FooldalMeztelen táncszínház
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2018


L1 Dance Fest keretében az L1 egyesület bemutatja

2018. szept. 6. csütörtök 20.00
Helyszín: Bakelit MAC Szinház (Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 164.)
Az előadás címe: LetMeC


RUHÁTLAN NÉZŐKKEL ÉS ELŐADÓKKAL!

Táncelőadások Est-sorozat 3. rész – Naturista, ruhátlan nézőkkel

Az L1 Egyesület és a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE) együttműködésében.
Koreográfus, koncepció: Ladjánszki Márta
Zeneszerző, zene: Varga Zsolt
Közreműködők: Ladjánszki Márta, Varga Zsolt

Támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA, Derida Dance Center, Fabrik Potsdam, Műhely Alapítvány
A darab első állomásának bemutatója a szófiai Derida Dance Center rezidencia programjának (2016) keretében jött létre.

www.martaatwork.com / www.L1.hu

Ladjánszki Márta (20 éves koreográfusi és táncosi karrier után) 2015-ben diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán a modern táncos és próbavezető BA szakon. Fodor Antal koreográfiai órái és feladatai alapján elindult egy olyan ötlet, amit továbbvitt és megosztott a szófiai Derida Dance Center táncosaival egy két hetes rezidencia alkalmával. Azóta a darab az élő előadások alkalmával tovább gazdagodik, hiszen térre és a jelenlévő nézőkre érzékenyen reagálva bővül, alakul, frissül. Minden előadás más, mégis egy adott struktúra szerint működik.
Az együttműködés alapötlete Ladjánszki Mártától származik, akivel a NaVKE 2007-ben került kapcsolatba. Akkor több sikeres táncelőadásukat láthatták a naturista nézők. 2018-ban egy hosszabb távú programot indítottak el, amiben több előadás került terítékre, sőt, az első két, zártkörű előadás után a harmadik alkalommal megnyitják a kört és bárki, aki vállalja, hogy ruhátlanul nézi meg az előadást nézőként csatlakozhat.

Nézői visszhangok:
„Ilyen még nem volt. Érdekes kísérlet, amit folytatni szeretnénk!”
„Szeretném megköszönni, hogy ott lehettem és hogy részese lehettem az előadásnak. Ezzel, ahogy tegnap mondtam, egy álmom teljesült. Még most sem tudom elhinni, hogy ezt átélhettem. Hála nektek. Fantasztikus volt.”
„Meztelen táncszínház Budapesten – és nem először! Ahol a nézők és a táncosok is ruhátlanok lehetnek. Az alapötlet Ladjánszki Mártától származik, akivel több mint 10 éve került kapcsolatba a Naturisták Magyarországi Szövetségének (FENHU) egyik alapító tagja, a budapesti Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE). Akkor több sikeres táncelőadásukat láthatták a naturista nézők. 2018-ban egy három előadásból álló est-sorozatot indítottak el, naturista, ruhátlan nézőkkel. A Táncelőadások est-sorozat – naturista, ruhátlan nézőkkel második állomásán, 2018. májusban láttam Budapesten Ladjánszki Márta & Varga Zsolt LetMeC című előadását. Számomra különösen érdekes volt az este, mert egy olyan változat került bemutatásra a repertoárjukból, amikor a nézők és a táncosok is meztelenek lehettek. A legjobb érzés egy naturista életében, ha ilyen különleges programra is lehetőség nyílik. Nagyon hálás vagyok Mártáéknak, hogy ezt a nem mindennapi eseményt létrehozta nekünk. A koreográfus és táncos ezt a darabját már szűkebb szakmai textiles körben és külföldön textiles közegben is bemutatta. Mi most hatalmas sikernek könyvelhetjük el, hogy részesei lehettünk az első naturista LetMeC előadásnak.
Érdekes és bravúros, előre tervezett mozdulatsoros és élőben komponált zenei szerkezete volt a darabnak, de a színpadon történtek mégis rögtönzött cselekvéssé váltak. Olyan volt, mint amikor az ember építkezni kezd, közben ismerkedik a kövekkel, simogatja, formálja, formázza és a végén sikerül belőle várat felépíteni. Ugyanis néhány vállalkozó néző a színpadról követhette az előadást, lehetett a részese. Az előadás után beszélgetésre is nyílt lehetőség az alkotókkal. Jó volt látni az örömteli arcokat, a sikert, az érzéseket, mindenkiben mást jelent egy érintés, egy mozdulatsor látványa. S ez így a helyes, így az izgalmas. S ebben Mártáék profik, hogy kihozzák belőlünk azt, amit eddig nem is tudtunk, meztelen szereplőkké válhattunk. Akit vonz ez a műfaj, 2018. szeptember 6-án ne hagyja ki az L1danceFest 2018 keretében. Hiszen ez a fesztivál egy találkozás-esemény, amiben Mártát az emberek között létrejövő interakciók érdeklik a legjobban. Az első két, zártkörű előadás után most a harmadik alkalommal megnyitjuk a kört és bárki, aki vállalja, hogy ruhátlanul nézi meg az előadást, csatlakozhat.”
Markács Rózsa – NAMASZ/FENHU főtitkár
International Naturist Federation Newsletter
Class 10, Issue 42, Publisher: INF-FNI August 2018

