FooldalMikulás-parti
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2018


Képes élménybeszámoló a Mikuláspartiról

Esztergom, Aquasziget
2018. december 7. péntek este 20.30-1,00


Kedves naturista barátaim!
Fantasztikus szép ünnepünk volt tegnap Esztergomban, a Navke Mikulás napi partiján. Annyi minden történt, nehezen tudom rendezni a gondolataimat, mit szabad elmondanom, és mi maradjon csak az én titkom erről a szép ünnepről.
Úgy kezdődött, hogy amikor elolvastam Rózsa üzenetét, melyet az első felöntésekre jelentkezetteknek küldött, azonnal kiszámoltam a belépti díjat, és külön borítékba tettem, hogy ne kelljen még a kiszámolással sem időt veszteni. Korán érkeztem, mégsem én voltam az első, ketten megelőztek. Rövidesen megérkezett Atus és Noel, majd utánuk alaposan felpakolva Ildikó. Hipp-hopp kaptak egy nagy asztalt, székeket, neki kezdtek a rendezkedésnek. Az Aquasziget illetékese röviden elismételt gondolom egy-két fontos dolgot, melyekre Atus elegánsan bólintott, átadott két dobozra való „karórát” (melyek megszámolásában Zozó segített), és kezdődhetett a belépők árusítása. Itt a kiszámolt pénz, vettem elő a borítékomat, így aztán én írtam alá elsőként a jelenléti ívet, Ildikótól megkaptam a kuponjaimat, és sietve mentem a wellness öltözőbe, hisz ott az egész terület deklaráltan naturista a hét minden napján reggeltől zárásig. Így is történt, senki sem lepődött meg, amikor – ott is elsőként – meztelenül besétáltam a szauna térbe.
Nem kellett soká várnom, hamarosan benépesült a pihenőtér is, meg a teljes wellness részleg. Gondolom fél9 tájára a medenceteret is a mieink vették birtokba, de erről saját tapasztalataim nincsenek, odalenn csak a jógázás idejéig voltam az idén. Pedig a csúszdázást nem akartam kihagyni…
Két korai felöntéssel indult az este, a gyógynövényes szaunában Dóri kényeztetett minket, a finn szaunába Nikit vártuk. Nagyon nézte az órát, nehogy előbb kezdje a kiírásnál, de így sem érkezett meg mindenki, valaki elkésett. Lelkes csapat várta a kezdést, volt, aki megkérdezte, mit jelent a három kínai(?) jel a kabin kályhája oldalán. Niki kedvesen válaszolt, de hogy mit mondott, abban az általános örömteli zsivajban meg nem hallottam. Aztán elkezdődött a szeánsz, és az első zászló-legyezés végképp belénk fojtotta a beszélgető hajlamainkat, eljött a sóhajtások és borzongások ideje. Alig vártuk már az ajtó nyitás és a só kiosztás kezdetét. A mellettem ülő leány volt szíves jó alaposan bekenni a hátamat, pedig most neki fel sem ajánlottam el nem évülő valutámat, miszerint a következő életemben őt fogom feleségül venni. Elég ügyetlenül, de visszaadtam a kölcsönt, jobb kezes vagyok, bal kézzel valahogy nem állt kézre a feladat, de azért sikerült… A második menetre kicsit megfogyatkoztunk, többeknek máris sok lett a legyezésből.
Alapos zuhanyozás, és rövid pihenés után elköszöntem Nikitől, hogy a mézes felöntést most kihagyom, mert azzal egy időben lesz a jógázás, oda akarok lemenni. Nem vittem magammal törülközőt, hisz úgy hirdették, a medencében fogjuk a gyakorlatokat végezni, de Mirjam úgy döntött ismét a parton leszünk, az élmény medence nem alkalmas elmélyült jógázásra, ha beindul a víz keringetése.
Több lehetséges helyből most a kávézó előtti teret választottuk, ahol néhány asztal és szék is volt a fal mellett. Gondoltam az egyik széket magam mellé veszem, ha kapaszkodnom kell valamibe, de Mirjam lebeszélt róla, megnyugtatva, most kihagyja a kedvemért a kapaszkodós elemeket. Így vele szemben, a medencetérnek háttal jógáztam, ebből eredően nem tudok nektek számot adni róla, ki mindenki nézett meg minket anélkül, hogy legalább egy gyakorlatsorra is megállt volna. Ellenben Pali épp akkor itta meg a kávéját, ahogy jött ki kávézóból rászóltam: „Gyere Pali jógázni!” , és nagy elégtétel volt számomra, hogy szót fogadott.
Nagyon jó gyakorlatokat választott mára Mirjam, mögöttem egy lányról már az elején patakokban folyt az izzadság, de én is éreztem a hátamról lecsorgó cseppeket. Egy-egy gyakorlatsor végén rendszerint következett a „rázzuk le” felszólítás, közben Mirjam két kézzel a haját igazgatta. Sokadik alkalommal nem tudtam megállni, és beszóltam, „na, ezt a mozdulatot irigylem tőled!” mert nekem már jó ideje nem okoz gondot, hogy a hajam a szemembe lóg…
Zozó megtisztelt minket látogatásával, párszor villantott is egyet-kettőt ránk a gépével; sajnos a végét nem volt türelme kivárni, így a legszebb gyakorlatunkról idén nem lesz kép, amikor körbe állva jobb láb elöl, jobb kéz kinyújtva gúlát alakítunk. Ujjaink hegye épp hogy összeér, és áramlik az erő körbe-körbe. Megígértem, ne bánkódjanak, hogy nem lesz kép róla, majd elmeséljük milyen szépek voltunk, és mindenki látni fogja. Most tehát kérlek benneteket, itt tartsatok egy kis szünetet az olvasásban, hunyjátok be a szemeiteket, és látni fogjátok, amint láb és kar cserét végezve, most ellenkező irányban alkotunk kört…
Visszamentem a pihenő helyemre. Eredetileg ekkor akartam megenni az otthonról hozott szendvicsemet, de mert korábban többektől is elfogadtam a szíves kínálást sütemény és sült tök formájában, most pár falat után inkább innom kellett. Hiába no, a parton végzett testmozgás is okozhat folyadék veszteséget.
Következett Mirjam hangtálas szeánsza a fényszaunában. Az első szeánszra sikerült beülnöm, megtelt a kis kabin, lehettünk benne vagy 14-en. Mirjam alaposan kiszellőztetett, még az én törülközőmet is elkérte, azzal kergette ki az elhasznált levegőt, majd egy kis füstölőt gyújtva kellemes illattal teremtett templomi hangulatot. Ő maga hirtelen papnővé válva celebrálta a szertartást. Két hangtálat ütögetett, közben halk szavakat duruzsolva, mi meg behunyt szemmel relaxáltunk, majd szomszédaink kezét megfogva teljesen zárt kört alakítottuk, éreztük, ahogy áramlik a szeretet rajtunk keresztül a többiekre, és onnan ránk. Igazán felemelő pillanatok voltak.
Még két felöntésre ültem be. Mindkettő kellemes érzésekkel töltött fel, de ezeket most nem részletezem… Majd a pihenőtérben küzdöttem az álmossággal, de időben felkeltem az ágyamról, és körbe járva elbúcsúztam még ott lévő társaimtól. Egyikük csodálkozva kérdezte, hogy-hogy még itt vagyok, zárásig maradva. Elárultam, indulás előtt otthon aludtam egy kicsit, hogy jobban bírjam az ünnepség utolsó perceit is. Lassan felöltöztünk, leadtuk az öltözőszekrények kulcsát, és még a pénztár előtti térben – most már kabátban – beszélgettünk egymással. Igazán szép ünnepség volt, köszönöm mindenkinek, aki ebben közreműködött, és nektek barátaim, akik meghallottátok a hívó szót, és eljöttetek.
Legyen még sok hasonló kedves ünnepségben részünk!
SRAN Péter
Pilisszántó, 2018. december 8.

