FooldalBallószögi Élményfürdőzés
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2018


Nyár végi egész napos ballószögi fürdőzés

2018. szeptember 15. szombat 9.00-20.00

Szeretettel várunk minden naturistát ezen a szombaton már reggel 9 órától a fürdő zárásáig (20,00). Ismét meghódítjuk fürdőruha nélkül a ballószögi Aranykor Wellnes és Termálfürdőt.
Cím: 6035, Ballószög, V. körzet tanya 168,
Szaunázni is fogunk. A benti élményfürdő és a termálvízes medence szintén fürdőruhamentes lesz egész nyitvatartási idő alatt.

A fürdő felszereltsége Magyarországon egyedülállónak számít.

A fedett részben 2 db medence:
-egy 36-38 fokos ülő termálmedence
-egy 34 fokos élmény medence
bár
szauna
gőzkabin
ingyenes pihenőágyak
télikert, pálmafák

Kint:
Farönk szauna
Élménymedence
Pihenőágyak

Belépőjegyeink:

felnőtteknek:
NaVKE tagok részére: 2 800 Ft/fő
Társzervezetek tagjai részére: 3 000 Ft/fő
Tagsági nélkül: 3 400 Ft/fő
18 éves kor alatt ingyenes

Kérjük, a jelentkezéskor azt is add meg, hogy melyik napszakban számíthatunk az érkezésedre: délelőtt, kora délután vagy késő délután?

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges. Jelentkezni kizárólag a navke@navke.hu e-mailcímen. Végső esetben lehet telefonon is információkat kérni.

Névszerinti regisztráció a fürdőbe és a szaunkuponok kérésének határideje:
2018. szeptember 14. péntek dél

A büfé normál kínálatán túl a helyszínen lesz korlátozott mennyiségben meleg ebéd, 13,30-14,30 között (bográcsos paprikás krumpli).
Bográcsos ebéd jelentkezési határideje: 2018. szeptember 11. kedd dél. Ebéd ára: 800 Ft/fő
A bográcsjegyeket érkezéskor vehetitek át, a belépőjegy megvételekor.

A szaunaprogramokra előzetesen, e-mailben regisztrálhattok (navke@navke.hu), 2018. szeptemberétől amíg az időpont be nem telik. A szaunakuponokat érkezéskor vehetitek át, ingyenesen.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. Egy fő max. 2-3 szaunaszeánszon vehet részt. Ha egy időpontra elfogyott a szaunakupon, azt a honlapon jelezzük. Ha előzetesen elfogyna minden kupon, akkor érkezéskor érdeklődjetek, mert ha vki nem jön el a maradék szaunakuponokat is kiosztjuk. Érdeklődni a szaunaprogram megkezdése előtt 10 percen belül érdemes
Ha szaunaprogram zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathatnak azok, akik nem kívánnak szaunaprogramon résztvenni, itt nem lesznek felöntések, illetve saját felöntéseteket itt bemutathatjátok.
A rönkszauna befogadóképessége kb. 20 fő, a gőz 6 főnek kényelmes egy időben. A gőzben ezért 3x6 fős sorozat lesz, 5-10 perces csúszásokkal.

Tervezett szaunaprogramok:
Szaunamestereink lesznek: Gubucz Gábor, Kerekes Péter, Kovács Teodóra, Varga Tibor és Fabula János
10:45 Újra itt van a nagy csapat jeges pálinkás (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt
11:15 Békés harcos útja- sós - zöldalgás bőrhámlasztás(Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
11:45 Be vagyok sózva sós kávés felöntés. (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt
12:15 Hang Drum magic - sós cédrusolajos peeling(Kovács Teodóra szaunamester)-Megtelt
12:45 Trónok harca- vörösboros cukros peeling (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
13:00 gőz Ballócsoki csokis kényeztetés.. (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt
13:15 Vi Vala Italia (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
13:45 Dawn Spirit- cukros bőrhámlasztás neroli hidrolátummal (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
14:15 Dianna Istennő tisztelete diannás cukorkás felöntés (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt

14,30-15,00 Finn szauna üzemen kívül. Közben ebédelési lehetőség, kb. 13.30-14.30 közt a bográcsos paprikáskrumli elfogyasztása.

15:00 Szeptember! Citromos cukor! Citrom, indiai-rózsa, indián-nyár illatok! (Fabula Jani szaunamester) -Megtelt
15:30 Satsanga Yoga meditáció-illatos caprilis olajjal (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
16:00 Varázslatos Szahara túra- sheavajas kávés bőrápolás (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
16:15 gőz Csokis! Csokikrém! Mandarin illat! (Fabula Jani szaunamester)-Megtelt
16:30 Szangria a parton (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
17:15 Mirjam álma- spirituális szaunaprogram tömjénolajjal füstölővel (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
17:45 Az ír hordó zenéje - sörrel whiskey-vel (Varga Tibor szaunamester)-Megtelt
18.15 Gleccserek között (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
18.45 Kicsit savanykás! Citromkarika méz! Bambusz, zöldalma, édes narancs illatok! (Fabula Jani szaunamester) -Megtelt
19:00 gőz Mézédes csokivarázs a gőzben (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
19.30 Jeges hőség! Vanília-grapefruit, pálinka, mentolkristály illatok! Jég!! (Fabula Jani szaunamester)-Megtelt

Egyéb program:
MIRJÁM-jóga 13,00 és 16,00
Dávid versfelolvasó negyedórája a kis szigeten: 14,00-14,15

Kérjük a házirend betartását, melyet honlapunkon érkezés előtt elolvasni szíveskedjetek!

Felkért fotósunk ezen a rendezvényen: Zozó és Rózsa

Minden kedves vendégünknek nagyon jó szórakozást kívánunk!

