FooldalBallószögi Élményfürdőzés
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2015


Szeptemberben ismét Ballószög

Ballószög. Aranykor Termálfürdő, 2015. szeptember 19. szombat, egész nap

Szeretettel várunk minden naturistát ezen a szombaton már reggel 9 órától a fürdő zárásáig (20,00). Reméljük még mindig jó idő lesz és a kinti medencéket is meghódítjuk fürdőruha nélkül. Szaunázni is fogunk, és a benti élményfürdő, termálvízes medence szintén fürdőruhamentes lesz egész nyitvatartási idő alatt.

Terveink szerint hasonlóan alakul ez a szombat is, mint az eddigi 4 alkalommal.

Kedvcsinálóként nézegessétek az előző éviek képes élménybeszámolónkat, a fényképeinket, pl. itt:
Kattints ide!

A fürdő felszereltsége Magyarországon egyedülállónak számít.

A fedett részben 2 db termálmedence
egy 36-38 fokos ülő medence
egy 34 fokos élmény medence
bár
szauna
gőzkabin
ingyenes pihenőágyak
kneip zuhany
Télikert, pálmafák

A kinti részben 366 nm-es élménymedence
Barlangfürdő
3m mély merülőrész
Vadvíz
Gyermekpancsoló
2500 nm-es termáltó
Farönk szauna

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges. További részletek a házirendünkben. Mind a NaVKE, mind a fürdő házirendje betartandó.

Kérjük, a jelentkezéskor azt is add meg, hogy melyik napszakban számíthatunk az érkezésedre: délelőtt, kora délután vagy késő délután?

Jelentkezni szeptember 18-ig lehet. lehet a navke@navke.hu e-mailcímen vagy a 06-20-313-9170 telefonszámon.

Eljutás
Autóval: az M5 autópálya Kecskemét-Nyugat lehajtójától kb. 7,5 km
Tömegközlekedéssel: a Kecskemét-Ballószög helyközi autóbuszjárattal „Aranykor-dűlő” megállóig, vagy a Kecskemét-Helvécia helyközi autóbuszjárattal „Helvécia-Kézbesítőház” megállóig. Mindkét megállótól jó negyedóra séta. Kecskeméten az autóbusz pályaudvar közvetlenül a vasútállomás mellett van.
Kérünk benneteket, hogy jelezzétek minél előbb eljöveteleteket.

Belépőjegy a helyszínen válthatóak (készpénz):

NaVKE tagok részére: 2 800 Ft/fő
Társzervezetek tagjai részére: 3 000 Ft/fő
Tagsági nélkül: 3 200 Ft/fő
18 éves kor alatt ingyenes

A büfé normál kínálatán túl a helyszínen lesz korlátozott mennyiségben meleg ebéd (bográcsos paprikás krumpli, káposztasalátával). Az ebéd megrendelhető: 2015. szeptember 16. szerda délig.
kb. 13.30-14.30 Ebédosztás

A szaunaprogramokra előzetesen, e-mailben regisztrálhattok (navke@navke.hu). A kuponokat érkezéskor vehetitek át.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. Egy fő max. 2-3 szaunszeánszon vehet részt. Ha előzetesen nem fogyna el minden kupon, akkor érkezéskor még kérhettek belőle. A programok kezdése előtt 10-15 perccel lehet érdeklődni a bejáratnál. A maradék kuponokat kiosztjuk akkor.
Ha szaunaszeánsz zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathattok.
brA rönkszauna befogadóképessége kb. 22 fő, a gőz 6 főnek kényelmes egy időben. A gőzben ezért 3x6 sorozatban a felöntés.

A tervezett szaunaprogramok T. Géza, R. Vilmos, Anonymous és Z. János mesterek irányításával zajlanak.
11.00 (rönk) Sós bőrradírozás (Géza) Megtelt
11.40 (rönk) Citromos bőrpuhítás (Vili) Megtelt
12.20 (rönk) Utazás Bajorországba. Sörös felöntés (Anonymous) Megtelt
13,00 (rönk) Gyümölcsös (Géza) Megtelt
13,00 (gőz) Csokis (Vili) Megtelt
13.40 (rönk) Épp testben épp lélek! Zenés relax felöntés (Anonymous) Megtelt
14,20 (rönk) Karib tenger kalózai. Gyümölcsös (Z. János) Megtelt
15,00 (rönk) Sós bedörzsölés (Vili) Megtelt
15,00 (gőz) Csokis (Géza) Megtelt
15,40 (rönk) Boszorkánykonyha. Chilis mézes hidratálás (Anonymous) Megtelt
16,20 (rönk) Négy vidám évszak a föld körül Süsüvel és mézes bőrtáplálással (Szauna Szeánsz Oscar döntős produkció, felnőtt változat) (Z. János) Megtelt
17,00 (rönk) Sörös (Géza) Még 3 férőhely
17,00 (gőz) Kalandozás Olaszországban I. Paradicsomi élvezetek (Anonymous) Még 1 férőhely
17,40 (rönk) Kalandozás Olaszországban II. Kapucsinós délután (Z. János) Még 1 férőhely
18,20 (rönk) Mézes bőrtáplálás (Vili) Megtelt
19,00 (gőz) Csokis (Z. János) Még 2 férőhely