Nem szoktam irogatni, de most valami belső kényszer hatására úgy érzem, meg kell osztanom élményemet Veletek. VÉGRE SIKERÜL ! Mármint részt vennem Niki felöntésén. már két alkalommal lemaradtam erről a programról, de Péter barátom annyi csodálatosat mesélt Nikiről, hogy nagyon résen voltam a jelentkezésnél.
Szerencsésen s időben megérkeztünk a busszal, kényelmesen, kapkodás nélkül bejutottunk, hála a jó előkészítésnek és szervezésnek. A szauna előtt ücsörögve már az előkészületek is gyanúsak voltak . András és Gábok ( a két szaunamester segéd ) kiszellőztette a kabint, bevitt mindenféle kegyyszert és a legyezők sokaságát Péter beszámolóját nem tudom túlszárnyalni, csak kiegészíteni. Amit Ő nem hallott, én hallottam. A szauna kályha oldalára három kínai írásjel van festve: az élet három eleme: a FÖLD, a VÍZ és a LEVEGŐ. ( Lehet, hogy nem ebben a sorrendben ) Lassan beindult az izzadásom. Niki olyanokat kevert a legyezővel, hogy még a talpam is bizsergett, pedig legalul ültem. Jól esett a sós bedörzsölés. A végén a tüzes élménytől megrészegülve tántorogtam ki az előtérbe s gyorsan leültem a kőpadra. Valami látszódhatott rajtam, mert ott termett Gábor a legyezővel és kergette rám a friss levegőt, András pedig megjelent egy jéggolyóval és egy pohár jégkockával teli pohárral. A gyógyfüves szaunában Teodóra is befejezte első szeánszát és Ő is körülöttem tüsténkedett. Gyógyolajjal kenegette és masszírozta a halántékomat ami nagyon jól esett. Úgy éreztem : én vagyok a világ közepe. Három szaunamester is körülöttem tüsténkedik. Felemelő szolgáltatás volt, pedig nem is voltam rosszul. Egy óra múlva Teodóra felöntését élvezhettem. Már a kabinba történő belépésnél meglepetés ért, mert az ajtóban álló „ pappnő „ rózsavízzel locsolt meg mindenkit. Ha jól emlékszem gyöngyvirág illatú volt. Utánozhatatlan lejtéseivel legyezett körbe mindenkit s jött a borzongás. Különleges kencét kínált bedörzsölésre: mirhamot. Nem is mostam le magamról, hagytam, hogy bőröm minden cseppjét magába szívja. A csendes pihenő térben leheveredtem, talán aludtam is egy sort majd következett a „ Citromízű banán „ Gábor előadásában. Lehet, hogy a két hölgy már teljesen kimerített ezért az első szám a „ Kislány a zongoránál „ és Gábor megszokott erőteljes legyezése után szégyen-szemre kisomfordáltam a kabinból. nem bírtam tovább. Köszönöm a szervezőknek, hogy ismét ilyen csodálatos estét rendeztek nekünk. Mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánok.
SRAN P. Gyuri