Ha szeretnél jönni, regisztrálj a navke@navke.hu emil címen. Ha még nem voltál a Bakelitben, indulj el időben, mert elég bonyolult megtalálni a régi gyárudvaron a színház bejáratát. (1095 Budapest, Soroksári út 164.)

Belépőjegy: 2000 Ft/fő
Új hír, hogy online is lehet jegyet váltani. Ha valaki inkább így szeretne jegyhez jutni, klikkeljen ide:
Online jegyvásárlási lehetőség

Belépőjegy a helyszínen is váltható.

A programon a nézők és az előadő táncművészek is ruhátlanok lesznek. Kispárnát érdemes hozni a leüléshez.

 

Meztelen Táncszínház

LADJÁNSZKI Márta & VARGA Zsolt :
LetMeC


2018. május 10. csütörtök 18,30
1095 Budapest, Soroksári út 164.


Az L1 Egyesület bemutatja a Bakelit Színházban
LADJÁNSZKI Márta & VARGA Zsolt: LetMeC c. darabját
a szófiai Derida Dance Center rezidencia program támogatásával
Koncepció/Rendezés/Előadó: Ladjánszki Márta
Zeneszerző/Előadó: Varga Zsolt
Kosztüm: –––––
Előzetes névszerinti regisztráció a navke@navke.hu e-mail-címen lehetséges május8-ig. Helyfoglalás a regisztráció sorrendjében.
A belépőjegyek megváltása a helyszínen történik. Nincs online jegyvásárlásra mód.

Jegyárak:
Felnőtt jegy navkéseknek: 2000 Ft
Kedvezményes jegy IX. és XX. kerületi lakosoknak és pedagógusnak: 1800 Ft
Diák/nyugdíjas/fogyatékkal élők és kísérőiknek szóló jegy: 1200 Ft

Ladjánszki Márta budapesti táncos, koreográfus, tanár és művészeti vezetője az L1 Egyesületnek 2002 óta.
Varga Zsolt budapesti zenész, zeneszerző, multiinstrumentális hang- és mozgásművész. Emellett az L1 Egyesület elnöke 2011 óta.