Képes élménybeszámolók

A NaVKE elnökségi tagjaként először is nagy köszönet azért, hogy ilyen sokan eljöttetek Ballószögre. Én mindig látom a hibákat is, mindig jól belefáradunk abba, hogy ez ilyen jól sikerüljön, s ti csak kevésbé tudjatok ezeket a hibákat észrevenni. S még 1x se gondoltam azt, hogy ezt abba kell hagyni. S ez is egy jó hír, ugye? :-) Szóval lesz Ballószögi egész napos program jövőre is, legközelebb májusban valamikor.
Rózsa

Én nem tudok / szerintem senki sem tud /olyan részletes, érdekes beszámolót írni, mint a mi Péterünk... Egy- egy navke naturista rendezvényről..
De.. Részemről.. Hullámoztam ide oda egész nap!
Hálám mindenkinek, aki ehhez a naphoz hozzátett valamilyen módon.
Szavakkal pl. ,, csók,, ,, csinos vagy..,, ,, Sziiiia! Jajjj de jó! De régen találkoztunk! Hol is a Szikin...? "" ,, Csodás volt a jóga...,, ,, köszönöm,, ,, Mirjaaaam hol vagy???!! Nélküled kezdődik a,, Mirjam álma szauna,,..
És még sorolhatnám a sok sok személyes élményt, amit tőletek kapok.
Vissza tükröződés! Sose felejtsd el, hogy egy egy ilyen közösség, esemény a mi lelkünk, személyiségünk vissza tükröződése a Világba! Azt adod aki vagy... És azt is kapod vissza! De előbb töltekezni kell! Észre kell venned a Világot s benne Önmagad!
Tegnap.. Izgatottság Meleg, simogató napfény, szellő Csodás lazulást, frissülést, játékosságot adó víz Illatok.. természet adta illatok.. és csodás, nyugtató illatok kompozíciója.. Puszi, ölelés, nevetés, jókedv, móka, gyermek kacagás, borzongás... És ez mellett azt egymás iránti tisztelet, elfogadás is jelen volt. A női szépség sugárzik a férfi erő tombol vagy épp lenyugszik.. Hosszú annak a sora.. amikor JELEN vagy.. Élmény! Az élet IGENlése! Az élet szeretete! A pillanat ereje! Természetesség Ezek mind jelen voltak tegnap.. Ugye?
Jóga!!!! Csodásak voltak ismét a régi és új lelkes jógázók! Alkalomról alkalomra ügyesebbek vagytok! De az a,, brutálisan,, felemelő számomra, hogy annyira igyekeztek engem,, követni,, hogy.. Ti ezt nem látjátok, érzitek... De én igen! Akikkel beszéltem egyéb ügyben, vagy a budapesti csoportos meztelen jóga miatt.. Írjon rám. ˘?
Szauna!!! Áldás! Csodás volt minden pillanata Gábor, Dóri, és a fél nyolcas,, kemény mag,, szauna programnak Jánossal. A sok élmény között Dávid versfelolvasó perceiről le maradtam. De hallottam.. Ismét gyönyörű verseket alkotott. Gyönyörű környezetben, csodás időben, remek emberek között töltöttünk el ismét egy felejthetetlen napot!
Köszönöm a lehetőséget a Navkénak! A felém áradó figyelmet, szeretetet!
Szeretettel : Mirjam

Nos. Ismét sikerül eljutni, és ott lenni Ballószögön. Kicsit féltünk a párommal, hogy nem lesz szép idő, de alaptalan volt az aggodalmunk. Az idő fantasztikus volt ismét. Nagyon jól éreztük magunkat. A két új jövevény is. :) Sikerült felkeltenem két Lupás hölgynek az érdeklődését is, így ők is eljöttek. Abban mind egyetértettünk, hogy annyi mindent lehet ott csinálni, hogy túl rövid az idő, hogy mindenre jusson is. Tényleg jó lenne, ha lenne több ilyen alkalom. Most előszőr voltam én is, és a párom is, és a két hölgy is szaunaszeánszon. Nagyszerű volt a szaunamester előadása, az illatok és maga az egész. :) Ismét nagy örömmel töltött el, hogy milyen családias, barátságos volt a légkör. Jó volt látni, hogy az a sok gyerek is mennyire jól érezte magát ott. A Lupán nem szoktuk gyakran gyerekeket hallani. De időnként ott is vannak. Ami picit elszomorító volt, hogy nem igazán láttam 20-as korosztály képviselőit.
De a lényeg, hogy nagyon jó volt!
A páromnak lett egy klassz ötlete. Vajon meglehetne azt oldani egyszer, hogy ez a Ballószögi esemény két napos legyen? Mert szerinte ez lenne az igazi kikapcsolódás. De ez csak egy ötlet.
Köszi Mindenkinek, hogy ott lehettünk!
Imádtuk! :)
Üdv
Zsolt és Rita

Nagyon szépen köszönjük a tegnapi Ballószögi napot, a szervezőknek, barátoknak, új és régi tagoknak, és az időjárás felelősnek :-) Csodás napot töltöttünk el, szuper volt :-) Várjuk az őszi, téli programokat
Gyuszi

Szuper szervezés, gratulálok. Igyekszem eljutni máskor is. Megérte azt a negyed óra gyaloglást, mert busszal mentem végig.
MZoli

Már teljesen ránk sötétedett, de még mindig ott botorkáltunk a parkban, pedig már az orrunk hegyéig sem láttunk. Nagyon nem akaródzott elindulni hazafelé. Nagyon jó volt a több hónapos kényszerszünet után újra a barátokkal együtt lenni. :-) Az a nagy baj, hogy a környéken az egy panzión kívül nincsen más szálláslehetőség. :-(
SzTamás

Az a baj, hogy olyan szép és gazdag volt a nap, hogy én sem tudok mást írni, inkább csak színeket: halványkék ég, zöld, a medence mélyebb kékje, aranybarna bőrök, piros nevetés, a szauna sötét barnasága...
Valahogy mindenki olyan felszabadult volt, talán még sohasem futottam össze ennyi baráttal, nem beszélgettem ennyit, mint most szombaton.
Úgy látszik, ez a sorsunk, hogy egymást csak távolról tudjuk csodálni, sajnos a programjaink mindig kis átfedésben vannak (ami a résztvevőket talán nem zavarja, csak minket, hiszen fel kell készülnünk rá), de láttam, hogy mennyien voltatok és mennyi harmónia volt a mozdulataitokban.
A szervezés, szokás szerint, tökéletes volt, köszönet érte!
A versolvasáson most kevesebben voltunk, de talán még egyszer sem alakult ki ilyen jó beszélgetés, előtte és utána is, talán még egyszer sem volt ilyen Ballón. Tudom, a helyszín, a sziget, kicsit kiesik, így kevesebben jutnak el oda, de aki ott volt, azt mondta, hogy a hely varázsa sokat adott a felolvasáshoz.
Nem akarom a listát az összes írással terhelni, így csak egyet osztanék meg veletek:

A nap süt, az ég kék,
más kell-e még?