Jógázás Mirjámmal:
11.00-11.30 (gerincjóga)
15.00-16.00 (gerincjóga)

Dávid verseinek felolvasása
13.30

Ebédosztás
14.00

20.00 Záróra

A fürdő masszőze a szokott helyen dolgozik, keressétek bátran!

Az Aranykor Wellness Termálfürdő címe:
Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye
Ballószög, V. körzet 168.

Honlapja.
http://www.aranykor.hu/wellness

 

Ősszel is Ballószögön

Képes élménybeszámoló

Kivonatok a 2015. szept. 19-i program utáni levelezésekből:

Csodálatos napot töltöttünk Ballószögön, ebben a (sajnos csak egy napra) Naturista Oázissá átváltozó gyönyörű fürdőben. Köszönet a szervezők munkájáért, a kitűnő programokért, a szaunamesterek produkcióiért, a jó társaságért és nem utolsó sorban az időjárásfelelősnek, hogy ismét kegyeibe fogadott bennünket. Sütött Ránk a Nap!
Üdvözlettel: Erika és Péter

Kedveseim!
Azt tartja a mondás, egy eredményt elérni nehéz, megtartani azt még nehezebb! Nahát a Navke -nek ez is sikerült. Gratulálok, és köszönöm szépen mindenkinek, aki egy picit is hozzátett a rendezvény sikeréhez. Az időre sem panaszkodhatunk, és legnagyobb örömömre a nyári nagy meleg okozta sokkot kipihent virágaink ismét pompáztak. Velünk együtt élvezték a nyár utolsó sugarait,mintha kérdezték volna! Tényleg vége van a nyárnak? Hát én válaszolok. Lassan igen. Köszönöm neked Ballószög,koszonom neked Navke, és köszönöm nektek naturistak ezt a gyönyörű napot.
Margit Máté és Laci

Sziasztok!
Mi is a legnagyobb elismeréssel gondolunk a tegnapra! Köszönjük mindenkinek,aki szervezte, lebonyolította, és segédkezett ezen a csodás szombati rendezvényen! Nagyon jól éreztük magunkat, és várjuk a további őszi uszodai programokat!
Erzsi és Csokigyuszi

Igazán jól éreztem magam, ha lehetőségem lesz szívesen megyek máskor is. Kellemes emberekkel találkoztam. Kár, hogy ez idáig nem volt részem benne, de mint tudjuk, jobb későn, mint soha.:)
Köszönöm.
Zsuzsi

szombaton Ballón először (végre) sikerült részt vennem a süsüs szaunaprogramodon (szeánszon?), és a mai a hatása alatt vagyok. (Gyerekkoromban egyik kedvenc mesém volt a Süsü.)
Remélem, sokszor találkozunk még a szaunában, akár Ballószögön, Szentendrén vagy bárhol!
Üdv.: M. Ádám

Roppantul élveztem a tegnapi ballószögi naturista bulit. Kár, hogy korábban nem néztem meg jobban az ottani lehetőségeket, és nem mentem el. Nagyon kellemes volt.
Bélus

Ballószög nagy kedvencünk, mindig elrepül ott az idő a jó társaságban. Szuper volt a csapat is, meg az idő is.
Marcsi

Nagyon jól éreztük magunkat Ballószögön.
S. Cecilia

Valóban jól éreztem magam magában a fürdőben is, szauna, úszás, napfény, de a "körítés" is csuda volt: mintha meg lett volna tervezve. A téli rendezvényekre is szeretnék menni - sőt, sok szabadidőm lévén bármiben szívesen segítek, akár a helyszínen, akár virtuálisan.
Addig is minden jót,
Gábor

Köszönjük a szép napot,nagyon jól éreztük magunkat !
A környezet gyönyörű volt, a víz finom meleg,a kaja is jó volt.
Fekete Laci és Erika

Csodálatosan búcsúztattuk a nyarat Ballószögön... Úgy éreztük, hogy még sohasem voltunk ennyien, de Ballószög mindenkit befogadott, nem éreztük zsúfoltnak, bár a szaunaprogramok iránt néha talán túlzott érdeklődés mutatkozott, de a szervezők ezt is profin megoldották.

