, omladozó szőke hajfürtök vízcseppes lágysága, izzadság gyöngyöző látványa, napfény cirógatása, vagy épp a hűsítő csobbanás didergető úszása.
Néha elég a boldogsághoz apró fekete szőrös hát, délceg dalia, ki szikrázó szemekkel tündököl megfordulva.
Néha elég a boldogsághoz, más boldogsága, szerelempillanatos olvadása, egymásratalálás mámora,
vagy épp a szeretet s adás önzetlen ajándéka.
Néha elég a boldogsághoz, a te fényed, mert meztelen szabadságban fürösztötted Ön-magad.
Ám! Bármily szép is az Élet, s körötted megannyi kis csoda élhet, ha Te ettől megfosztod Ön-magad, halálod lesz Életed!
S azt se feledd mindennek mi körülvesz Téged van saját kis lelke s csak neked kiabál, hogy vedd észre!
Maga a boldogság az elfogadás, tisztelet ereje, mi egy nap is akár de a Világ közepe!

Így befejezésül e varázsnap elvarázsolódott éjszakáján, azt kívánom én Tenéked, légy büszke arra, hogy ma mindennek a pillanatát megélted s meztelen valóságodba beengedtél minket.
Csokorba szedve a nap fonatát, ki ki találjon magára benne, mert minden szó, élő ember kiszínezett lelke, ki ma belevarázsolta magát a szívem melegébe.

Köszönöm a felejthetetlen napot …az EGÉSZ napot és hogy megtiszteltetek a felém áradó figyelemmel, szeretettel a jógán. S köszönjük mindenkinek ki megszervezte nekünk a Varázsnapot!

Üdvözlettel: Mirjam

Én is köszönöm Mirjamnak és a szervezőknek is az egész napot. Mi jól éreztük magunkat, kellemes volt szinte minden. A szervezők és a programadók jól teljesítettek, hogy a vendégek is jól érezzék magukat.
A tagság azaz mi, viszont jobban figyelhetnénk egymásra.
Talán a jógán (igaz, csak bemutató) és Dávid versfelolvasásán lehetet volna figyelmesebb (csendesebb) egy jókedvü társaság, ezzel is megtisztelve az előadókat és az érdeklödőket.
FGY

Dávid felolvasása alatt egy világtalan telefonált hangosan, de szóltunk neki és távolabb ment. Utólag Dávid neki külön felolvasta a versét, mert csak később értette meg a szituációt és őt is érdekelte a vers!
Én a fáradt törülközőket mindig félrehajtom és lefekszem az üres ágyakra, ha jön a törölköző tulajdonosa, felajánlom neki, hogy átengedem…, eddig senki sem haragudott meg ezért (még jóJ)
Mi is nagyon jól éreztük magunkat Icával, de szinte túl sok volt a program, alig tudtunk pihenni (még szerencse…J) (fürdés, szauna, gőz, napozás, étkezés, jóga, vers, beszélgetés, ismerkedés, sétálás, fotózás, teniszezés, …stb.)
Üdv: GabIca

Mirjam verse csodálatos, gondolat gazdag, telis tele egész életünkre szóló üzenetekkel.
Köszönöm
Péter

Nagyon köszönöm Mirjámnak, hogy ilyen klasszul sikerült a tegnapi jógázás Ballószögön.
Sajnálom, hogy nem láttam élőben, de zsúfolt volt az a nap nekünk, egyszerűen nem tudtam éppen időben odamenni abban a 20 percekben. Láttam pár fotót, Árva Laci készítéséből, így érzékelni tudom a sikert. közel 30-40 embert mozgattatok meg tegnap a jógabemutatónkon:)
Péternek és Andinak is ugyanezt mondanám, mert végül is én Mirjámot (és Idát, aki a vasárnapi meztelen jógázást tartja részetekre) is rajtuk keresztül ismertem meg. Hálás köszönet ezekért a jógás ötletekért, szervezésért nekik is.
S, annak pedig különösen örülök, hogy NaVKE tagokként üdvözölhetlek már mindannyiotokat itt, köztünk, a listán.
Minden bizonnyal jó helyre kerültetek.:)
Rózsa

Fotók: Á. Laci, Dormán Laci

IMG_3349hh.jpg
IMG_3347h.jpg
IMG_3344h.jpg
162h.jpg
161h.jpg
159hhh.jpg
157h.jpg
156h.jpg
154hh.jpg
154h.jpg
146hh.jpg
146h.jpg
139hh.jpg
139h.jpg
125h.jpg
123hh.jpg
123h.jpg
118h.jpg
103h.jpg
100h.jpg
072h.jpg

Meztelen jógázásNyári szünet

A jógázás 2014. júl. 26-tól szünetel.

Érdeklődni az újra kezdés időpontjáról csak telefonon lehetséges: H.Péter (és Andrea)-nál 06-70/235-8665

Meztelen jógázás házirendje
1. A fürdőruha (fürdőruha, bikini, monokini) használata nem megengedett.
2. A program résztvevő kötelesek betartani az általánosan ismert és elfogadott naturista viselkedési normákat betartani, az egyesület írott és íratlan szabályait figyelembe venni.
3. Bármiféle ruházat (fürdőköpeny, póló, fürdőlepedő, strandruha, testet befedő törölköző, stb.) kizárólag csak akkor viselhető, ha ezt a hőmérsékleti viszonyok szükségessé teszik (amennyiben hűvös lenne...). Egyéb esetben csak viselhető ruházat, ha a résztvevők ezt közös beleegyezéssel bizonyos gyakorlatok idejére elfogadják.
4. Mindig tegyél magad alá törölközőt vagy matracot (polifoamaot). ha leülsz és a gyakorlat idején is azt használd.
5. A rendezvényen kizárólag a NaVKE által felkért fotós készíthet fényképeket a képen szereplő személyek engedélyével! Ha nem kívánsz a felvételeken szerepelni, akkor ezt érkezéskor és a telefonos regisztrációnál jelezd!
6. A szexuálisan kihívó magatartás a jógázás alatt TILOS!
7. Dohányozni csak az arra kijelölt helyen szabad!
8. Alkoholos állapotban érkezni a jógázás idejére a rendezvényről való kizárást eredményezi. Kétszeri figyelmeztetés után az egyesületi tagság megvonását is eredményezi.
9. Szeszesitalt fogyasztani a jógázás idején sem szabad.
10. A házirend megszegőjét a NaVKE szervezője felszólíthatja a távozásra, aki a felszólításnak köteles eleget tenni.

NaVKE Elnöksége