LADJÁNSZKI Márta klasszikus balett, szertorna, jazz és modern tánc tanulmányait Magyarországon és Bécsben folytatta, majd 1996 végén alapítója volt a KOMPmÁNIA Kortárs Táncszínháznak, ahol táncosként és társkoreográfusként dolgozott. 2001-ben csatlakozott az L1 Egyesület munkájához, ahol művészeti alelnökként a mai napig dolgozik. Alkotó-művészként kortárs tánccal foglalkozik Budapesten, mint független koreográfus és táncos. Keresi a lehetőségeket, hogy megmutassa művészetét azoknak, akik érdeklődnek munkája és az emberi testről való gondolkodása iránt.
Ő magából a testből, a belső gondolatokból nyeri az inspirációt, és a belső gondolatokat látható információvá alakítja. Hiszi, hogy mindenki más (nem csak külsőleg), és ettől gazdagabb az életünk. Ezért ünnepli minden darabjában a testet.
„A test a személyiség látható formája." (Mary Starks Whitehouse)

Fekete -fehér fotó: Kostadin Chernev

Képes élménybeszámolók:

Tánceste sorozatunk idei évi 2. előadása volt (legközelebb majd szeptemberben lesz).
A megszokott kb. 30 fős létszámmal. Néhány bejelntkező (4-5 fő) nem tudtak időben elindulni, lemondták, dugó volt a városban, meggondolták magukat stb. Sajnálom őket....
S mivel csupán 30 perces előadást adtak elő nekünk, nem lehetett később kezdeni, felvétel, fotózás is zajlott a.színházban ezen az esten.
Számomra is érdekes volt az este, pedig én nem igazán rajongok a kortárs táncokért.
Az eddigi tapasztalatok után, most egy olyan változat került bemutatásra, Márta repertoárjából, amikor a nézők és a táncosok is meztelenek.
Sztem ez a legjobb érzés, egy naturista egyesületi program az ilyen kell legyen, ha van rá mód. Ettől máris jobb érzéssel indultam oda, mint a múltkor, amikor a táncosok felöltözöttek voltak, mi
meg ruhátlanok. Nagyon hálás vagyok Mártáéknak, hogy nektek, veletek együtt ezt a nem mindennapi eseményt létrehozta
A koreográfus és táncos Ladjánszki Márta ezt a darabját már szűkebb szakmai textiles körben és külföldön textiles közegben is bemutatta.
Mi most hatalmas sikernek könyvelhetjük el, hogy részesei lehettünk az első naturista elődásának. Ladjánszki Márta & Varga Zsolt: LetMeC c. darabjának.
Érdekes és bravúros, előre tervezett mozdulatsoros szerkezete volt a darabnak, de a szinpadon történtek mégis rögtönzött cselekvéssé váltak. Mártáék ugyanis színpadra hívták a nézőket, bár nem volt kötelező, de jópáran, 8-10 fő, be is ültek kispárnájukra a tánctérre.
Az előadás után beszélgettünk kint a büfében, már felöltözve. Sokáig maradtunk.Jó volt látni az örömteli arcokat. A sikert. A megjelentek 2/3-a ott volt végig. Talán egyikünk összefoglalóját
tudnám idézni, miről is szólt ez a tánc: Olyan volt, mint amikor az ember építkezni kezd, közben ismerkedik a kövekkel, simogatja, formálja, formázza és a végén sikerül a várat felépíteni és egekbe magasodik. De az érzések, mindenkiben mást jelentenek, amit kivált egy érintés egy mozdulatsor látványa. S ez így a helyes, így az igalmas. S ebben Márték profik, hogy belőlünk kihozzák azt, amit eddig nem is tudtunk..
A vége különös látványosság volt, és nagyon magával ragadó, hogy a mi naturistáink is részesei lettek Márta darabjának. Nagyon tetszett. Láttam a külső nézőtéren ülőket is meglepte, mire is vagyunk képesek, ha összefogunk.
Nos, ennyit az estről és akit vonz az efféle műfaj, készüljön a szeptemberire, majd hírt adunk róla, nyár végén biztosan. :)
Addig is más navke programokon találkozhatunk, még májusban 2 lesz, egyik Ballószögön a fürdőben, aztán május 25-27-én Lajosmizsén az Akácliget vendégházban gyönyörű körúlmények közt, szállással vagy anélkül. Bővebb infó mindig a NaVKE honlapján, nézegessétek sűrün, időként. Érdemes a képes beszámolóknál elidőzni is egy kicsit...:)
Rózsa

Az alábbi fotókon részleteket láttok Ladjánszki Márta LetMeC című táncelőadásából (2018)

Fotók Zozó

h.jpg
P5100478h.jpg
P5100456h.jpg
P5100450h.jpg
P5100417h.jpg
P5100398h.jpg
P5100267h.jpg
P5100161h.jpg
P5100057h.jpg
P5100039cs.jpg
P5100026h.jpg
P5100021h.jpg

Ismét Táncszínház a Bakelitben.