Amikor megérkeztünk, csodálatosan sütött a nap, a pénztárnál Rózsa fogadott minket - s azt hiszem, mások nevében is mondhatom, ha ő fogad minket, rögtön otthon érezhetjük magunkat.

A ruháinktól hamar megszabadultunk és a vízbe vetettük magunkat. A kinti medence már hűs volt, de mintha a benti nagy medence vize melegebb lett volna a szokásosnál.
Van valami különös varázsa a meztelenségnek, amit csak mi naturisták érzékelünk. Pár perc alatt természetessé válik, mintha mindig is így éltünk volna, mintha mindig is így kellene élnünk, de közben mégis más: mintha újra gyermekké válnánk. Csodálatos látvány volt, ahogy az emberek gyermeki örömben játszottak a vízben, kortól függetlenül.

És Ballószög legszebb varázsa talán mégiscsak a kert. Bár a fürdő területe kisebb, mint Délegyházáé, de azon a pár méteren is új és új világokat lehet felfedezni. Mintha az Ádám, vagy az első emberek lennénk a paradicsomkertben. Máskor a tavacska környékén még össze lehetett futni a nyugdíjas otthon lakóival, de most magunk voltunk. (Emlékszem múltkorról egy öreg nénike arcára, ahogy mosolyogva ránk köszönt minden megbotránkozás nélkül - úgy látszik, az évek bölcsebbé tették, de most csak boldog mezítelen emberekkel találkozhattunk ott is)

Sajnos, most kevesebb időt tudtam Ballószögön tölteni, s ennek is jelentős részét elvitte a készülődés a felolvasásra kellett fordítanom, de így is láttam, hogy Mirja jógáján milyen sokan vettek részt, s a szauna és a meleg ebéd ízét sem felejtem.

És pár szót akkor most a felolvasásról is. A téma nyárbúcsúztató volt, lélekben körbejártuk a a hazai naturista helyeket, de, mielőtt erről részletesebben írnék, szeretném megköszönni, hogy ilyen szép számban (kb. harmincan) jöttetek el meghallgatni minket, és külön szeretném megköszönni a segítőimnek, hogy életre keltették a műveimet. Ez volt az 5. ballószögi versolvasásom, de még soha ennyien nem álltunk össze felolvasni: hatan voltunk! Lassan elgondolkozhatnánk egy naturista színjátszókör megalapításán is :-)
A helyszín, segítőim javaslatára a rönkszauna melletti sziklás rész volt: egyszerre nyílt és intim közeg. Elméletileg csendes is, de sajnos az útról behallatszott a nehézgépjárművek zaja...

Az első vers, nekem is meglepetés volt: Rózsa olvasta fel a 2010-es navke rendezvényről írt versemet (http://navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=2010&pr=szulinap). Enélkül nem lett volna teljes a körutazás :-)

A második vers Délegyházáról szólt, talán nem sértődik meg senki sem, ha azt mondom, hogy ez a feje a hazai naturista helyeknek: http://www.poet.hu/vers/91195

"hogy jó lenne örökre itt maradni. A gondok meg a világ majd ellesznek nélkülünk egy kicsit"
Eztán lélekben Ányásra látogattunk el egy regényrészlettel. Emlékszem, amikor írtam milyen sok segítséget kaptam Jucitól, hogy hiteles legyen ez a fejezet. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy nagyon fontos, hogy a naturista életérzést híven mutassuk meg a külvilágnak, hiszen a naturizmusról megjelent írások nagy része értetlenkedés vagy túlfűtött fantáziálás. A regényrészlet az ányási honlapon olvasható: http://anyas.hu/elettanc.html
(a teljes regény elérhető az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus felületén is: http://mek.oszk.hu/14100/14160/)

"minden ember szép,
ki magával békében él,
lehet bármily ráncos vagy kövér,
a szépség titka a harmónia,
nem a fitnesz vagy diéta"
Majd a Szikire látogattunk el a Szikin, egyszerűen c. versemmel: http://www.poet.hu/vers/119693

Két hete Szigetmonostoron voltunk, a Szigeti Eszedelmen, új barátaim arra kértek, hogy írjam meg ezt az élményt is versben:
"Az illat oly csintalan,
mint maga a nyár;
búcsúzik ízében
a szabadság öröme,
fűszere a napfény,
baráti nevetés.
Tüze: „Visszavárunk még”"
(ez a versem még publikálás alatt áll, így nem tudok hozzá linket adni)

Majd egy mese következett, a Boldogságbolt. Talán ez a legidézettebb novellám, s akik múltkor velem voltak Ballószögön, már hallották is, de azt hiszem, ők sem bánták, hogy még egyszer előadtuk: http://rozvanyidavid.fw.hu/news.php?extend.163.3
Itt külön szeretném megköszönni Zoltánnak, hogy hitelesen és átéléssel alakította a kétszáz éves örmény boltos szerepét, aki boldogságot ad el az embereknek, de mindig meg is kéri az árát...