Ölemben fekszel,
álmod szerelem színű,
más kell-e még?

Csókod hűs, mint a víz,
szíved forró, mint a fény,
más kell-e még?

Itt vagy velem,
ruhád hátrahagyva,
több kell-e még?

Szeretsz, szeretlek
kerek és egész,
más és több nem kell még.
Dávid

Megint jól sikerült a ballószögi fürdőzés!
KTamás

Isteni volt Ballószögön most is, pedig későn érkeztünk és csak egy szaunás szeánszra és egy gőzös csokira tudtunk csak bemenni. Mindkettő nagyon jó volt, különösen az ír kocsma. Az ír kocsmában csak én voltam, köszönöm mindazoknak, akik, mint jegy nélküli ácsingózót, beszavaztak a fennmaradt egyetlen üres helyre. Anikó másik szeánszon vehetett részt. Az idő ideális volt, a társaság a régi megszokott, családias, de meglepően sok új arcot láttunk.
A paprikás krumpli talán most volt a legjobb. Tavaly Pétert mi vittük el Pilisszántóról és vittük vissza. Nagyon sajnáljuk, hogy most más elfoglaltság miatt nem jöhetett. S arról sem szabad megfeledkezni, hogy a fájós térdemnek milyen jót tett a ballószögi víz. Azóta minden gond és fájdalom nélkül megyek le-föl a lépcsőn.
Baráth Mónika masszázsa, mint ahogy a tavasszal is, nagyon-nagyon-nagyon jó volt, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Anikó, Laci

P9150114_DxOh.jpg
P9150111h.jpg
P9150104h.jpg
P9150103h.jpg
P9150102h.jpg
P9150099h.jpg
P9150095h.jpg
P9150094_DxOh.jpg
P9150093_DxOh.jpg
P9150092h.jpg
P9150091h.jpg
P9150088dr_h.jpg
P9150086h.jpg
P9150084h.jpg
P9150083h.jpg
P9150082h.jpg
P9150081h.jpg
P9150080h.jpg
P9150079h.jpg
P9150077h.jpg
P9150077ah.jpg
P9150076a.jpg
P9150075h.jpg
P9150072h.jpg

Egész nap Ballószögön

2018. május 12. szombat 9.00-20.00

Szeretettel várunk minden naturistát ezen a szombaton már reggel 9 órától a fürdő zárásáig (20,00). Ismét meghódítjuk fürdőruha nélkül a ballószögi Aranykor Wellnes és Termálfürdőt. Szaunázni is fogunk. A benti élményfürdő és a termálvízes medence szintén fürdőruhamentes lesz egész nyitvatartási idő alatt.

A fürdő felszereltsége Magyarországon egyedülállónak számít.

A fedett részben 2 db medence:
-egy 36-38 fokos ülő termálmedence
-egy 34 fokos élmény medence
bár
szauna
gőzkabin
ingyenes pihenőágyak
télikert, pálmafák

Kint:
Farönk szauna
Élménymedence
Pihenőágyak


Belépőjegyeink:

felnőtteknek:
NaVKE tagok részére: 2 800 Ft/fő
Társzervezetek tagjai részére: 3 000 Ft/fő
Tagsági nélkül: 3 400 Ft/fő
18 éves kor alatt ingyenes

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges.

Kérjük, a jelentkezéskor azt is add meg, hogy melyik napszakban számíthatunk az érkezésedre: délelőtt, kora délután vagy késő délután?

Jelentkezni lehet a navke@navke.hu e-mailcímen vagy a 06-20-313-9170 telefonszámon. Névszerinti jelentkezés határideje: 2018. május 11. péntek dél

A büfé normál kínálatán túl a helyszínen lesz korlátozott mennyiségben meleg ebéd, 13,30-14,30 között (bográcsos paprikás krumpli).
Bográcsos ebéd jelentkezési határideje elmúlt, további megrendelést erer már nem fogadunk el. Ebéd ára: 800 Ft/fő

A szaunaprogramokra előzetesen, e-mailben regisztrálhattok (navke@navke.hu), 2018. május 11. péntek délig. A kuponokat érkezéskor vehetitek át, ingyenesen.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. Egy fő max. 2-3 szaunaszeánszon vehet részt. Ha egy időpontra elfogyott a szaunakupon, azt a honlapon jelezzük. Ha előzetesen elfogyna minden kupon, akkor érkezéskor érdeklődjetek, mert ha vki nem jön el a maradék szaunakuponokat is kiosztjuk. Érdeklődni a szaunaprogram megkezdése előtt 10 percen belül érdemes
Ha szaunaprogram zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathatnak azok, akik nem kívánnak szaunaprogramon résztvenni, itt nem lesznek felöntések, illetve saját felöntéseteket itt bemutathatjátok.
A rönkszauna befogadóképessége kb. 22 fő, a gőz 6 főnek kényelmes egy időben. A gőzben ezért 3x6 fős sorozat lesz, 5-10 perces csúszásokkal.