LADJÁNSZKI Márta: BY the way_OFF

2018. március 27. kedd 18,30
1095 Budapest, Soroksári út 164.


Táncelőadások Est-sorozat – Naturista, ruhátlan nézőkkel – az L1 Egyesület és a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE) együttműködésében –

Szeretettel várunk a 2018. március 27. (kedd) 18.30-kor kezdődő előadásra. A darabról és az alkotóról alább olvashattok!

Az együttműködés alapötlete Ladjánszki Mártától származik, akivel a NaVKE 2007-ben került kapcsolatba. Akkor több sikeres táncelőadásukat láthatták a naturista nézők.

2018-ban szeretnénk egy hosszabb távú programot elindítani, amiben több előadás kerül terítékre, sőt, az első két, zárt-körű előadás után a harmadik alkalommal megnyitnánk a kört és bárki, aki vállalja, hogy ruhátlanul nézi meg az előadást nézőként csatlakozhat. Ilyen még nem volt. Érdekes kísérlet, s ha eredményes, folytatjuk!

Előadásnapok:
első, zártkörű előadás: 2018. március 27. (kedd) 18.30
második, zártkörű előadás: 2018. május 10. (csütörtök) 18.30
harmadik, meghirdetett, nyitott előadás: 2018. szeptember eleje (későbbi egyeztetés)
A tervek szerint a három este alkalmával három különböző táncelőadás látható.
Helyszín: Bakelit M.A.C.
Előzetes névszerinti regisztráció a navke@navke.hu e-mail-címen lehetséges március 18-ig. Helyfoglalás a regisztráció sorrendjében.
A belépőjegyek megváltása a helyszínen történik. Nincs online jegyvásárlásra mód.

Jegyárak:
Felnőtt jegy navkéseknek: 2000 Ft
Kedvezményes jegy IX. és XX. kerületi lakosoknak és pedagógusnak: 1800 Ft
Diák/nyugdíjas/fogyatékkal élők és kísérőiknek szóló jegy: 1200 Ft

LADJÁNSZKI Márta (H) BY the way_OFF
Koncepció/Rendezés: Ladjánszki Márta
Előadók: Csizmadia Tamás (tánc), Kovács Emese (tánc), Kovács Noémi (tánc), Mórocz Eszter (tánc), Oliver Mayne (zene), Varga Zsolt (zene)
Zeneszerző: Oliver Mayne (GB) és Varga Zsolt
Kosztüm: Pillangó

Kedvesen izgató, ahogy érintesz! Baráti ölelésben forrunk össze és ránk feszül a kínzó magány – olykor. Vágyunk megjelenni, együtt lenni, látni és láttatni, mutatni és megmutatkozni. Feledésbe merülünk, de előtte még találkozzunk, csak egyszer még!

Támogatók:
L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület, NKA – Táncművészet Kollégiuma, EMMI, MTE, Műhely Alapítvány

Külön köszönet Tomáš Morávek és a 2010-es darab kapcsán az együttműködésért és a megosztott gondolatokért: Bill Young, Garai Júlia, Koroknai Zsolt, Kozár Edit, Molnár Csaba. www.martaatwork.com / www.L1.hu