Köszönet a tökéletes szervezésért, a meghívott kiváló szaunamestererek élményszámba menő programjaiért. A helyszín kiváló, már többször élvezhettük a fürdő adottságait. Ehhez a tökéletes estéhez szükség volt a vezetőség alapos előkészítő munkájára. Én külön kiemelném Atus áldozatos munkáját, csak a beléptetésnél és az óra leadásánál találkoztam vele, talán a fürdőbe be sem jutott.
Meghitt Karácsonyi Ünnepeket kívánunk, jövőre találkozunk.
Erika és Péter

Koszonom szepen a nagyszeru estet. Igen jol ereztem magam annak ellenere, hogy egyedul voltam, de jovore bizom benne, hogy mar ketten lehetunk ott a felesegemmel.
udv, Miki

Aludtam pár órát, de még most is el vagyok varázsolva az ünnepség sikerességétől. Mert hogy sikeres volt, ahhoz semmi kétség nem férhet. Sokat dolgoztál ezért a napért, de hidd el, megérte...
P.

Köszönjük a tegnapi uszodai partit, ismételten nagyon jól éreztük magunkat! Már most hiányzik a nyár meg a napsütés, így egy kicsit könnyebb kivárni.
A Mikulással való találkozás is nagy meglepetés volt.
Köszönjük a 2018-as programok fáradhatatlan szervezését, Boldog Karácsonyt és legalább ilyen izgalmas új évet kívánunk. Én biztos vagyok benne, hogy találkozunk jövőre is.
Üdv, Balázs és Ildi

Szia Rózsa!
Nagyon jól sikerült! Én is nagyon jól éreztem magam!
Szerencsére minden és mindenki rendben volt! Örömmel vettünk részt rajta! Mi is köszönünk mindent, jó volt veletek!
Niki