Tervezett szaunaprogramok:

10:45 Felvonulók kérték. Sós kávés bedörzsölés, a régi idők majálisának zenéjével (Gubucz Gábor szaunamester)-Megtelt
11:15 Cherokee harcos hangja - sós, ginzenges peeling (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
11:45 NaVKE dopping, mézes mákos hidratálás mulatós stílusban (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt
12:15 Utazás álomországba - relaxáló bőrhámlasztás napraforgómézzel (Kovács Teodóra szaunamester)-Megtelt
12:45 Ice mint kamikaze - cukros mentás bőrhámlasztás növényi AHA-savval (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
13:00 Gombóc Artúr kedvencei. A kerek csokoládé, a szögletes csokoládé a gőzben (Gubucz Gábor szaunamester)-Megtelt
13:15 "Ott vagyunk már?" - avokádós bőrápolás Shrek módra (Gellén Ágnes szaunamester) -Megtelt
13:45 Spiritual harmony - forró gyógyítás testnek léleknek - aromaterápiás olajokkal - avokádóolajjal (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
14:15 Különben dühbe jövünk! Sörös virslis felöntés. (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt

14,30-15,00 Finn szauna üzemen kívül. Közben ebédelési lehetőség.
15:00 Híres dallamok - Il Divo (Decsi Bálint szaunamester) -Megtelt
15:30 Lélektánc - lebegés lágy illatfelhőben sheavajjal, rózsavízzel (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
16:00 Illatból gyúrt álmok - kakaóvajas bőrápolás (Varga Tibor szaunamester)-Megtelt
16:15 Citrusos csokis bőrápolás (Decsi Bálint szaunamester) -Megtelt
16:30 Like a river - tánc a levendula mezőn (Gellén Ágnes szaunamester) -Megtelt
17:15 Calendula álom - bőrsimítás körömvirágolajjal (Kovács Teodóra szaunamester)-Megtelt
17:45 Barrels of whiskey - ír buli, ahogy ti szeretnétek (Varga Tibor szaunamester)-Megtelt
18.15 Rock legends - jeges "rockulás (Gellén Ágnes szaunamester)-Megtelt
18.45 A padlás (Decsi Bálint szaunamester)
19:00 After eight - mentás csoki a gőzben (Gellén Ágnes szaunamester)
19.15 Havasi symphonic (Decsi Bálint szaunamester)

MIRJÁM jóga 13,00 és 16,00

Dávid versfelolvasó negyedórája a kis szigeten: 14,00-14,15

A fürdő masszőre, masszőze a szokott helyen dolgozik, keressétek bátran!

Az Aranykor Wellness Termálfürdő címe:
Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye
Ballószög, V. körzet 168.

Honlapja.
http://www.termalfurdo.net/furdo/aranykor-wellness-termalfurdo-balloszog

Képes élménybeszámoló

Szép volt, jó volt, a legjobb az, hogy a gyerekek mennyire élvezték!
Stefant és Akeksandart (5 ill. 2 éves) alig lehetett zárórakor kicsalni a medencéből. Ami nekik jó, nekem nem (éjjel egyre értünk haza, fogott az álmosság, kész életveszély volt). A szervezés szinte tökéletes volt, valahol az ebédnél csúszott be kisebb számítási hiba, de túléltük (csak előbb háromnegyed órát szobroztunk a paprikás krumplira -- ami egyébként kiváló volt-- várva).
Mindent egybevetve: "Minten naggyon szep, minten naggyon jó, mintennel naggyon meg vagyok elegedve..."
De nem nekünk találták ki, túl messze van -- és kész.
Viszlát Szikin, Ányáson, Újvidéken, Ada Bojanán...
Még ez utóbbi is közelebbinek tűnik (mert nem indulunk még aznap haza) :-)))
Géza és Erzsi

Nagyszerűen éreztük magunkat Ballószögön. Mi már pénteken foglaltunk 2 éjszakára szállást egy közeli hotelben.
Szombaton 10 órára értünk a fürdőbe. Nagyon kellett igyekezni, hogy még találjunk szabad ágyat, de sikerült.
Csodálatos időt fogtunk ki. Sokat sétáltunk a fürdő területén. Gyönyörű az egész fürdő környezete. A kinti élménymedence most nem volt annyire hideg. Jót tett a lábunknak a hűvös víz. Persze a belső melegvizes medencékben is sok időt eltöltöttünk.
Óvatosan napozgattunk. Nagyon kellett vigyázni a leégésre. Tíz óra 15-től és 16 órától részt vettünk a tatabányai mester sós és kakaóvajas programjain. Rengeteg illatot szívtunk magunkba. Nagyszerű programok voltak.
Finom volt a paprikáskrumli is. A büfében állandóan sorok kígyóztak, de azért kivártuk a sorunkat.
Olyannyira jól éreztük magunkat, hogy másnap, a szállásról való távozás után úgy döntöttünk, hogy újra elmegyünk. Sajnos már csak fürdőruhában lehetett lenni és külön is öltöztünk. A jó idő ellenére kevesen voltak.
Ide csak autóval lehet menni. Találkoztunk a tulajdonossal és beszéltünk is vele. Nagyon kedves, kézséges ember.
Eszünkbe jutott, hogy milyen jó lenne kétnapos program. Nem tudjuk, hogy ez megvalósítható lenne-e és volna-e rá igény, mivel szállás is szükséges hozzá.
Tihi és Ildikó