Utolsó előtti versemmel visszatértem Ballószögre. Utoljára, amikor a boldogságról tartottam felolvasást, egy versben foglaltam össze, hogy mit is jelent boldognak lenni: szeretetben élni:
"Bár legyőznél, Uram,
s életem ajkadon lenne rím,
nem csak dobált szavak,
tükör által, homályosan,
mert egy ritmus van csak,
mit minden költő keres,
banálissá koptatott betűk:
a Szeretet, mely mindent átölel"
Most is csak azt tudom kívánni mindenkinek, hogy ez a szeretet kössön össze minket egymással, a többi emberrel és a világgal is. Így lesz több a naturizmus, mint egy furcsa szabadidős tevékenység...
http://www.poet.hu/vers/169536

És végül, mivel szeptember van, amikor nem csak a nyártól búcsúzunk, hanem az ifjabb nemzedék újra találkozik az iskolával is, Máté (hiszen Hollywoodból tudjuk, hogy a sikerhez kell gyerek és kutya is, bár ez utóbbi hiányzott az előadásból) előadta az Egy régi iskola c. versemet: http://www.poet.hu/vers/166491

Tudom, a körutazás nem volt teljes, hiszen kevés volt az idő (az ebédosztás előtt mindig gondosan mérlegelni kell, meddig tart a hallgatóság türelme), s sajnos még nem töltöttem mindenhol annyi időt, hogy hiteles verset tudjak írni róla (így külön elnézést kérek azoktól, akik ezekről a helyekről érkeztek, különösen a szívemnek olyan kedves Balatonberénytől), de remélem, aki ott volt, nem bánta meg.

Köszönöm, hogy eljöttetek és meghallgattatok, vagy csak most ennek a levélnek az elolvasásával voltatok részesei az élménynek!
Dávid

Sziasztok kedvesek...
Ma,ebben az esős időben olyan érzelmesen telik a napom. Godoltam írok én is Ballószögről.
Nekem a Ballószög mindig valamit hozzátesz az Életemhez!
Meztelenül ,mezt-telenre vetkőzve valahogy olyan finom,lebegő szinte éteri szépségű minden!
Mosolyok,jókedv,móka kacagás mellett be kell valljam nektek...sok minden történt velem itt már az elmúlt évek alatt. Olyan észrevétlen...történések Barátság szövődött, keltettem vágyat,kapcsolat szakadt meg,álmot váltottam valóra,okoztam csalódást,láttam szomorúságot szemekben,fedeztem fel új csillogást,engedtem el múltat... Hmmm nagy szavak! De igazak.. Veled is megtörtént hasonló már ugye? Nyáron lett egy érzelmi irigyem...:-D aki irigyelte tőlem ezt a Világot! Nem értette miről szól,de nem is akarta megérteni,elfogadni...sőt átélni sem! Rossz hírem kelltette. És el is bizonytalanított..egy pillanatra. Kell ez a Világ nekem??? Csak egy pillanatra. Mert az az erő,az a szabadság érzése,az az egyszerűség érzése semmihez sem hasonlítható,amit átél az ember egy egy ilyen alkalommal,egy ilyen közösségben. Mez-telenül...
Amikor a nem a testét nézed az embernek,hanem a szemen keresztül a lelket csodálod!
Ezen a szombaton is szerettük a napfényt, a jóga közbeni esőt az arcunkon, most próbáltam ki először a csokis gőzös szaunát :-D. Óhhh nagyon jó volt... És az első 11 órai próba szauna is remekül sikerült...most különösen finom volt a paprikáskrupli.. Dávid hangja messziről csengett most nekem,de szavait viszi a kósza szél mindig mindenki felé... Szóval minden csodás volt... Köszönet és hála akik szervezik ezt az egész napot a vezetőségnek és Rózsának a felkérésért.
És külön köszönet a jóga kis lelkes csapatnak,a sok új gyakorlónak különösképpen! Nagyon ügyesek vagyunk mindig :-D
És szoktam mondani a jóga végén : " ...légy hálás magadnak,hogy megengedted magadnak,hogy itt légy..."
Remélem hamarosan találkozunk! Addig is szeretettel :
Ölelés... Mirjam

_9198086hh.jpg
_9198086h.jpg
_9198016h.jpg
_9198009h.jpg
_9198007hh.jpg
_9198007h.jpg
_9198001h.jpg
_9197997h.jpg
_9197988h.jpg
_9197987h.jpg
_9197980h.jpg
_9197979h.jpg
_9197977h.jpg
_9197965h.jpg
_9197958h.jpg
P9198064h.jpg
P9198056hh.jpg
P9198055h.jpg

Már negyedszer! Egész nap a Ballószögi Élményfürdőben.