„2008–10-ben egy olyan alkotási folyamatban voltam benne, ahol az egymásra figyelés és összekapcsolódó bemutatósorozat a helyzetjelentésM címet viselte. Mindig nagyon érdekes, tanulságos és izgalmas volt ez a fajta munka (ahol egy hónapos műhelyezés és útkeresés után egy bemutatóval összegeztük azt az adott stádiumot). Ez a több állomásból álló; kollégáimmal, alkotótársaimmal együtt felépített bemutatósorozat egyik tiszavirág életű munkája a By the way címet kapta. 7 év távlatából, új táncosok bevonásával, de megtartva a darab struktúráját, mozgásvilágát, lüktetését állítjuk újra színpadra. A megújulást nem csak az új táncosok energiái, de az új fényterv is segíti. Reméljük, hogy most sokkal több lehetőségünk lesz a nézőinknek megmutatni kül- és belföldön is.” (Ladjánszki Márta, 2017)
“... figyelemmel és gondoskodással teli munka” (Biczók Anna)
... minden nagyon pontos volt, tiszta; így sokkal meztelenebb lett az ember, akit látok, a kapcsolatok, amiket látok. A mozgás nem takart, hanem beengedett. Ez nagy dolog mostanában.” (Cuhorka Emese)

Ladjánszki Márta egy azon alkotók közül, akik igénylik a változatosságot mindenben, amit alkotnak. Tágítja mind a művészi mind a fizikai korlátokat. Alkotásaiban a mozgás és a kitartás fogalmát kutatja. A koreográfia és a zene munkájában eggyé válik. Leggyakrabban élőzenével dolgozik.
Márta művészi útja gazdag – balettet, szertornát, jazz- és modern táncot tanult, majd társalapítóként részt vett a magyarországi KOMPmÁNIA táncszínházi társulat létrehozásában, ahol táncosként és koreográfusként dolgozott. Később szólókarrierbe kezdett, de folyamatosan együttműködött független alkotókkal. Nem utolsósorban pedig elhivatott szervezője, koordinátora és kurátora az L1danceFest-nek. Ez a fesztivál egy találkozás-esemény, hiszen Mártát az emberek között létrejövő interaktciók érdeklik.

A BY the way olyan előadás, amely emlékeztethet arra, hogy a változás abban a pillanatban kezdődik, amikor megengeded magadnak, hogy a melletted lévő embert olyannak lásd, amilyen, akkor amikor megérted és tiszteled a világát. (…) Az előadás egyaránt koncentrál a koreográfiák pontosságára és az érzelmekre, amelyek a cselekvések meghajtói is. Az ember elsődleges igénye a kapcsolatteremtés. Ez ad alapot a közeledésre vagy eltávolításra, a szeretetigényre vagy elidegenedésre. Csizmadia Tamás, Kovács Emese és Kovács Noémi előadók segítségével a koreográfus egy olyan világba von be, melyben a néző szembesülhet önmaga határaival és előítéleteivel, tudatosulhat ezek mindennapos jelenléte és a tény, hogy ezeket a határokat saját maga elé állítja az ember. A BY the way című előadás az egoizmusról is szól, a gyakori, hétköznapi vágyról, hogy meglássanak, meghalljanak, megértsenek.

Az előadás szerkezete körkörös, a közösség, együttlét gondolatával indul. Ismétlődő forgások során a mozgó testek véletlenül érintkeznek miközben egymás közelében maradnak. Testek vetített képei Varga Zsolt és Oliver Mayne időtlen zenéjének ritmusára jelennek meg. Idővel az együttlét gondolatát az elkülönülő testek képe váltja. Az előadók más-más témát villantanak fel szólóikban, mind a koreográfiákban, mind a nézőkkel kialakított viszonyukban különböző minőségeket képviselnek.