Péter beszámolója:
1. rész:
Próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy egy mindenki számára elfogadható beszámoló kerekedjék ki. Félek nem fog sikerülni, de az önként vállalt kötelességemről nem fogok most sem lemondani. Itt hagyom bevezetőül a Pil Gyurinak írt levelemet, van annyira személytelen, hogy mindenki elolvashatja. „Szervusz Gyuri! Tamás szerint bölcs döntés volt részedről, hogy most ezt a Ballószögi bulit kihagytad. Mi, a tervezett utasaid, mind lejutottunk valahogy. Engem Laci és Anikó vitt magával. Elég későn indultunk, a veled való időkhöz képest itthonról másfél órával később, ennek megfelelően az első felöntésről lemaradtam, és sokakkal csak futólag tudtam beszélgetni. Viszont ott maradtunk zárásig, hallottam a takarodót, amikor az öltözőben sokakkal egy időben felöltöztünk. Ellenben Laci egész a házunkig hazahozott, így tíz óra előtt már itthon voltam. Üdvözöl Péter” Ismertek, nagy a szívem, sok naturista lány fér el benne. Nos, akik megtiszteltek azzal, hogy ismerőseim lettek a FB-on, azoknak is írtam külön-külön, ezeket a leveleket – és persze a rá kapott válaszokat – titkon őrzöm. Van egy jó hírem! Tegnap néhány új lakó költözött a szívembe, néven nevezve itt sorolom fel őket, később, az események felemlegetésénél megőrzöm az inkognitójukat: Ildikó, Erika, Anna-Mária, és még sokan mások… (aki indíttatva érzi magát, keresse meg a FB oldalamat, mindenkinek válaszolok!) Korábbi alkalmakkor mindig odaértünk még nyitás előtt, és a pénztár előtti sorban állás igazi csemege volt; egymás üdvözlése, a féltve őrzött kincset érő nedűk odakínálása az arra érdemeseknek, meg hasonlók, annyira hozzátartozik számomra a Ballószög kezdési hangulatához, hogy ez most kimondottan hiányzott. Pótolni a mulasztottakat, Tamás révén kaptam helyet egy árnyékban lévő asztalnál, lepakoltam, majd körbe futottam az egész fürdőt, hogy a korábban érkezőket üdvözöljem. Jó érzés volt ennyi barátot látni hirtelenjében. Köszönöm nektek a sok kimondott, vagy ki sem mondott szeretetet, ami felém sugárzott. Volt, aki azzal fogadott, „hihihi, itt nincs csúszda!”, ezzel díjazva régebbi hőstettemet, amikor formálisan elragadtam őt a férje mellől, és kézen fogva vittem fel a csúszdához, még ott is enyhe erőszakkal indítva a lecsúszását. Jól esett ez a kedves visszajelzés is! Sűrű programot írtam fel magamnak, ezt a cédulát rögtön kitettem az asztalunkra, hogy ki ne maradjon egyik sem. Gabica azonban rögtön a kezembe nyomott egy másikat is, ahol egyik-másik időpont eltért az itthon a honlapról kimásolttól, előre kellett mennem Rózsához, tegyen igazságot. „Napfénybe öltözve” ott álltam a pénztárablaknál, egy-két később érkezőt udvariasan előre engedtem, nyilván ők is igyekeztek mihamarább levetni magukról a felesleget, ezen én már túl voltam... Végül megkaptam a kérdésemre a választ, mehettem dolgomra, mert már közeledett a szaunázásom.
Teodóra szaunamester szeánszára készülve gondosan elővettem a sapkámat, kikerestem a kuponomat, jó előre helyezkedve sorba álltam, hanem amikor már benn voltam a szauna-kabinban, akkor döbbentem rá, a törülközőmet elfelejtettem magamhoz venni. Futva mentem érte, bár Dóra férje, aki segített a kuponok összeszedésében, mondta, még van három perc, ne siessek. A 22 kiosztott jeggyel teljes teltház lett, én utolsóelőttiként érkezve az első sorba a kályha mellé szorultam. Az utolsó fiú tanácstalanul nézelődött, végül én segítettem rajta, a nekem is segítő széplányt még egy kicsit odébb tolva. Bizony szorosan voltunk… Teodóra jó zenére ügyesen végezte a dolgát. Aranyos volt, kesztyűs kézzel nem tudta a telefonján a megfelelő gombokkal működésbe hozni a hangszórót; erre odament valakihez, eltulajdonította annak jobb kézfejét, és az idegen ujjakkal már sikerült a gombok aktiválása. Ennyit a technikáról… Első sorban ülve jól viseltem az egyre intenzívebb legyezéseket, szoktam én ennél magasabb sorban is ülni. A kedves szaunamesterlány mézes tálkákat osztott nekünk, illetve először a lányokat vette előre, csak utána kezdett a fiuknak is adni. Hogy hogy nem, engem először kifelejtett, úgy szóltam utána, hogy azért én is itt vagyok. Ahogy felém nyújtotta a kistálkát, a kesztyűs kezére csókot leheltem. Meg is kaptam érte a magamét; kiderült, maradt a tálcáján egy felesleg, ezt kapásból én kaptam, jutalmul a kézcsókért… Megkértem a széplányt, legyen szíves a hátamat megmézezni, amit meg is tett. Hanem amikor én vissza akartam neki adni a kölcsönt, kiderült, a hátunk mögött ült a társa, ketten versengtünk a lehetőségért… Mit tehettem mást, én bizony, amit nem kentem magamra, azt apránként megeszegettem… Zuhanyozás után bemerészkedtem a kinti medencébe, kellemes volt benne lehűlni, vitettem magam a sodró folyosóval vagy három kört. Sokat nem örömködhettem, kezdődött Mirjam jóga órája.