2015. ápr. 25. szombat, 9.00-20.00

Szeretettel várunk minden naturistát ezen a szombaton már reggel 9 órától a fürdő zárásáig (20,00). Reméljük már jó idő lesz és a kinti medencéket is meghódítjuk fürdőruha nélkül. Szaunázni is fogunk, és a benti élményfürdő, termálvízes medence szintén fürdőruhamentes lesz egész nyitvatartási idő alatt.

Terveink szerint hasonlóan alakul ez a szombat is, mint az eddigi 3 alkalommal.

Kedvcsinálóként nézegessétek a 2013-as képes élménybeszámolónkat, a fényképeinket, pl. itt:
Kattints ide!

A fürdő felszereltsége Magyarországon egyedülállónak számít.

A fedett részben 2 db termálmedence
egy 36-38 fokos ülő medence
egy 34 fokos élmény medence
bár
szauna
gőzkabin
ingyenes pihenőágyak
kneip zuhany
Télikert, pálmafák

A kinti részben 366 nm-es élménymedence
Barlangfürdő
3m mély merülőrész
Vadvíz
Gyermekpancsoló
2500 nm-es termáltó
Farönk szauna

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges. További részletek a házirendünkben. Mind a NaVKE, mind a fürdő házirendje betartandó.

Kérjük, a jelentkezéskor azt is add meg, hogy melyik napszakban számíthatunk az érkezésedre: délelőtt, kora délután vagy késő délután?

Jelentkezni április 24-ig lehet a navke@navke.hu e-mailcímen vagy a 06-20-313-9170 telefonszámon.

Eljutás
Autóval: az M5 autópálya Kecskemét-Nyugat lehajtójától kb. 7,5 km
Tömegközlekedéssel: a Kecskemét-Ballószög helyközi autóbuszjárattal „Aranykor-dűlő” megállóig, vagy a Kecskemét-Helvécia helyközi autóbuszjárattal „Helvécia-Kézbesítőház” megállóig. Mindkét megállótól jó negyedóra séta. Kecskeméten az autóbusz pályaudvar közvetlenül a vasútállomás mellett van.
Kérünk benneteket, hogy jelezzétek minél előbb eljöveteleteket a navke@navke.hu emilre, vagy telefonon. Belépőjegy a helyszínen váltható (készpénz).

A büfé normál kínálatán túl a helyszínen lesz korlátozott mennyiségben meleg ebéd (bográcsos paprikás krumpli). Az ebéd megrendelhető: 2015. április 22. szerda délig.
A szaunaprogramokra előzetesen, e-mailben is regisztrálhattok (navke@navke.hu). A kuponokat érkezéskor vehetitek át.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. Egy fő max. 2-3 szaunszeánszon vehet részt. Ha előzetesen nem fogyna el minden kupon, akkor érkezéskor még kérhettek belőle.
Ha szaunaszeánsz zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathattok.
brA rönkszauna befogadóképessége kb. 22 fő, a gőz 6 főnek kényelmes egy időben. A gőzben ezért 3x6 sorozatban lesz a csokizás.

Tervezett szaunaprogramok időpontjai:

Szaunamesterek: Hörby, János és Tibi.
Férőhelyek legutóbbi frissítése: ápr. 21. 14,30.
11:00 Tüzes ébresztés. Sós-chillis (rönk) Megtelt 23 fővel.
11:40 3 in 1. Sós, citromos, olivás (rönk) Megtelt 22 fővel.
12:00 Micimackó titka. Mézes joghurtos (gőz) Megtelt 18 fővel.
12:20 Tüzes és édes. Chillis mézes (rönk) Megtelt 23 fővel.
13:00 Tavaszi vitamin bomba. Citromos-narancsos (rönk) Megtelt 22 fővel.
13:00 Karib tenger kalóza. Kókuszos-tejszínes (gőz) Megtelt 18 fővel.
13:40 Fagyos észak szelleme. Jeges (rönk) Megtelt 22 fővel.
14:20 Délutáni fekete. Tejszínes kávés (rönk) Megtelt 22 fővel.
15:00 Dr. Herbert rendel. gyógynövényes (rönk) Megtelt 22 fővel.
15:00 Kleopátra kincse. Csokis (gőz) Megtelt 18 fővel.
15:40 Tavaszi virágoskert. Többféle viragillat (rönk) Megtelt 22 fővel.
16:20 Lökd ide a sört. Barnasörös-jeges (rönk) Megtelt 23 fővel.
16:55 Esti áldozat Tonttunak. Relax (rönk) Megtelt 22 fővel
17:30 Aloha Hawaii (rönk) Megtelt 23 fővel.
18:05 Utazás Finnországba (rönk) Megtelt 22 fővel.
18:40 Dupla sörös (rönk) Megtelt 22 fővel.
19:15 Csokis (gőz) Megtelt 18 fővel.

