FooldalAkácligeti program
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2016


Akácligeten augusztus végén

2016. aug. 27-28.

Jelentkezzetek minél előbb és minél többen!
Regisztráció: navke@navke.hu.
A napijegy ára azoknak, akik nem alszanak ott: 945,-Ft/fő
Aki szeretne ott aludni
Szállásdíj:
4.530,-Ft/fő (pótágyon 3500 Ft/fő)
Pótágyak nélkül 12, pótágyakkal 18 fő tud itt aludni.
A vendégház honlapon (www.akacliget.hu) minden szoba alaprajza fenn van részletes fotókkal.
Szükség és igény esetén a szomszédos Ricsováryban is tudunk szállásokat foglalni.

-Fakultatív programok is lesznek:-
- lovaskocsizás a tanyavilág körül (ára 6-8.000,-Ft/1-2 óra/12 fő)
- közös bográcsozás (létszámtól függően 600-1000 Ft/fő)
- vaktesztes borozgatás (létszámtól függően 1000-1500 Ft/fő).
- petanque verseny (ingyenes)
- szaunázás a Ricsováry Majorban (1500 Ft/fő, minimum 10 fő esetén)
- esti tábortüzes sütögetés
- igény esetén este táncolási lehetőség

Odautazáshoz és telekocsikat javaslunk, de ha vki tömegközlekedéssel szeretne jönni, kérjük nézzen utána miként.

"Hogy miért éppen ide hívunk benneteket medencepartyra és napozni a gyönyörű természetes környezetben?
Hogy lássuk a csend összes szépségét, ami látványában is hozzájárul majd ahhoz, hogy máskor is mehetünk ide. Tudjátok, nincs jobb helyszín, mint ahol a tulajdonos maga is naturista, tudja mit szeretnénk mi ott. A csend és nyugalom szigete ez a hely. A madarak csicseregnek, a fák tavaszi zöldben pompáznak most, s az akácos is most már meztelen, levetette gyönyörű fehér tavaszi virágait. Kedves kis cirmos cica dorombol a lábainknál, a házban kandalló biztosítja a fűtést, de most nem lesz rá szükség mert hétára fog sütni a nap ezen az augusztusi hétvégén. Van 2 medence az udvarban, előtte 2 fészercsoda, van néhány bogrács amiben főzhetünk. Gondolom senki sem akar a városból rendelni ebédet... Láttam borospoharakat is amiből ihatunk. Virágok, fák és igazi pihe-puha gondozott fű mindenütt ahol napozhatunk. Közel 2 hektár a terület, körben bokrok, növények kerítéseivel... Szóval csudaszép tavasszal és nyáron és bármely évszakban.:)
A vendégház szobáiban mindenhol külön fürdőszoba, szépen vetett ágy, az emeleti részeken nagyobb szobák, apartmanok.
Első ottjártamkor útközben pedig egy békés őzet is láttunk a mezőn, egész közel a földúthoz. Meg is álltunk rácsodálkozni, mert olyan gyönyörű volt ahogy legelészett.
A hely valóban alkalmas erre a navkés programra. Élvezzük majd a csodás tájat, a friss levegőt, a patkók ritmusos dobogását. Ez biztos része lesz a napnak. A program rossz időben is megtartható, mert nagy fedett előtér is van a vendégházban. Nagyon hidegben pedig a Ricsovári majorban levő szaunába is át tudunk menni (ezt előre egyeztetni kell).
Szóval gyertek el szombaton velünk egy igazi természetes kiruccanásra az Akácliget Vendégházba!"
Cím: Lajosmizse, Mizse tanya 543, 6050

cicaateraszon.jpg
akacliget6.jpg
akacliget4.jpg
akacliget2.JPG
akacliget1.JPG
akacliget.jpg

Hangulatjelentés a program után

2016. aug. 27.

Kivonat a NaturListán megjelent levelekból:

egy kis létszámú navkés programról kellene most írnom vmi beszámolót, de mivel ez már a 2. itteni naturista program volt, nem tudom már a helyszínt jobban dícsérni, csak annyit írni ismét, aki szeretné a csöndet, a természetes környezetet naturisták közt megélni annak itt a helye. A tulajdonos kész arra, hogy előzetes egyeztetéssel a vendégházat a naturisták rendelkezésére bocsássa.Családias hangulat, barátoknak ideális környezet.

Mi navkések csak annyit tudunk ígérni évente 1-2x szervezünk ide egy kiruccanást...mert jó volt most is. Békesség, csend a legjellemzőbb.

Lovaskocsival körbenéztünk a közeli erdei utakon (csupa meztelen utas a szekéren...különös élmény, ugye? :), láttunk kedves kis őzeket szaladni. Hátsó felüket ők is bátran megmutatták nekünk, de cirmos cica is hízelgett és dorombolt a lábainknál és ő is szerette a meztelen embereket (miközben illatozva főtt a finom csülökpörkölt a bográcsban. :)

A mostani társaság inkább beszélgetős volt, a két nap alatt sokszor ücsörögtünk a hűvös fák alatt, kártyapartiztunk, vagy a teraszon fröccsözgettünk. De én medencében is fürdőztem (a hidegvizesben esett a legjobban a pihenés), de aki a vízforgatós melegebb vizet szerette ott is frissíthette magát.

Lustálkodtunk, meg lustálkodtunk és szinte egész nap lustálkodtunk.

Még az öregek sportja, a petanque se volt népszerű, elő se vettük.

