FooldalSzigeti Eszedelem (SZESZ)
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2015


Gratulálunk a győztesnek!

Vándorserleg : Dinye csapat (3x is elvitték, így örökre a csapaté marad)

NaVKE különdíj: Biapisztráng.

Fotó: Béla és Rózsa

IMG_0288dinyeserleg.jpg
IMG_0230pisztrang.jpg
 

Szigeti Eszedelem (SZESZ) főzőverseny meghívója

Szigetmonostor, Naturista Park, 2015. szept. 5. szombat


A Szigeti Eszedelem részletes versenykiírása:
A verseny célja: Lehetőséget adni olyan - kizárólag naturista- csapatok egymás közti megmérettetésére, akik a szabad tűzön főtt vagy sült ételek elkészítésében, örömüket lelik, és másoknak is örömöt, gasztronómiai élvezetet kívánnak nyújtani amellett, hogy étkeik egymással versenyeztetnek.

A versenyen részt vehet:
Minden olyan csapat, aki magára kötelezőnek veszi a versenykiírásban foglaltakat, betartja a naturista életforma minden szabályát és legkésőbb, 2015. szeptember 1. kedd 24 óráig leadja nevezését. A nevezést, kizárólag e-mail-ben lehet megtenni.
Cím: pannat@t-online.hu
A nevezésnek tartalmaznia kell:
A csapat nevét, csapattagok nevét. / max. 4 Fő /. Fontos! Más személy / barát, házastárs. partner / a csapatnak semmilyen segítséget sem nyújthat, sem az előkészítésben, sem a főzésben, tálalásban! Továbbá, a jelentkezésnek tartalmaznia kell, hogy melyik kategóriában, vagy kategóriákban kíván elindulni, a csapat.
Nevezési díj: nincs.
A csapatoknak a park biztosítja, a főzőhelyet, a tűzifát, egy asztalt és egy padot, napernyőt. Minden egyébről a csapatnak kell gondoskodnia, mint például, a bográcsok, grillsütők, kóstolótányérok, terítések, evőeszközök, poharak, stb.
Az ételek elkészítése az első munkálatoktól, az utolsóig, /a hagymapucolástól a tálalásig /csak is helyben készíthetőek. Hozott, félkész ételekkel nem lehet indulni. A grill kategóriában, az előre pácolás megengedett.

A verseny díjazása::

1. kategória: Bográcsban főtt levesek./ gulyás, hagyma, bab, halászlé, tej, stb./
2. kategória: Bográcsban főtt pörköltek, s egyéb ételek / birka, kakas, marha, sertés, zúza, csiga, székelykáposzta stb. /
3. kategória: Grill ételek. / roston, nyárson sült húsok, zöldségek, stb./
Minden kategória, első helyezettje egy díszes serlegben, a csapattagok éremben részesülnek, illetve egy értékes, használható ajándékban.
A második és harmadik helyezettek éremben, illetve egy értékes, használható ajándékban részesülnek.

A fődíj, a már hatszor is gazdát talált NaVKE Vándorkupa.

A versenyzők különdíjakért is versenyeznek, amiket a Pannon Regula KFT, a NaVKE, a Tiborcz és társa Vitorlás klub, a Szigetmonostori Naturista park, s remélhetőleg, még több más vállalkozás ajánl fel, akiknek bemutatkozási lehetőséget is biztosítunk! Tavaly 100 fő felett voltunk, érdemes egy kis reklámban gondolkodni.
A csapatok indulhatnak egy, vagy akár több kategóriában is.
Egy versenyételből, minden csapatnak, minimum, 20 kóstoló falatot kell elkészíteniük, a húszfős társadalmi zsűritagok részére. A versenyzők a társadalmi zsűritagok kiszolgálását követően eldönthetik, hogy a látogatókat megvendégelik egy kóstolásra, vagy sem.
A verseny és a Kóstoló adagok:
A verseny adag, egy az elkészített ételből szépen feldíszített, szépen tálalt teljes adag. A kóstolóadagok viszont, nem teljes adagok, hanem, kis falatok. kb: 4 – 5 kocka hús, kevéske köret, stb. leveseknél például, három, négy kanál lé, két- három hús kocka, grillnél, falatka hús, kevés zöldség, stb.
A verseny kezdete: 2015. szeptember 5. szombat 10 óra, befejezése 16 óra. Eredményhirdetés: 19 órakor. A rendezvényen részt vehetnek olyan naturista családok, párok, hölgyek illetve NAMASZ, / NaVKE / tagságukat bizonyító igazolvánnyal rendelkező, egyedül álló urak, akik elfogadják és betartják, a park belső szabályait.
Részvételi díjak:
1.Látogató kategória: Kóstolásra, zsűrizésre nem jogosít, a szokásos napi belépői díjak, szállás díjak. 2.Társadalmi Zsűri kategória: Max. 20 Fő részére. / jelentkezési sorrendben/. Az összes versenymű kóstolására, zsűrizésére jogosít. Díja: 2000.-Ft/ Fő, ami tartalmazza a társadalmi zsűriben való részvételt. Fontos! Azon társ - egyesületek, akik csapatokat állítanak ki, zsűritagot, max. 2 főt delegálhatnak.
Természetesen, a zsűritagoknak nem csak jár az összes versenymű kóstolása, hanem azok zsűrizése, a helyben kiosztott lapokon, kötelességük is! Ez a hozzájárulás, teljes egészében, a versenyzők díjazására fordítódik. Már csak ezért sem mindegy, hogy kik kapják a magasabb pontokat.
A zsűribe való Jelentkezés határideje: 2015. Szeptember 1. 24. óra
A rendezvénnyel kapcsolatos érdeklődés és jelentkezés:pannat@t-online.hu Tel: +36/20-3522691

Legfrissebb:
A társadalmi zsűriben még van 6 hely.
Szállás: saját sátorban vagy a szuterénben hálózsákban. Illetve 2 személyes csendes szobákban

Este zene, tánc.
Várjuk jelentkezéseiteket:
Gábor, Gabi, Gergő.
06/20-3522691
pannat@t-online.hu