FooldalVízitúra
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2016


28. NaVKE VíziTúra
Naturista vizitúra az Öreg-Túron és a Tiszán


2016. aug. 2-7.


A túra ideje: aug. 3-7, szerdától vasárnapig
Találkozás: 2-án, kedden este Sonkádon.
Sofőrszállítás kedd este történt.
A vízen, vízben, parton és sátorban leszünk vasárnap délutánig. Két napot az Öreg-Túron, 3 napot a Tiszán fogunk lapátolni. Igény esetén kempingezhetünk is néhol.

Költségek:
10400,- a NaVKE tagoknak;
11000,- a társszervezeteknek;
11500,- minden más naturistának.
Ebben benne van a kenuk, lapátok és mellények bérlése, a sofőrök szállítása, első két nap a kísérő kocsi, hogy csomagok nélkül lehessünk az Öreg-Túron, plusz az egész csapat átszállítása Túristvándiból Tiszabecsre csütörtök este és az utolsó nap vissza Jándról Turistvándiba.

A részvételi díjat a NaVKE bankszámlájára kellett utalni: Fókusz Takarékszövetkezet 51700265-11129053-00000000.

Költségek másodszor: oda és visszautazás díja mely egyénileg megoldandó. Telekocsik szervezését biztosítottuk.

Költségek harmadszor (helyszínen fizetendő): kaja, ívóvíz, pia és minden egyéb elvileg egyénileg intézendő, de szokás szerint esténként bográcsozunk és a költségeket összadjuk majd a kapott összeget szétosztjuk. Ez összsen alig 2000 Ft/fő költséget jelentett. A 3 éjszakás kempingbeli szállás összesen 2700 Ft-ba került fejenként.
Jó buli volt, gyertek velünk legközelebb is!

Túra szervezője: Laborczi Pali NaVKE tag. Elérhetősége: 30-931-5924

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges a navke@navke.hu emil címen.

Képes élménybeszámoló a vízitúra után a levelezési listán megjelent írásokból ollózva

Csodálatos pár napot töltöttünk együtt a NaVKE múlt heti naturista vízitúráján. Laborczi Pali gyönyörű folyót talált az idei kenuzásunkra. Remek szervezéssel és időzítéssel az augusztus eleji forróságban 5 napot eveztünk az Öreg-Túron és a Tiszán. A folyók hűsítő vize a nap sugarai feledhetetlen élmények a naturisták számára.
Az Öreg-Túr egy csoda. A folyóba nyúló fák ágai közt megtalálni a helyes utat és átbújócskázni rajta kalandos és kihívó feladat. Hallgatni közben a madarak énekét és látni az elsuhanó kék jégmadarakat a víz felett és a szürke gémeket a magasba felszállni örök élmény marad mindannyinknak. Az élővilág itt fantasztikus. Vadregényes, olyan mint egy kisebb fajta dzsungel. Páradús a levegő, sások, nádak, szűk folyosói közt kanyarogva cikázni a kenukkal, mind a kormányosnak és legénységének is szép teljesítmény. .Aztán találni egy-egy homokpadot és kifeküdni a napra vagy a fák árnyéka alá és úszni a folyóban kis fekete harcsák közt örök emlék marad. Együtt ebédelni napközben a kenuban, ringatózva, összekapaszkodva nevetgélni és énekelni vagy meséltetni egymást, vitatkozni az élet ügyes-bajos dolgairól komoly csapatmunka volt.:)
Esténként a közös vacsorát megfőzni is kihívás, elfogadni a szakács javaslatait, hatékony hozzáállással időre elkészíteni és közös erővel előkészíteni és megfőzni szintén egy káprázatos produkció.
Sokadik vizitúrámon vettem már részt, de az idén vmi különleges összhangra voltam figyelmes, mely mind a fentieket erősítette. Időben elindultunk reggel. Senkire nem kellett várni. Senki sem viselkedett kirívóan, még ha néha percekre besértődni is véltük a viselkedését, senki se lógott ki a sorból mégha tudtuk is, hogy ő bizony már órákkal előbb kipurcanva zuhan az ágyba és álmában mi még boldogan hallgatjuk az esti gitárzenét és énekelünk a folyóparton. Van aki éjjel főhorkolóként ringatta ágyba az elszunnyadókat, s van aki korán kelésével már a többiekre gondolva hasogatta a fát és tüzelt a bogrács alatt, hogy kávéillattal ébressze fel a társait.