Az est már sokadszor Esztergomba szólít bennünket Mikuláskor. Itt mindig örömmel várnak, már 4x béreltük ki az Aquaszigetet natuista estre. Remek hely és az idén is rengeteg naturistát vonzott. Az egyesületnek ez a programja a legnépszerűbb, vetekszik a májusi és szeptemberi egész napos fürdőzésünkkel a létszámát tekintve. Amit én hiányoltam az idén, hogy kevés volt a gyerek, az idén is csak 20 fő tizenév alatti gyermeket ajándékozott meg a Mikulás. S ami engem az egyik alapítótagját a NaVKÉ-nak, el is szomorít, hogy tagjaink közül csak Marci és Andris jött el a szüleivel ( ők törzsvendégnek is számítanak a gyermekes programjainkon), a többi kisgyermek (pedig van vagy 20 fiatal család az egyesületben),nem volt ott. Szóval nagyon-nagyon örültem, amikor a bejáratnál találkozhattam nem tag naturistákkal és láttam, hogy babakocsival érkeznek s karonülő gyerekek is jönnek a szüleikkel és még fél 11-kor is jöttek, mert csak így tudtak odaérni, de ki nem hagyták volna ezt az estet, hisz naturistaként Télapózni a gyermekünkkel az egy örök, feledhetetlen és kihagyhatatlan élmény. Szóval irgum-burgum a navkés gyermekes családoknak, hogy nem tudták megszervezni a családdal ezt azt az estet a gyermekeik érdekében. A medencetérben meglepődnek a kicsik, hogy odabent a Télapó várja már őket. Öröm volt látni az utánpótlást. Öröm volt látni a ragyogó, csodálkozó szemeket. Nyilván ebben a nagy térben, ahol 600-an is elférnénk, kevésnek bizonyult a tömeges látvány, de én összességében ezt nagy boldogságnak éreztem és csak bízni tudok abban, hogy amit másnap írtak már a vendégek, hogy mennyire jól érezték magukat, az a jövőt tekintve is bíztató. Sajnos az idén krampuszunk nem volt, nem vállalkozott senki, de a Télapónk már több éve jól teljesít és nagyon örülök a mostani "munkájának", semmi panasz nem volt rá. Külön köszönet Bálának, aki azokat a tüneményes cica és kutya mikulásokat hajtogatta a kicsiknek. Nem semmi munka de sajnos én csak messziről csodálhattam, én már nem kaptam ilyesmit a Télapótól. Pedig egy csizmás kandurt nagyon haza szerettem volna vinni én is.:))
Esztergom mint helyszín adott, ismerjük, szeretjük, Budapesthez közel, s a különbusz is teltházzal indult el este az Árpád hídról. Aki pedig ottalvósra intézte ezt a hétvégéjét, másnap kiváló programot csinálhatott a városban, vagy akár a közeli Párkányban is. Ezért is szeretjük ennyire ezt a helyet. Szóval semmi gondról nem is tudok beszámolni, mintha most minden flottul zajlott volna...még is tudtam egy kicsit az élményfürdőben beszélgetni és a szaunát is 4x birtokba vehettem. Nekem persze volt bajom, de ez már magánügy, hogy hazaérve hajnali fél 3-ra én szombat reggel indultam egy dráci adventi útra, szóval ha lehetett volna vmit még kívánni, hát akkor egy duplahosszú éjszaka jól jött volna nekem a Mikulásparti után. De túléltem és már el is feledtem azt a másfél órás éjszakát..)
Nagyon-nagyon kedvesek vagytok ilyenkor, hogy még emlékeztettek a nemrég lezajlott szülinapomra és a közelgő karácsonyra is apróbb ajándékokat hoztok. Tényleg, nagyon köszönöm ezt nektek. Nekem azonban a legnagyobb öröm azt volt lárni, ahogy a programunkra sokan önként, vagy felkérésre munkájukat ajánlották fel, igent mondtak a segítségre és a Mikulásparti idején mindig volt vki aki segítette a munkánkat, mind a szaunakuponok kiosztásában, vagy a rend felügyeletében.
Persze Atus és kisfia remekül helyt áll mindig a bejáratnál, a pénztárazásban. Zozó készítette a fotókat a honlapra és a külön kéréseknek megfelelően. Ildikó is rengeteget dolgozott a kuponok végső összeállításában.
Mirjámnak is külön köszönöm, hogy stabilan szervezi már az ilyenkor -nem gyerekprogram ugyan-, de nagyon népszerű programjait, a hangtál meditációját és az elmaradhatatlan Mirjám-féle jógás programot, mely most is megmozgatta az idősebb naturista résztvevőket.
Köszönöm a jövő évi programajánlatokat, egyik kiránduló program már terveink közt is szerepelt, de vidéki nekünk való fürdőket felfedező vendégeinket is imádjuk, ez is nagy segítség, hogy ötleteltek nekünk erről. Ismeritek az igényeket, mi meg megvalósítani igyekszünk a vágyaitokat. Szóval Rodrigezt is meg kell sokszorozni, mert ő is nagy segítség már a kezdetek óta.
A szaunamesterek természetesen remekeltek, fáradhatatlanul dolgoztak értünk, mindig teltházasak voltak a szeánszaik, s 15-20 fővel töltöttük meg a finn és a gyógynövényes szaunákat. Tibor Hamam programját a gőzben pedig szintén 2x ennyien is vágynátok kipróbálni, de sajnos nagy gőzkabinra még nem tudtuk szert tenni.
Szeretem ahogy értünk mindent megtesznek a mesterek, előkészülnek, komolyan és ilyenkor a hangulat a szaunavilágban is egy külön élmény, ahogy látod a szorgoskodó krampuszt vagy a nagy pocakos Télapót dolgozni. Nagyon köszönöm minden szaunamesternek és a plusz önkéntes besegítőknek, Andrásnak és Gábornak is, hogy ott voltak. S főleg a szauna programok után frissítőket, az oxigént, a levegőt nekem ...de mondhatni még a végén az est meglepetést a tortát is.
A különusz utasai pedig dícséretet érdemelnek. Mind a 22-en. Sőt még a söfőr is jófej pasi volt. Senki sem késett és olyan fegyelmezettek voltak az utasok, hogy én csak bővíteni tudnám ezt a létszámot, nagyon jó a hangulat egy ilyen buszos úton, s ha jövőre vagy legközelebb vmi program kapcsán közös busszal tudnunk utazni én maximálisan támogatok egy nagyobb busz bérlést is.
Remek csapat vagyunk és bízom benne mindenki hosszú életű lesz és akkor még sokáig tudunk együtt dolgozni és együtt mulatni, együtt utazni, naturázni meg hasonlók.
S ha már nem volna több lehetőségem vagy időm külön írni nektek, minden kedves Listagnak békés, szeretetben teljes karácsonyt kívánok nektek.
Most pedig megyek bejglit sütni s míg kel a tészta majd a NaVKE honlap is sorra kerül és készítek oda egy képes beszámolót a Mikuláspartiról, mert Zozó már átküldte a fotókat.:)
Üdv
Rózsa