A létszámot tekintve egy mini vaktesztes fajtakóstoló belefért az estébe, játszottunk egy kicsit borokkal. Kiderült, a társaságból néhányan még sosem voltak borkóstolón se. Így azt gondolom megérte beszélnem egy kicsit a szőlőkről is kóstolás közben. Bemelegítésnek most fehér szőlőfajtákat teszteltünk. Remek szórakozás volt, talán még új dolgokat is megtanultak páran (azt biztosan, hogy a vörös szőlőből is készülhet fehér bor...:) Talán sikerült pár embert ismeretét bővíteni és a bor szeretete és tisztelete felé irányítani. Azért a sok navkés eddigi borkóstoló amit BZSA barátunk tartott Szigetmonostoron megtette a hatását, most is emlegettük a társaságban. Örültem is, hogy akadtak olyanok, akik 1-2 szőlőfajtát is felismertek, s ha van igény rá, legközelebb hasonlóképpen folytathatjuk.

Este az egyik medence közelében volt lehetőség tüzet rakni s István barátunknak köszönhetően aki hozott nekünk nyársat, szalonnát, hagymát, Gyuri pedig kolbászt, sütögethettük is a csillagfényes éjszakában, az 5 liter finom fehér bor így mind el is fogyott.:)

Tücsökzene, a parázs pattogó fénye. Talán csak egy jó gitáros hiányzott az estéről (meg azok is, akik telefonon adtak hírt magukról és üdvözöltek bennünket külföldi útjukról).

A nyári égbolt csodaszép volt...A tejút világított...Kerestük a Nagy Medve ismert csillagképeit, a Kis Medvét persze mindig látjuk, de izgalmas volt közben látni néhány meteoritot is...aztán a többit meg csak néztük és csodáltuk és nem tudtunk túl sokat felfedezni név szerint.

Volt köztünk egy számomra eddig ismeretlen naturista is, délegyi hősidőkből. Firtattuk a fiatalok hiányát, beszélgettünk a naturisták elöregedéséről is, a naturizmus népszerűsítéséről, médiák szerepéről. De jó is lett volna, ha 40-es vagy még fiatalabb korosztály is beleszólhatna ebbe, ha ott lett volna...mert elfért volna. Még gyerekek is, hisz voltak mászókák, kis csúszdák, hinta.

A vendégházban egy szoba kivételével mindet belaktuk, kényelmesen, nívós, jól felszerelt konyha állt rendelkezésünkre, tiszta és tágas modern fürdőszobás hálószobákban alhattunk. Jómagam egy 4 ágyas apartmanban, szinte keresztbe-kasul az óriási ágyon, egyedül. Csak szuperlativuszokban szólhatnék mindenről.

Számomra tanulságos, kellemes hétvége volt, csodás környezetben. Köszönet érte nektek, listásoknak, hogy kihasználták a lehetőséget és eljöttek. Külön köszönet a tulajdonosnak, hogy rendelkezésünkre bocsátott a vendégházat.

Jövőre, tavasszal valamikor majd újra, ugyanitt!
Rózsa

Mi ugyan csak vasárnapra mentünk - s ezért nem minden programon tudtunk részt venni -, nagyon jól éreztük magunkat ebben az igényes, szép környezetben, remek társaságban. Köszönet a szervezőknek, a főzőmesternek és kuktáinak a kitűnő bográcsosért! Jól kihasználtuk ezt a talán idei utolsó igazi nyári hétvégét. Reméljük, hogy lesz folytatása!
Üdv, Gizi és János

Fotók: Zozo és Rózsa

Q8270751zh.jpg
Q8270749zh.jpg
P8278430zhh.jpg
P8278430zh.jpg
P8270071zh.jpg
P8270064zh.jpg
P8270063zh.jpg
P8270007zh.jpg
20160827_223126h.jpg
20160827_223058h.jpg
20160827_223038h.jpg
20160827_220205h.jpg
20160827_215915h.jpg
20160827_215755h.jpg
20160827_215728h.jpg

Májusban az Akácliget vendégházban

2016. május 21.

Remek hétvégét töltöttünk el az Akácliget vendégházban. Lajosmizsén szombat-vasárnap. Én csak a naturás napon, vasárnap. Közel 40 fő látogatta meg ezt a helyet, s a helyszíni vélemények mind megerősítették, hogy ezt folytatni kell. olyan a hely hogy visszavár. Tervezünk majd aug. 27-re ide egy hasonló ottalvós bulit, medencézést, főzicskélést, szuper a hely, tényleg. Örülök, hogy egy fél napra azért én is veletek voltam, bodzák, akácvirágok illatával teli még az emlék a tegnapelőttről. :-)
Üdv
Rózsa

Akácligeten mi nagyon jól éreztük magunkat, Zoli vendégszerető és gondos házigazda volt. Nagyon élveztük a reggeli eper-zabálást, az ízletes helyben főtt ebédet és a délutáni lustálkodást a napon és a medencében. Este Endre és Kriszti táncbemutatót tartott, majd utána természetesen diszkóztunk. De számunkra a meztelen lovaskocsikázás volt a legdurvább!! A legbátrabb lányoknak sikerül megzabolázni a két lovat és így már nekivághattunk a kb 1 órás sétakocsikázásnak...

Üdv: Gab-Ica

DSC09554h.jpg
DSC09492h.jpg
DSC09459a.jpg
DSC09446a.jpg
DSC09420a.jpg
DSC09411h.jpg
DSC09404h.jpg
DSC09395h.jpg
DSC09316.jpg