2. rész:
Egész nap szép idő lévén a fürdő fedett részébe csak ritkán mentem be. Egyszer a kinti medencében való fürdést követően beültem a kis szaunába, melegedni; egyszer meg nagy medence körülésén épp elkaptam egy hátmasszírozást. Amint ott fel-le masszíroztattam magam, óhatatlanul kihallgattam a körben velem szemben ülők beszélgetését. Három fiú, akik közül kettőt régebbről ismertem, és egy barna hajú, csodálatos kék szemű lány. Nem meglepő módon az volt a témájuk, hogy mi minden befolyásolja egy nő szeme színét. Volt ott szó, a világításról, a haja színéről, a rajta lévő ruháról, és még sok sületlenségről. Néztem és hallottam mindent. Meg kell mondjam, a lány lelkiállapota egyiküknek sem jutott eszébe, pedig én láttam, az hogy hárman őt tartják most a legfontosabbnak, pillanatok alatt olyan csillogóvá tette az amúgy is szép szemeket, hogy szerintem az már fokozhatatlan lett. Nem sokkal később az ismerős fiúk – már a napozó ágyak mellett – egy másik lányhoz csatlakoztak, aki történetesen barna szemű volt. Csatlakozva hozzájuk, elmeséltem most ennek a lánynak, ezek ketten miről beszéltek az imént a medencében. Kapásból folytatódott a félbehagyott okfejtésük… Már épp el akartam tőlük köszönni, megjelent a kékszemű lány is. Bemutatkoztam, ő is mondta a sajátját, kérdésemre, hogy honnan jött, csak annyit mondott: Vásárhelyről. Gyerekkorom kedvenc nyarai a Somló hegyhez kötődnek, ezért rákérdeztem, Somlóvásárhelyről? Nem dehogy, azt sem tudja, az hol van, ő hódmezővásárhelyi. Kedves kislányával is megismerkedtem, aki fiúsan kezet fogott velem, és teljes nevét mondta, ez tetszett. Gratuláltam is az édesapjának, szép családjához… Pár szót az ebédről Mindig felvetődő kérdés, hogy az ebédhez miért kell felöltözni, milyen jó volt, amikor Ági és Péter osztották ki az ebédet, amit naturista módon lehetett elfogyasztanunk. Igen, de adjuk meg az étkezés módját, hangzik a fő érv. Asztalnál ülve, sokkal jobb ízű az étel. Igaz, ekkor legalább egy törülközővel illik magunkat az alkalomhoz igazítani. Elfogadva e utóbbi érveket, ismét az ebédlőben terítettek számunkra. Tudva, hogy Mirjam jóga órája kicsit hosszabb szokott lenni, én hoztam magammal egy rövidnadrágot és egy NavKE-s pólót, ezekbe bebújva mentem ebédelni. Számomra lényeges, hogy legyen nálam zsebkendő, amivel ha kell, rendbe tudom magam tenni. Mert a törülközőkre ritkán szabnak zsebet, tavaly az esős időben a kabátom kapott szerepet, idén a zsebes nadrág. Valóban ízletes volt az ebéd, és – mint Hosszú megállapította – épp időben mentünk enni, nekünk még jutott az első főzésből. Visszafelé amint kiléptem a udvarra máris vetettem le magamról mindent, kézben víve a helyemig… A délután folyamán két felöntésen vettem még részt, ezekről nem írok, csupa Rózsa által már megírt szaunamesterrel találkoztam, akikről információt várunk, azokat nem ismerem. Hirtelen idő milliomos lettem, de higgyétek el, egy percig sem unatkoztam, barátaimmal tudtam beszélgetni, viccelődni. Az időnk csodálatosan kitartott zárásig.
Mikor mehetünk legközelebb Ballószögre?

3. rész:
Kinőttem a polifonomat
Mirjam jóga óráiról csak felsőfokban tudok bármit is mondani. Annak idején az ő első óráit csak nézőként figyeltem, semmi korábbi gyakorlatom nem volt, és maga a „jóga” szó félelmet keltett bennem. Aztán összeszedtem a bátorságomat, és Mirjammal előzőleg elbeszélgetve kértem őt, hogy a kezdőknek szánt gyakorlatokban részt vehessek. Örült a kérésemnek, sőt azt javasolta, az előtte lévő helyet foglaljam el, akkor nem fog megfeledkezni rólam, látja, melyik gyakorlattal van nehézségem, és segít. Többnyire álló gyakorlatok lesznek… Kértem itthon egy erre a célra alkalmas pokrócot, a lányom az ő régebbi, de kettészakadt polifonját adta ide, „neked apukám még ez is elég nagy lesz” jelszóval. Igaza volt, valóban elég volt, csak néha léptem mellé, de akkor is csak, ha egyensúly gyakorlatoknál kibillentem. Akik velem szemben tornáznak láthatták, a fél lábon állás nem az erősségem… Ballószögön évekig csak az első jógaórára mertem elmenni, a másodikat gondosan elkerültem, csak a képeken láttam, hogy ott bizony a földön ülve gyakorlatoznak. Aztán az ősszel pofátlanul odamentem a haladók gyakorlataira is, és csodák csodája nem sültem fel. Igaz, nem voltak könnyűek a gyakorlatok, legalább is az én szintemen, de élt bennem a vágy, hogy sikerüljön, és ez motivált. Mellesleg van abban jó adag pedagógia, hogy fiuk és lányok egyszerre végzik ugyanazokat a gyakorlatokat. Látom a többiek milyen szépen, ügyesen másolják Mirjam mozdulatait, bármerre nézek is árad felém az üzenet: „Na te pupák, ezt csináld utánunk!” Sokáig nehezen hittem el, hogy valóban jól csinálom, a dicsérő szavakat továbbra is a profi pedagógus bevált módszerének éreztem. De tegnap a kétszer is Mirjam mellett tornázó lány utólag megdicsért, hogy milyen komolyan végzem a gyakorlatokat, ezt már el kellett fogadnom, meg is köszöntem neki a bátorítást.
Mirjam most a NaVKE csoportot felsőbb osztályba léptette. Eleve nem válogatott a gyakorlatokban már az első órán sem, de a másodikon számunkra teljesen új – un. relaxációs – gyakorlatokra tértünk át.
Meglepő, de igaz, már az ebéd előtti órán az egyensúlyi gyakorlatok után, amikor a háta mögötti fa törzsét tudtam kapaszkodóul használni, leültünk a polifonunkra, és ülő gyakorlatok következtek. Rá kellett döbbennem, már kicsi nekem ez a fél pokróc, legközelebb a teljes hosszúságút kell elkérnem otthon. A második órán már eleve a földön ülve kezdtük a gyakorlatsort, melyek inkább a lelazulásra ösztönöztek bennünket. Mirjam bemutatott egy szokatlan pózt, kérve, vegyük fel mi is azt, és próbáljunk abban a testhelyzetben ellazulni. Kemény küzdelem volt, önmagammal. Mert felvettem azt a testhelyzetet, de az nekem egyáltalán nem volt kényelmes. Felülök, nézem a többieket, mind szépen tudják csinálni. Akkor bennem van a hiba. Visszafekszem, kicsit változtatva az eredeti beállításon, és valóban le tudtam lazulni én is. Kaptam is a dicséretet Mirjamtól. Amit a tegnapi óra után már őszintének érzek…
SRAN
Péter