A BY the way előadásban a reakcióidő egyenesen arányos a cselekvések idejével. Az elképzelt világok és a non-figuratív művészet keveredik előadás formájában. Néhol megszakad a szinkronok folyamatossága, de az alkotás üzenete világos: az életet nem lehet egyetlen kapszulát lenyelve megtapasztalni. Az élet a cselekvésen túlmutat.
Az előadás néha konkrét és érthető, ritmikus, haladást mutat, máskor az értelme ködössé válik. Az előadás végén az energiák felgyülemlenek, vakító fénysávok között a testek kétségbeesetten mozognak, majd felszabadult, meztelen testekként tovább áramlanak a félhomályban. A nézők képzelőerejükkel alkothatják meg az előadás összképét. A nézőnek meg kell értenie, hogy a történeteknek szükségük van az ő jelenlétére, arra hogy ő is társalkotóként résztvegyen létrehozásukban. A kortárstánc előadások és a történetek, melyeket közvetítenek különösen igénylik ezt a fajta aktív nézői részvételt.” (Irina Radu Yorick online 2017.03.15., fordítás: Kovács Tímea)

LADJÁNSZKI Márta klasszikus balett, szertorna, jazz és modern tánc tanulmányait Magyarországon és Bécsben folytatta, majd 1996 végén alapítója volt a KOMPmÁNIA Kortárs Táncszínháznak, ahol táncosként és társkoreográfusként dolgozott. 2001-ben csatlakozott az L1 Egyesület munkájához, ahol művészeti alelnökként a mai napig dolgozik. Alkotó-művészként kortárs tánccal foglalkozik Budapesten, mint független koreográfus és táncos. Keresi a lehetőségeket, hogy megmutassa művészetét azoknak, akik érdeklődnek munkája és az emberi testről való gondolkodása iránt. Ő magából a testből, a belső gondolatokból nyeri az inspirációt, és a belső gondolatokat látható információvá alakítja. Hiszi, hogy mindenki más (nem csak külsőleg), és ettől gazdagabb az életünk. Ezért ünnepli minden darabjában a testet.
„A test a személyiség látható formája." (Mary Starks Whitehouse)

fotó:
L1 Egyesület „Részesei vagyunk egy mindennapos, folyamatos rohanásnak, egy olyan hétköznapiasságnak, amely alkalom adtán lassan számolja fel az identitásunkat, máskor pedig, meglepő módon, épp lehetőséget ad próbálkozásainknak, hogy új perspektívákat nyitva próbálkozzunk, változtassunk és magunkat újraalkossuk. Ezen változtatások sorozata hasznos, szükséges, vágyott, de látszólag, egy világszinten rosszul működő rendszerben csak olyan mikro-univerzumokban jöhet létre, melyek saját belső szabályrendszert alakítanak ki. Szerencsére olykor történnek csodák. Az innováció, a kreativitás és a jó érzékkel kibontott ötletek egy teljes rendszer meghajtóivá válhatnak. Az effajta mikro-univerzumokban tapintható a szabadságvágy, a világon változtatni és folyamatosan megújulni akarás.

tanc.jpg
 

Képes élménybeszámoló az előadás után

2018. március 27.

Négy személy – három lány és egy fiú – életútját láthattuk. Életük, mindennapjaik során ketten-hárman – mindig váltakozó összetételben – úgy tűnt véletlenszerűen egymásra találtak, de ez nem hozta meg egyikük sikerét sem.
Sorra valamennyien – borzalmas kínok közepette – szemünk láttára kimúltak. A fiú és az egyik lány eleinte úgy tűnt képes a halált legyőzni, de végül ők is elbuktak.
Haláluk után az életvizében egymásra találtak. Most már megtalálták az összhangot, képesek voltak mind a négyen együtt tenni a közös sikerért. Talán még nem későn…
Tanulság: Mindenkire szükségünk van, nem engedhető meg, hogy ketten-hárman összefognak, a többiekkel nem törődve…
Sajnos az előadás utáni beszélgetésből rossz hallásom miatt egy kukkot sem értettem, de mire hazaértem, letisztult bennem a nehezen érthető mondanivaló…
Mező Péter