Csodálatos összekovácsoló társaság voltatok és én nagyon örülök, hogy az idén ilyen jól sikerült minden.
Borulás sem volt a mi részünkről. Sőt, mi segítettünk többször is a felborult kenusoknak a tiszai szakaszon. Mi egyszál semmiben segítettünk a textileseknek kimenteni az elúszott csomagjaikat, elfogni a kenuikat. Mi a kisebbség, akikre büszkék lehettek és biztos nekik is maradanadó élmény lettünk. Mi pedig boldogan eveztünk mindig, tovább a Tiszán, keresve egy saját homokpadot ahol napközben sütkéreztünk, pocoltunk és éjszakára sátrat vertünk és hallgattuk a tücskök énekét, a halak ugrálását vagy a függőágyból nézegettük a hulló meteorokat. Csodálatos éjszakák, tiszta égbolt, csillagos tejút. Van ennél vmi ami fantasztikusabb?

A szállásaink közül az első 3 napon kempingben aludhattunk, Kölcsén, Sonkádon és Túristvándiban (1200-1500 Ft-os áron). Gavalik mester, aki a kenukat biztosította részünkre azt is tudta, hogy mi naturisták vagyunk és már előre megbeszélte a tulajdonosokkal, hogy érkezünk. Szerencsénkre így valahogy ezeken a helyeken teljesen elkülönítve lehettünk és itt is élvezhettük a meztelenség adta természetes körülményeket. Szóval ez még szebbé tette ezt az 5 napot, alig-alig kellett felöltöznünk az evezések során. Ruházat, ing, sapka és sok naptej valóban a napozás elleni védelem miatt volt fontos a déli órákban különösen. Éjszaka pedig Kincső kutyus is vigyázott ránk.
A Kis-Túr vendégházat külön ki is emelném, mely pl. olyan szuper tiszta felszerelt konyhás, új vizesblokkos zuhanyozóval rendelkezett, hogy nem is gondoltam, hogy az 5 nap alatt lesz lehetőség ilyen tiszta körülmények közt, meleg vízben tusolni. S mindez a folyóparton.
De választhattunk volna még a 4. éjszaka is Szatmárcsekénél a 900 Ft-os kempinget, de onnan egy picit tovább evezve igazi homokpadra leltünk, ahol csak mi voltunk ismét. Ezek a helyek voltak az igazi élmények. Itt valóban lehetett a szabad ég alatt aludni, hálózsákban, vagy a fák adta lehetőségeket kihasználva függőágyban is. Szép időnk is volt, talán az utolsó előtti este fújt jobban szemből a szél, ami nehezítette egy picit az evezést. De így legalább izgalmas is volt a nagyobb hullámokon átrepülve ringatózni a Tiszán.

S mindez a navkések közt. Szerintem az egyik legszebb vizitúra volt ez a Tiszán. ahol én 13 éve eveztem először. S talán nem is utoljátra, mert jövőre megyünk újra. Aki szeretne jönni, jegyezze fel, hogy ismét aug. elején vmikor.

Külön köszönet Palinak a szervezésért, Karcsinak a finom vacsorákért és az esti muzsikékért. Icának a pihentető jógagyakorlatokért. A többieknek pedig az együtt töltött frissítő reggelekért, mozgalmas nappalokért és békés éjszakákért.
Rózsa

Jó helyeken táboroztunk. Volt amikor sátorra nem is volt szükség. Sztem a Gavalik is jól szervezett. Jövóre is elmegyek.
Tóni

Fotók: GabIca és Rózsa

DSC01062.JPG
DSC00979h.jpg
DSC00969.JPG
DSC00858.JPG
DSC00819.JPG
DSC00764.JPG
DSC00716.JPG
DSC00674h.jpg
DSC00660.JPG
DSC00640.JPG
DSC00637hh.jpg
DSC00626.JPG
DSC00620h.jpg
DSC00615.JPG
DSC00552.JPG
DSC00543.JPG
DSC00541.jpg
DSC00524.jpg
DSC00501.jpg
DSC00460.jpg
DSC00457hh.jpg
DSC00449h.jpg
DSC00438.jpg
DSC00437.jpg
DSC00432.jpg
DSC00253fhh.jpg
DSC00238..jpg
DSC00233.jpg
DSC00175.jpg
0772h.jpg
0768h.jpg
0767hh.jpg
0765h.jpg
0741h.jpg
0732h.jpg
0731h.jpg

27. NaVKE VíziTúra
Naturista vizitúra a Bodrog-ártéren


2016. május 14-16.

A túra útvonala: Tokaj-Zalkod-Viss-Bodrogkeresztúr-Tokaj.
A Bodrog-ártéren eveztünk volna pünkösdkor, de a csekély jelentkezés (4 fő) miatt ez a vizitúra elmaradt.

Terveink szerint ebben az évben 2 naturista vizitúrát szervezünk. A májusi után majd augusztus elején a Tiszán. Laborczi Pali a fő szervezőnk az idén, ott is, akkor is.

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges a navke@navke.hu emil címen.

arter.jpg