FooldalVízitúra
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2015


26. NaVKE VíziTúra ( a Tiszán)

2015. aug. 12-16.

A túra ideje: aug. 13-16, csütörtöktől vasárnapig
Találkozás: 12-én szerda este Tiszabecsnél a parton.
Túravezető: Laborczi Pali
Sofőrszállítás csütörtökön kora reggel Tiszamogyorósra.
Szállás: sátorban
Költségek először: 5500,- Ft NaVKE tagoknak, 6500,- mindenki másnak. Ebben benne van a kenuk, lapátok és mellények bérlése, és még a sofőrok szállítása is.
Költségek másodszor: oda és visszautazás egyénileg megoldandó, telekocsik szervezése folyamatban.
Költségek harmadszor: kaja, innivaló és pia és minden egyéb elvileg egyénileg intézendő, de a szokás szerint esténként bográcsozunk és a költséget összeadjuk.

Gyertek minél többen, a jó hangulat garantált.

Aki komoilyan gondolja a részvételt, kérem utalja a megfelelő összeget a Navke számlájára. Határidő: aug. 6.
Fókusz Takarékszövetkezet
51700265-11129053-00000000

Élménybeszámolók a vizitúra után

Icával életünk első vízitúráján voltunk, ezért nagyon izgultunk előtte, de szerencsére nagyon jó volt az egész! Bár a Tiszabecs és Tiszamogyorós közötti 94 folyam-kilométer távolsága nem egyenletesen volt elosztva a négy napra, Pali lelkiismeretes és segítőkész túravezetése és Magdi finom vacsorái feledtették jóleső fáradságunkat. A Tisza partját madarak és őzikék népesítették be, bár őket nem sikerült evezés közben lefényképeznem, mert féltem a borulástól vagy attól, hogy a kamera a vízbe esik. Napfelkeltekor jógával és tornával kezdtük a napot, majd sátorbontás és a hajókba bepakolás után (nem volt kísérő autó!) kezdtünk neki az evezésnek. A 37 fokos hőséget jól csillapította az alattunk lévő hűvös víztömeg, bár az UV sugárzással lentről és föntről is kellett számítani. A homokpadokon pihenés, fürdés és viccmesélés céljából hosszabban, a textiles strandokon csak röviden, ebéd vásárlásra álltunk meg. Az alacsony tiszai vízállás miatt nem borult az öt hajóból egy sem, sőt néha meg is feneklettünk. Magdi remek ételei a négy vacsorára: túrós csusza, gulyásleves és sült kukorica, lecsó, paprikás krumpli és smarni (bográcsban!), nagyon finomak voltak, kell ehhez hozzátenni még valamit? Talán csak a gyorsan fogyó borokat, pálinkákat és fröccsöket! Fekete kávét egész nap tudtunk magunknak főzni gázpalack segítségével. Esténként a táborállítás, főzés és vacsorázás után a tábortűz mellett énekeltünk és táncoltunk. Olyan kevés szúnyog volt, hogy szóra sem érdemes! Köszönet a túraszervezésért, a túravezetésért és a finom vacsorákért és a túratársak segítőkész kedvességéért:
GabIca (Gábor & Ica)

En masodszor vizituraztam, de en is rettenetesen izgultam. Gyulladt terddel mentem. Sok sok segitseggel vegigcsinaltam. Koszonom mindenkinek, kulonosen Palinak. Oriasi elmeny volt. Csatolom a vasarnap hajnalban a satrambol keszitett fenykepet, ami ugyan nagyon gyengecske, de nekem fantasztikus emlek.
Udv. Kati

Fotók: GabIca és Kati

reggel.jpg
icaevez.jpg
DSC07070hh.jpg
DSC07040hh.jpg
DSC07008hh.jpg
DSC06906hhh.gif
DSC06873hhh.gif
DSC06865hhh.gif
DSC06781hh.jpg