Fotó: Zozó

PC070164h.jpg
PC070158h.jpg
PC070157h.jpg
PC070151h.jpg
PC070148h.jpg
PC070147h.jpg
PC070146h.jpg
PC070144h.jpg
PC070142hh.jpg
PC070142h.jpg
PC070141h.jpg
PC070140h.jpg
PC070135h.jpg
PC070133h.jpg
PC070132h.jpg
PC070131h.jpg
PC070130h.jpg
PC070126h.jpg
PC070124h.jpg
PC070123h.jpg
PC070118h.jpg
PC070116h.jpg
PC070110h.jpg
PC070105h.jpg
PC070103h.jpg
PC070100h.jpg
PC070099h.jpg
PC070097h.jpg
PC070090h.jpg
PC070088h.jpg
PC070087h.jpg
PC070081h.jpg
PC070080h.jpg
PC070078h.jpg
PC070077h.jpg
PC070076h.jpg
PC070074h.jpg
PC070073h.jpg
 

Mikulásparti ismét Esztergomban

Esztergom, Aquasziget
2018. december 7. péntek este 20.30-1,00Előzetes infók:
Télapó ajándékot hoz a gyerekeknek, ezért a gyerekek létszámát jelentkezéskor kérjük megadni.

Budapest-Esztergom-Budapest különbuszt indítunk, a XIII. ker. Árbóc utcából.
A busz indulása 18,45
Busszal kombinált belépőjegy árai:

Felnőtteknek:
NaVKE tagoknak: 6300 Ft/fő (2500 Ft/fő busz költség + 3800 Ft/fő belépőjegy)
Társzervezeti tagoknak: 6700 Ft/fő (2500 Ft/fő busz költség + 4200 Ft/fő belépőjegy)
Tagsági nélkülieknek: 7100 Ft/fő (2500 Ft/fő busz költség + 4600 Ft/fő belépőjegy)
A buszos díjat előre kell utalni november 25-ig.
A busz teltházas.Több utast nem tudunk fogadni.
A NaVKE bankszámlája:
Fókusz Takarékszövetkezet 51700265-11129053-00000000

A busz nem vár senkire, kérem érkezzetek a találkozás helyszínre nagyon pontosan!

Jelentkezés:
navke@navke.hu
Előzetes NÉVSZERINTI jelentkezés minden esetben szükséges!