Közben:

12.40 Atusnak, NaVKE első elnökének 50. születésnapi a köszöntése

13.00 Hatha jóga Mirjám vezetésével
1 óra gyakorlás Ráhangoló meditáció, bevezető gyakorlatok, ászanák, levezető meditáció A " Ha- tha " -a Nap és a Hold. Ennek a két ellentétes energiának a gyakorlása lévén, hozunk harmóniát, nyugalmat a testünkben. Mindennapi feszültségeinket hátrahagyjuk és megpróbálunk könnyed ,laza ászanákat végezni.

kb. 13.30-14.30 Ebédosztás (bográcsban főtt paprikáskrumpli, káposztasalátával)

14,15. Éva Hawaii Hula táncbemutatója.
Igény szerint utána tánctanítás is lehetséges.

15.00-15.20 Nevető jóga. A bemutatót G. János nevető jóga csoportvezető irányítja.

16.00
Kundalíni jóga Mirjám vezetésével
1 óra gyakorlás a kitartóknak és bátraknak Ráhangoló gyakorlatok, krya-k sorozat, meditáció és mantra A kundalíni jóga a jógák királynője Magát az életet jelentik. Képesek megváltoztatni az Életed, azáltal, hogy Ön-magadban felfedezed a belső Tűz-ed a saját energiád érzékelése a Légzésed által. A kundalíni jóga megfiatalít, erővel, tölt el. Egyszerűnek tűnő gyakorlatok, mely tested minden részét megmozgatják, szétfeszítik, magasságokba emelik..majd megnyugtatják. Kitartást, összpontosítást , összhangot igényel. Megpróbálunk a testünkön felülkerekedni és egy Más, nyugodtabb világba érkezni. Gyakorlatokat szigorúan a légzéssel együtt, végezzük! / tűzlégzés / Kérlek erre figyelj mielőtt a csoporthoz csatlakozol. Bármikor , bármely gyakorlatot abba lehet hagyni. A tested ezt jelzi neked.

20.00 Záróra

A fürdő masszőze a szokott helyen dolgozik, keressétek bátran!

Az Aranykor Wellness Termálfürdő címe:
Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye
Ballószög, V. körzet 168.

Honlapja.
http://www.aranykor.hu/wellness

 

Képes élménybeszámoló Ballószögről

kivonatok a levelezési listákon megjelent írásokból (2015. április 25-30.)

Szia Rózsa! Köszönjük Neked és a többi szervezőnek a tegnapi nagyon tartalmas ballószögi napot!
SRAN (tegnap tényleg Sütött Ránk A Nap)
Kati, Elemér

Ismét egy remek szombatot töltöttem Ballószögön. Kerékpárral való érkezésem után élvezettel lazítottam el fáradt tagjaimat a melegvizes medencében. Nagyon tetszettek a szaunaprogramok, Mirjam jógája (én a másodikon voltam) és Éva Hawaii-táncbemutatója. A visszaindulásom előtt (vonatos segítséggel :) ) még ping-pongoztunk is egy jót, így kellemesen elfáradva, jó hangulatban értem haza. Köszönöm mindazoknak, akik mindezt lehetővé tették segítségükkel, áldozatos munkájukkal! Üdv,
János

Április 25-én telekocsival 3 utitársat vittem Ballószögre, ahol egy kellemes napnak néztünk elébe. Sajnos dél körül elcsúsztam a melegvizes medence lábmosójánál, és amint utólag kiderült egy kisebb törés keletkezett a jobb csuklómnál. Emiatt nem tudtam vezetni és kerestünk valakit, akinek van jogosítványa és nem saját kocsival jött. Végül estére egy tatabányai barátunk vállalni tudta az én autóm vezetését, mert neki a Budán hagyott autóját még haza kellett vezetnie és ezért nem ivott. Ezzel estére a saját autómmal haza tudtam jönni. Ezúton szeretném köszönetem kifejezni mindenkinek, aki segített, vagy segítségét felajánlotta. Különösen tatabányai barátunknak, akit már a Gyémántfürdőből ismertem, és kedves feleségének, aki odaadóan ápolta alaposan feldagadt csuklómat. Sokan fejezték ki együttérzésüket és ezzel bizonyították, hogy igazi baráti közösséget alkotunk! Köszönet és üdvözlet mindenkinek.
HoTi