Nekem tetszik az előadás tartalmáról elmondott véleményed, benyomásod.... Azt hiszem, mindenki aki ott volt,- érezhetett egyfajta harmóniára törekvést, és időnként szinte sokkoló hatást a táncban és a zenében. Nyilván nem egy szokványos prolológ-monológ műfaj ez a - by the way - táncelőadás,- de az nem állja meg a helyét, hogy úgymond,- nem szólt semmiről. Valódi, elfojtott érzelmekről és küzdelmekről volt itt szó konkrétan,- vizuálisan érthető és élvezhető előadásban.
Géza

Az előadás utáni beszélgetés alatt mindenki elmondhatta mit jelentett neki az esti előadás. A többség hasonlóan Péterhez, vmi történetet vélt felfedezni benne, de voltak akik arra voltak kíváncsiak Márták szőtték-e vmi történet köré a táncot. A többség dicsérte a táncosok alakítását és egyedi kifejező formáit. Sok testhelyzet bizony felért egy-egy nehezebb tornamutatvánnyal, szóval csak elismerés illeti őket, hogy az 50 perces előadás alatt mi ezt könnyedén szemlélhettük és elképzelhettük mire is hasonlít egy jól begyakorolt forma, motívum. Nekem nagyon tetszett, hogy néha valóban felfedeztem egy olyan alakzatot a táncban, ami számomra hétköznapi formát jelenített meg, mint pl. a tengervizes jelenetnél egy hal, mely kopoltyúval lélegzik, de voltak ott sellő formájú pihenő hableányok is. Néhányan negatív jelzőkkel illeték a darabot, mert nem tetszett nekik ez a fajta dizájn, alakítás, de túlnyomó többség épp azért jött el, mert a kortárs balett a kedvence és más hasonló modern tánccsoport előadást is szívesen nézi. Hogy mit jelentett nekünk meztelenül megnézni egy darabot, míg a művészek felöltözöttek? Ez bennem visszatetszést aratott. Hisz láttunk már olyan táncelőadást az L1 táncosaitól, amikor ők is ruha nélkül vannak a színpadon. Az az együttes érzés, az jelent közösségi élményt, együvé tartozást, így viszont felemás az érzésem. Szerintem. De fordítva is. Ha mi vagyunk ruhában és ők vannak ruha nélkül. Nagy öröm azonban, hogy Mártáék tánccsoportja nyitott erre a közös élményre és többször áll majd rendelkezésünkre kortárs előadásuk. E mostani előadás után viszont mi is tudtuk őket faggatni, milyen élmény nekik ruhában táncolni egy meztelen közönség előtt..
Rózsa

Szia Márta!
Elnézést, hogy kicsit megkésve fogom megosztani veled, a március 27.-én tartott naturista táncelőadáson át/megélt tapasztalataimat.
Szeretném neked és a táncosoknak megköszönni, hogy részese lehettem ennek az élménynek.
Nem egyszerű szavakba önteni az érzéseket.
Ha lehetne, újra nézném az előadást, hasonló körülmények közt. :)
Nagyon új érzések jöttek elő az előadás alatt.
Ahogy az előadás utáni beszélgetésen mondtam, sokkal nyitottabb voltam, ebben az állapotban. Sokkal intenzívebben hatottak rám a hangok, a mozdulatok, a formák. Többször vettem észre magamon, hogy feszült lett a testem, vagy épp fordítva, ellazultam. Amikor hagyományos módon (ruhában) nézek előadásokat, akkor ilyet nem tapasztalok. Olyankor, egy standard állapotban vagyok, ami olyan köztes állapot.
Nagyon várom, hogy újabb megtapasztalásokat élhessek át a következő eseményen. Főleg, arra leszek kíváncsi, hogy ha a tánctérben leszek a talajon, az milyen módon fog rám hatni.
Köszönöm a lehetőséget! :)
Legyen szép napod!
Üdv.
Ú. Zsolt

Motívum: Ladjánszki Márta BY the way_OFF
Fotó: L1 Egyesület

BYtheway_OFF14.jpg
BYtheway_O5k.jpg
BYtheway_4k.jpg
BYtheway_23k.jpg
BYtheway_20k.jpg
BYtheway_12k.jpg