A belépőjegyek (helyszínen vásárolhatóak, KIZÁRÓLAG készpénzben):
6 év alatt ingyenes
6-18 év között egységesen 2000 Ft
NaVKE tagoknak: 3800 Ft/fő
Társszervezeti tagoknak: 4200 Ft/fő
Tagsági nélkülieknek: 4600 Ft/fő

Szaunaprogramok is lesznek (belépőjegy tartalmazza). Fejenként 3 programot választhattok előzetesen.

Szaunaprogramok időpontjai <>brA szuna férőhelyeinek száma frissítve: 2018. dec. 6. 12.00

Finn szauna (18 fős):
20,45 Sós (Niki szaunamester) -Megtelt
21,10 A RockMikulás bulija - sós szerecsendiós bőrhámlasztás jéghideg felfrissüléssel (Tibor szaunamester) -Megtelt
21,40 Mézes (Niki szaunamester) -Megtelt
22,10 Édes pealing. Barnacukros bőrradír (Gábor szaunamester) -Megtelt
22.45 Finn krampusz. Az őrült rockrajongó jeges világa (Péter szaunamester)-Megtelt
23,05 Pihenés a mesebeli álomfelhőn - kardamomos mézkencével (Teodóra szaunamester) -Megtelt
23,30 Finn Mikulás varázsa. Cukros símogatás (Péter szaunamester) -Még 4 hely
24,00 Ünnepekre hangolva. Zenés relax (Gábor szaunamester) -Megtelt

Gyógynövényes szauna (18 fős):
20,40 Varázstündér ajándéka - bódító illatok narancsos fűszeres cukorpeelinggel (Teodóra szaunamester) -Megtelt
21,10 A manók álmai. Mézmámor (Péter szaunamester) -Megtelt
21,40 Keleti forró fuvallat - makadámiadió olajos bőrápolás szegfűszeggel, fahéjjal (Teodóra szaunamester) -Megtelt
22,05 Rudolf a rénszarvas a sivatagban - gyömbéres mézes ápolás (Tibor szaunamester) -Megtelt
22,40 Az észak meséje - ciprusos capirlisolajjal (Teodóra szaunamester) -Megtelt
23,10 Citrom ízű banán avagy jollupukki kencéje (Gábor szaunamester) -Még 1 hely
23,35 Jeges (Niki szaunamester) -Megtelt

Gőzkabin (14 fős): 
20,50 After Eaght mentol és csoki (Gábor szaunamester) -Megtelt
21,50 Rénszarvas csoki varázs (Péter szaunamester) -Megtelt
22,45  A Hammam varázslatos világa - marokkói feketeszappannal, habzsákkal,rózsavízzel (Tibor szaunamester) -Megtelt
00,10  Csokis (Niki szaunamester) -Megtelt

Jön Mirjám-féle jóga is lesz és lesz Mirjám -féle hangtálas meditáció is.
Időpontjai:
Mirjám-féle jóga: 21.45-22,30
Mirjám hangtál meditációja: 23,00-23,20

A rendezvény zártkörű, csak előzetes bejelentkezéssel lehet résztvenni. Jelentkezési határidő: 2018. december 6. csütörtök dél Regisztrálni kizárólag a navke@navke.hu emilcímen lehet.

Érkezés előtt kérjük házirendünket elolvasni szíveskedjetek!

A NaVKE rendezvényei olyan családi és társasági életformát biztosítanak, melynek keretében erotikus asszociációk nélkül vállaljuk egymás előtt testünket.

Külön felhívjuk a figyelmet, hogy az uszodában és a NaVKE rendezvényein kizárólag a NaVKE által felkért fotós készíthet fényképeket a képen szereplő személyek engedélyével. Ha nem kívánsz a felvételeken szerepelni, vagy saját emlékfotót szeretnél azt érkezéskor feltétlen jelezd!

Minden esetben tegyél törölközőt magad alá, ha leülsz!

Kérjük, ha olyan viselkedéssel találkozol, ami ellent mond mindannak amivel tisztességes naturisták körében találkozol, határozottan lépj fel a viselkedés ellen. Ha fellépésed hatástalan, azonnal szólj a piros sapkás rendezőknek!

A fürdőruha, bikini, monokini viselése nem megengedett, így azt el se hoztad magaddal!

Kedvcsinálónak nézegessétek az előző évek archivumát a Mikuláspartijainkról!

_C040317miki.jpg
_C040314miki.jpg
_C030299miki.jpg
_C030292a.jpg
_C030290miki.jpg