Marcsi azzal a jéggel ápolta, hűtötte HoTi kézfejét, ami jeget többen (Ervin, Ildikó, Gyuri) hoztak a jeges szaunafelöntésre, és jócskán maradt is belőle. Én ezt is köszönöm, így utólag, az is nagy segítség volt, hogy többen is hoztak jeget és elég volt mindenféle feladatra. :-) HoTi, neked meg minél előbb javulást kívánok! Reméljük szépen rendbejön a kezed és újra köztünk lehetsz.
Üdv Rózsa

Tanár úr! Sajnálom, hogy komolyabb lett a sérülésed, mint feltételezni lehetett, de hősiesen viselted. Kívánom,hogy mielőbb és tökéletesen gyógyuljon meg a kezed.
Üdv.Kati

Mielőbbi gyógyulást kívánok! Üdvözlettel:
Marcsi

Tibor, sajnálom és mielőbbi felgyógyulást kívánok én is !
É.*

Sziasztok,
eltelt már pár nap, de azért nem tudjuk egykönnyen elfeledni a múlt szombatot, a ballószögi egész napos rendezvényünket.
Sokatok segítségével jött ez a nap létre.
Szeretném megköszönni elsősorban tagjainknak, hogy eljöttetek, hisz a résztvevők többségét ti alkottátok.
Mirjámnak is köszönet, hisz ő is sokat dolgozott nekünk, hogy 2 ízben is rengeteg vendéget jógáztatott. Ahogy végig néztem Zozó fotóit, (akinek szintén köszönet ezért), sokáig azt gondoltam, talán nem is voltunk a fürdőben, anni fénykép készült ott, nagyon szépen gyakoroltatok. A két jóga között János nevetette meg a vendégek egy kisebbik részét és nagyon sok nézőt vonzott Éva csodaszép táncbemutatója is, nekik is örültünk, hogy bevállalták ezt a programot, újdonságként. Mullek Tibi pedig hatalmas segítséget hozott, elhozta nekünk az erősítőit, a hatalmas. nehéz dobozait hangosítás olyan profi volt, hogy le a kalappal előtte. Nagyon-nagyon köszönjük, ezt mindenki nevében. Pil Gyurinak is köszönettel tartozunk, mert ő szállított 2 szaunamestert, akik Tatabányáról jöttek (vonatoztak Budapestig) és nem rendelkeznek autóval. Szuper szervezés volt ez is. A telekocsikról már esett szó HoTi baleste kapcsán, de azért itt még kiemelném Béciéket, akik 3 főt is elhoztak, velem együtt oda-vissza, kora reggel, kezdésre és utolsóként távozva... és az esti elpakolás után még várakozni is kellett rám, amiért külön hálás köszönet nekik. Természetesen Eszter ebédosztó segítőt sem feledjük, akik már tavaly és az idén újra ott voltak a paprikáskrumplinál és Teca és Péter is megérdemli, hogy névszerint emlékezzünk rájuk itt is. Atus spontán 50. születésnapi köszöntője is jól sikerült, ezt sem lehetett kihagyni, hisz ő volt a NaVKE első elnöke, 2000-től néhány éven át.
Ádám, mostani elnökünk pedig végig felügyelte a programot és tartotta a kapcsolatot a fürdő vezetőjével, hogy minden remekül sikerüljön és én ennek nagyon örülök. Mert remekül sikerült minden... :-)
Köszönöm nektek.
Rózsa

