FooldalBallószögi Élményfürdőzés
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2022


Naturista vasárnap Ballószögön

Ballószög, Aranykor Wellness és Termálfürdő
2022. szept. 4. vasárnap 9:00-20:00
Jelentkezni lehet: 2022. szept. 2. péntek 12:00-ig.
Szaunakupon igénylése 2022. szept. 1. csütörtök 18:00-ig.Ismét meghódítjuk fürdőruha nélkül a ballószögi Aranykor Wellnes és Termálfürdőt.

Kivételesen most vasárnap találkozunk itt, így készüljetek!

Szaunázni is fogunk. A benti élményfürdő és a termálvízes medence szintén fürdőruhamentes lesz egész nyitvatartási idő alatt.

A fürdő felszereltsége Magyarországon egyedülállónak számít.

A fedett részben vár:

 • egy 36-38 fokos ülő termálmedence
 • egy 34 fokos élmény medence
 • bár
 • szauna
 • gőzkabin
 • ingyenes pihenőágyak
 • télikert, pálmafák

Kint:

 • Farönk szauna
 • Élménymedence
 • Pihenőágyak (de ebből mindig kevés van, hozzatok magatokkal sajátot, ha tudtok)

 

Belépőjegy:
 • NaVKE tagoknak: 4700 Ft/fő
 • Társzervezeti tagságival (NBBKE, Lupa Natura Klub, MNE, Ányás, INF, SZIKI): 5700 Ft/fő
 • Tagsági nélkül: 6200 Ft/fő
 • 18 év alatt ingyenes
 • Diákoknak csak helyszínen megváltva, 26 év alatt minden kategóriában 500 Ft-tal kevesebb.

Belépőjegyet csak az emilben visszaigazoltak vehetnek. Ezen az e-mail címen jelentkezz: navke@navke.hu Ha 48 órán belül nem kapsz választ, akkor mindenképp telefonálj! (+36203139170)

Jegyek kaphatók az InterTicket országos hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Visszaigazolt regisztráció hiányában a belépésedet akkor is megtagadhatjuk, ha elővételben vásároltad meg a jegyed!

Természetesen a helyszínen is vásárolhatsz belépőjegyet, de csakis készpénzes fizetéssel. A gyorsabb bejutás érdekében lehetőleg előre kiszámolt, pontos pénzzel érkezzenek a helyszínen fizetők.

Szauna:

A szaunaprogramokra előzetesen kell regisztrálni, legkésőbb szept. 1. csütörtök 18:00-ig. (navke@navke.hu). Az ingyenes kuponokat érkezéskor vehetitek át.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. Egy fő max. 2-3 szaunaszeánszon vehet részt. Ha egy időpontra elfogyott a szaunakupon, azt a honlapon jelezzük. Érkezéskor érdeklődjetek, mert ha vki nem jön el a maradék szaunakuponokat is kiosztjuk. Érdeklődni a szaunaprogram megkezdése előtt 10 percen belül érdemes.
Ha szaunaprogram zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan, a szauna előtt várakozzatok már 2-3 perccel a kezdés előtt. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathatnak azok, akik nem kívánnak szaunaprogramon résztvenni, itt nem lesznek felöntések, illetve saját felöntéseteket itt bemutathatjátok.
A rönkszauna befogadóképessége 22 fő, a gőz 6 főnek kényelmes egy időben. A gőzben ezért 3x6 fős sorozat lesz, 5-10 perces csúszásokkal.

Tervezett szaunaprogramok:
9:50 Tibi -Good morning Ballószög - kávés cukor peeling kardamommal-Megtelt
10:25 Dóri -Tömjén, mirha,copál - út a lelkedhez -sós szantál peeling -Megtelt
10:50 Tibi -A fák gyógyító ereje - sós atlaszcédrus peeling -Megtelt
11:15 Dóri -Bennünk élő istennők - cukros rózsa peeling levendula harmattal -Megtelt
11:40 Tibi -Férfi gondolatok - frissítő szőlőmagolajos ápolás -Megtelt
12:05 Dóri -Lélekterápia- házi sheavajas mézkrémmel -Megtelt
12:30 Tibi -Pulzáló pillanatok - kakaóvajas bőrápolás -Megtelt
12:45 gőz Péter-Csokivarázs -Még 6 hely
13:00 Dóri -Romantikus latin pillanatok - kókuszolajos bőrápolás -Megtelt
13:25 Krisztián -Skót duda hangjai -Megtelt
13:45 gőz -Tibi fűszeres csokoládékrémes bőrápolás -Megtelt
13:55 Péter -A sivatag virága, só hiány -Megtelt

14,10-14,55 Finn szauna üzemen kívül.