Szeretném megköszönni a szervezést, fantasztikusan sikerült a szombati nap! Minden elismerésem Neked, nektek!
Dávid

Végre csak sikerült eljutnom Ballószögre. Már 2 éve tervezgettem, hogy elmegyek de csak most jött el az ideje. Amit nem bánok, mert nagyon tetszett a hely. "gondoltam is ott, hogy ha lenne több alkalom, akkor az milyen jó lenne" Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy ott lehettem, és Palinak, hogy eljutatott oda és vissza az autójával. :) Klassz volt a fürdő és a légkör is. Nekem ez a szombati nap, egy nagyon jó élményként marad meg. Mindeki aki ott volt, nagyon kedves, barátságos és segítőkész volt. Nekem ez is újdonság volt. Sajnos egyedül mentem mert a párom mást tervezett magának arra a napra, de már megbánta ő is, hogy nem tartott velem. Köszönöm Mirjamnak a jógaórát! Ezzel is egy álmom teljesült. Imádok jógázni meztelenűl, és ha tehetem csakis ruhátlanul teszem. Ami sajnos elég ritkán adatik meg. Beszéltem erről Mirjammal. Abban mindketten egyezett a véleményük, hogy jó lenne, ha lenne rendszeresen egy "koedukált" naturista jógázási lehetőség. Azért koedukált, mert már több kört futottam, és sok-sok oktatót megkerestem, hogy tart-e ruhátlan jógát és mindegyik egyből elzárkózott, mert hát férfi vagyok. Kiderült az is, pár oktató öszinte válaszából, hogy bizony van ruhátlan jóga de csak nőknek. Vissza Ballószögre. Tetszett, hogy sokszínű a fürdő. Volt fás, erdős rész, pici szigettel a közepén. Családias hangulatú kis szaunák. Sportszobával, ahol volt asztalitenisz asztal is. Amit ki is használtam. Itt külön megköszönném Vikinek, hogy partner volt és játszott velem. :) A kültéri medence pedig egyszerűen szuper volt. Pont megfelelő hőmérsékletű vízzel. Szóval nagyon jól éreztem magam.
Köszönöm mégegyszer a lehetőséget!
Zsolt

Csodálatos napunk volt most is Ballón… A nap sütött, de nem égetett, sokan voltunk, de nem volt zsúfoltság, a kert virágzott, a tavon kacsák úsztak, szinte már egy Walt Disney rajzfilmben érezhettük magunkat.
A verses-mesés negyedórát, most már merem írni, a szokásos módon, a szigeten tartottuk meg. Pár perccel a kezdés előtt még nem volt ott senki sem, nevettük is, hogy olyan, mint a mesében, hogy aki a kincset meg akarja lelni, a világ végére kell elvándorolnia – de a mesék nem szólnak arról, hogy a kincs mit érez, miközben a hősökre vár? Hamarosan futó léptek zaját hallottuk a híd felől. Először megörültünk, hogy olyan nagy az érdeklődés, hogy mindenki futva érkezik, de aztán rájöttünk, hogy a mezítlábas látogatók talpát égette az út… Amikor elkezdtük, tucatnyian lehettünk, de közben egyre többen érkeztek (közben a jógaóra is a végéhez közeledett), a végén már közelítettünk a harminc főhöz – régen voltunk ennyien. Magamban megállapítottam, hogy ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy idén nem egyedül voltam, hanem két kedves barátom is segített életre kelteni az írásaimat, s két szép nő mindig megdobja a látogatottságot.
Csodálatos volt látni, hogy bár szám szerint sokan voltunk, mégis egyszerre dobbant a szívünk. Néha fellestem olvasás közben, s örömmel néztem az arcokat, a szemekben a versek és mesék tükröződtek.
Erre az alkalomra rendhagyó összeállítással készültem: egy szerelmes verssel (Lennél-e - https://www.poet.hu/vers/223545), egy még publikálatlan kávémesével (A kormányablakban). Aktualitásként megemlékeztem Brenner János boldoggá avatásáról (https://www.poet.hu/vers/236101) és mivel Anyák Napjának hetében jártunk, egyik barátom felolvasta a Vártalak c. versemet (https://www.poet.hu/vers/190964 - de ez a vers csak női hangon volt hiteles).
Dávid

Az eddigi legnagyobb létszámú programunk volt itt, 30 fővel többen jelentkeztetek be, mint eddig.
Olyannyira sokan voltunk, hogy nem jól számoltuk meg az ebédelőket, bár voltak visszmondások is, de az aznapi érkezők nagyon beleszerettek a paprikáskrumplis ebédünkbe és még 15 adagot utólag kellett megfőzni, mert ez eredetileg betervezett nem volt elég. Ezért a technikai bakiért elnézést kérünk...de a végeredmény sikeres lett. Azt szokták mondani, hogy ha csak 1-2 elégedetlenkedő van, azok a kivételek. A többség elégedet volt. Sőt, ebéd közben új jegyért is jöttek néhányan..
Én magam rettenetesen örültem a sok kisgyermekes családnak, most több mint 10 gyermek jött el, mint eddig soha máskor.. Köszönhető ez talán a nagyon jó időnek és a fürdő májusi szépségének. Remélni vélem, hogy ez csak fokozódni fog.

Tagságit is váltottak itt néhányan, újabb naturistákkal szaporodtunk, nyilván a közösségformáló ereje is hatalmas egy ilyen nagy létszám fürdőzésnek.