Feledhetetlen élmény volt ez a szombat, köszönet mindenkinek érte :)
Karcsi

Kedves barátaim! Voltam már hála isten Horvátországban több naturista campingben,nyáron mikor tombolt a nyár,és ott sem tudtak jobb hangulatot teremteni a rendezők mint tegnap Ballószögön! Ezért illetem ilyen jelzővel a Navke szezonnyitóját,mert ez az volt méghozzá a javából!Előttünk még a nyár,de kösse fel az alsóneműt aki űberelni szeretné ami ezen helyszínen tegnap zajlott!Dolgozott az egyesületi vezetés mint a méhecskék a kaptárban,többször is jártam a recepció épületében,személyesen tapasztaltam.Meg hát az előkészületi munkák,és hát hiába a kérés mindig vannak akik nem jelentkeznek be,rám hivatkozva jönnek,én meg kapom a fejmosást,de elbírom,csak ilyen sikeres vége legyen a dolognak.Végül mindenkit beengedtek,persze ők lemaradtak a jelentkezős programokról. Tavaly szeptemberben azt írtam nektek "jelentem az álmom beteljesült"Ezt a kijelentésemet fenntartva most azt írom!Elraboltatok egy napot az életemből,de kettővel tovább fogok élni! Köszönöm szépen minden embernek aki egy kicsit is hozzátett a rendezvény sikeréhez,legyen az szervező,animátor,paprikás krumpli főző,vagy úszómester,hangosító,takarítónő,mindenkinek szükség van a munkájára.De megérte!Nem soroltam fel mindenkit talán nem is tudnám,de azért a kertészt azt szeretném kiemelni,mert neki nagy érdeme van,hogy mi ennyire szeretünk ide járni!És had irjam meg nektek ebben a hónapban ünnepeltük a fürdő fennállásának tizedik évfordulóját! Köszönjük,hogy az életetek részesei lehetünk!Éljetek hitben,szeretetben,békében!
Laci

Rózsa, igazad van, annak a sok társunknak kijár a köszönet, akik segítettek, hogy valóban szuper legyen a ballószögi rendezvény! De azért ha Te nem intézed el nekünk, hogy ilyen pompás időben, a szabadban élvezzük a napsütést, akkor bizony nem lenne ilyen csodás emlék az a nap. Igen jó kapcsolataid lehetnek, hogy ebben a változékony tavaszban pont arra a hétvégére tudtál ilyen pompás időt rendelni :-))
Ezer köszönet érte,
HaLáSzol

Kedvesek....:)
annak napok melyek megismételhetetlenek... ....este lefekszel, mélyen alszol, miközben lélekben már valahol messze szabadon szárnyalsz Felébredsz és a tavasz első napsugaraival, új életet hajnalán te is megérkezel egy olyan világba hol felszabadultan, meztelen valóságodban lépsz a nap útjára. Ballószög...hol barátok ölelkeznek miközben mosolyog a lélek... Megérkezünk. a víz nyaldossa,átmossa pihenésre vágyó testünk... Megpihenünk. Lágy zenét hozza a szél felénk, csípő hajlik- barna haj lobban a napban...elvarázsolódunk... a szaunában izzadságcseppek gördülnek le az arcokon... méregtelenítünk a jóga lazít s éleszt új erőre e csodás napon... Mind-mind adtak nekünk valamit. Szeretnék egy üzenetet küldeni valakinek akivel beszélgettem az élet nehezebb oldaláról. Az Élet soha sem volt egyszerű, sem neked, sem neki és senkinek sem. Mert ahogy van a jó úgy van mellette a rossz. Ahogy van nevetés van sírás. Ahogy elindulsz az Utadon úgy néha -néha megállsz. Elfáradsz, megpihensz, útirányt váltasz, gödörbe esel, kimászol, felállsz, kikerülsz valamit vagy épp átlépsz rajta. Ám soha se feledd! Minden sötét felhő mögött felragyog a Nap éltető melege. Minden Út a Te egyetlen Utad, amit neked kell megtenni, bármily nehéz is. És bízz magadban, hogy az Utad végén ott vár rád az Igaz és Egyetlen Boldogság! Hálám a csodás napért, hogy melegSzívvel várok mindig engem és melegséget loptok az én Szívemben is. Találkozunk Délegyházán, és a Sziki Sporthetén és szeptembertől ismét a Navke rendezvényein. Addig is tessék mozogni, tornázni, kocogni, akár jógázni... Mert addig még mozogsz Élsz...
Ölelés: Mirjam

Fotók: Atus és Zozo

szaun.jpg
P4250206h.jpg
P4250195h.jpg
P4250182h.jpg
P4250170h.jpg
P4250167h.jpg
P4250150h.jpg
P4250133h.jpg
P4250129h.jpg
P4250114h.jpg
P4250091h.jpg
P4250053n.jpg
P4250045h.jpg
P4250035h.jpg
IMG_6087h.jpg
IMG_6082h.jpg
IMG_6081h.jpg
IMG_6077h.jpg
IMG_6076h.jpg
IMG_6074h.jpg
IMG_6072h.jpg
IMG_6071h.jpg
IMG_6068h.jpg
IMG_6066h.jpg
IMG_6062h.jpg
IMG_6055h.jpg
IMG_6053h.jpg
IMG_6049h.jpg
IMG_6045h.jpg