Kiemelném a szombati nap egyik programját, Dávid és a hölgyek versmondását, melyre majdnem 30-an gyűltek össze és sokan maguk kérték a dedikálást, mely annyira meglepte a költőt, hogy még toll se volt a közelében.:)

Szaunaprogramokról kérem írjatok majd, kinek mi tetszett és mi nem, hisz mindenki csak 3 kupont kapott, nem számolhatok be én az összesről. Ez fontos visszajelzés a szaunamestereknek.

Stabil, jó véleményem van a tatabányai 2 mesterről (az ír kocsmás hangulatot tökéletesen impromizálta szaunás körülményekre, félelmetesen jó hangulatú volt az a szeánsz), és a NaVKE rendezvényein otthonosan mozgó Gábor is hozta a jó formáját.
Érdekelne amultaós programján résztvevők véleménye pl.
Viszont volt most kezdő mesterünk is, Ági, akinek még csak ma lesz a mestervizsgája. Örülünk, hogy nálunk is bemutatkozott, ígéretes, ügyes lány. Nekem nagy élmény volt Bálint, akit végre hallottam a szaunában énekelni. Bár a törölköző pörgetéseivel ebben a kis szaunában nem igazán boldogult, vagy leverte vki szemüvegét vagy ráejtette vki fejére, de remek zenéket hozott, élvezet volt vele is minden perc.

A szaunavendégekről szintén hasonlókat mondani, bár néha úgy felbosszantottak a kupon nélküli beosonók, meg a bent történtek is, hogy igen szomorú tudok lenni a naturisták szaunakultúrája láttán. Némelyikre úgy tekintek vissza, hogy a legrosszabb álmaimban se jöjjön elő:
-akit utána megkérdezek, hogy hívják mert sztem nem volt kuponja, míg más kint maradt emiatt, erre szemrebbenés nélkül mond egy nevet, hogy KISS GÁBOR, s kihangsúlyozza két s-sel...de tudom fejből, ilyen nincs...erre pofátlanul azt mondja, még kuponja is volt a nevére...mit kételkedek...na, a pénztárhoz visszaérve, tényleg megnéztem a névsort, hátha tévedek, mert a kuponokat utolsó napon Ildikó rakta össze, de igazam van és ilyen nevű ember nincs... Szóval hazudott és talán ő volt igazából a 3. Nagy Zoltánunk, de nem is érdemes vele foglakozni, lépjünk túl...
- vagy, amikor azt kérdezik 1x, bent a szaunában: Nem tudom most megnézni, hogy ki kért kupont s ki nem? Mert vki kupon nélkül kint maradt...(tart már a szeánsz, bent ülök...listák, internet nélkül :)))),
-vagy amikor látom, hogy szóló öregurak mindig úgy helyezkednek, hogy vmi nő mellé kerüljenek, akinek a hátát esetleg bekenhetik viszonzásképpen (s nem veszik észre, hogy a másik oldalán a férj ül...s néz rá árgus szemmel)
-vagy a felettem ülő hátamra csavarja az izzadtságát a testéről
-vagy tapsol és még ordít is közben, akkor is amikor semmi értelme, ráadásul a szaunában ez igen kínos, mert hasonló izzadság szétfröcsögést okoz, s itt inkább a lábdogtatással szokás az örömünket kifejezni...
Egyetlen egy igazság van, hogy miért is nem volt elég több esetben a 22 finn szauna kupon, amikor 2-nél több túlsúlyos ember ült bent. :) Sajnos, magamat is belértve, nyilván ez gond és errre előre nem lehet számítani, felmérni se. Mert amikor meg mindenki vékonyka, épp Atus mesélte mert ő volt bent egy ilyen programon, 24-en ültek bent és nem ért össze a testünk. Tény, alakban hasonló vékonykákvoltak, mint ő.
Hát erre nem tudok mit mondaani...mert azt a diétát én magam se tudom betartani :)))
Sok kedves, segítő emberrel és boldog arcokkal találkoztam, ismerkedtünk és remélem ti is. Volt több külföldi vendégünk is, többen magyar anyanyelvűek, de sokak csak angolul szólhattak hozzánk, ha érteni is akartuk egymást. Szerbiából, Venezuelából, Madagaszkárról és Horvátországból is jöttek a ballószögi rendezvényünkre.
Volt baleset is:
-a 44-es úton egy tagunk -sérülés nélkül megúszta-, de nem ért oda a programunkra és 3 kocsit is összetört a söfőr
-kulcsbaéleset. Egy kulcs sajnos a tóba fulladt (fel kellett feszíteni az öltözőszekrényt és 6 eFt bánja).
Összességében azonban mondhatni, ismétlésre szorul a program, hogy bebizonyítsuk tudunk jobbak is lenni.:)
Köszönettel tartozunk a sok segítőnek, főleg a tulajdonosnak, hogy minden évben egyre jobban és többen szeretünk ide járni és persze C. Lacinak is aki e helyet felfedezte nekünk. :)
Rózsa

Fotók: Zozó

NaVKE_Balloszog_068h.jpg
NaVKE_Balloszog_066h.jpg
NaVKE_Balloszog_065h.jpg
NaVKE_Balloszog_046h.jpg
NaVKE_Balloszog_040h.jpg
NaVKE_Balloszog_038h.jpg
NaVKE_Balloszog_033h.jpg
NaVKE_Balloszog_032h.jpg
NaVKE_Balloszog_029x.jpg
NaVKE_Balloszog_029h.jpg
NaVKE_Balloszog_026h.jpg
NaVKE_Balloszog_023h.jpg
NaVKE_Balloszog_020h.jpg
NaVKE_Balloszog_014h.jpg
NaVKE_Balloszog_013h.jpg
NaVKE_Balloszog_012h.jpg
NaVKE_Balloszog_011h.jpg
NaVKE_Balloszog_006h.jpg
NaVKE_Balloszog_005h.jpg
NaVKE_Balloszog_004hh.jpg
NaVKE_Balloszog_000h.jpg