14:55 Gery -Sós, citromos élet. Citromos sós peeling -Megtelt
15:25 Péter-Szeresd az életed, mézes gyönyör -Megtelt
15:45 gőz Gery--Étcsokis gőzös mámor -Megtelt
15:55 Krisztián-India Illata -Megtelt
16:25 Péter-Tibet, a harang hangja -Még 1 hely
16:55 Gery- Endorfinhatás alatt. Olajos program -Megtelt
17:25 Péter -Az ősz kezdete, menta virágzása -Még 1 hely
17:30 gőz Krisztián -Mézes csokis kenegetés-Még 5 hely
17:55 Gery -Indián nyár. Illatrelax -Még sok hely
18:25 Krisztián-Gladiátor a szuaunában!-Még 2 hely
18:55 Gery -Trópusi mézes-joghurtos bőrápolás-Még sok hely
19:25 Krisztián-Utolsó felvonás-Még sok hely

Szaunamestereink: Kovács Teodóra, Varga Tibor, Kerekes Péter, Szilvássy Gergyely, Kovács Krisztián (és Csatlós Dezső).

Gubucz Gábor szaunamester felöntései a kis szaunában lesznek:
11:05, 12:15, 13:35, 14:45. (Minden hely elkelt)

 

Egyéb programok:

Dávid költő, író, a Boldoságbolt könyv szerzőjének versfelolvasó negyedórája a kis szigeten: 12:00-12:15

MIRJÁM-féle jóga 13:00 és 16:00 jó idő esetén a medence mögötti füves területen

Az MNE 40. évfordulója alkalmával (1983-2023) két - szintén naturista - filmes barátunk filmet készítene a hazai naturizmusról. Első körben történeteket, sztorikat gyűjtenek a forgatókönyvhöz (egyelőre kamera és mikrofon nélkül), amihez kérnék a ti segítségeteket: aki szept 4-én Ballószögön, a NaVKE programján vagy akár később egy másik alkalommal szánna rájuk pár percet egy-egy rövid beszélgetés erejéig az jelentkezzen a helyszínen.

A fürdő masszőre, masszőze a szokott helyen dolgozik, keressétek bátran!

A programon a felkért fotós: Rózsa és Laczy. Ha szeretnél emlékfotót, őket kérd meg, hogy készítsenek. Saját mobil, fényképezőgép használata nem megengedett (lsd a házirend 7. pontját)

Az Aranykor Wellness Termálfürdő címe:
Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye
Ballószög, V. körzet 168.

Információk: http://www.termalfurdo.net/furdo/aranykor-wellness-termalfurdo-balloszog

Képes élménybeszámoló a program után


Szeretném köszönetemet nyilvánítani mindenkinek, aki részt vett a tegnapi ballói esemény megszervezésében és lebonyolításában, továbbá mindenkinek, aki ott volt ezt a fantasztikus, eseménydús és relaxáló napot. Örültem, hogy láttalak Benneteket, sokakkal beszéltem is. Jó volt így együtt.
Zsolt

A mi szauna élményeink egyértelműen pozitívak voltak. Igaz, az első két szeánszra lefoglaltuk a tutit: Dóri és Tibor hozták a megszokott magas színvonalat.
A harmadik szeánszon a kis szaunában Gubucz Gábor kőkeményen megizzasztott minket. Sűrűn lehetett hallani a szauna orgazmus hangos megnyilvánulásait.
A gőzben Krisztián szeánsza zsákbamacska volt, eddig nem ismertük. Nagyon kellemes meglepetés volt. Korábban több nagymenő is elsiette a szeánszot, nem indult még be a rendes izzadás, amikor már megkaptuk a csokit, aztán menjünk kifelé. Krisztián megvárta, amíg beindul az izzadás, amire legyezővel rá is segített, utána sós bőrradír, majd a csoki, végül virágméz. A végén is hagyott időt egy kis nyugis izzadásra. Tehát egy komplett, jól felépített szeánszot kaptunk.
Hosszú

Köszönjük szépen a vasárnapi alkalmat, nagyon jól éreztük magunkat. Az első naturista élményem után azt gondoltam, hogy a naturista lét a szabadságnak egy újabb, magasabb foka. Persze ehhez segít még a ti közvetlenségetek is,
Bernát

Egy eseménydús Ballószög után vagyunk. A vasárnap ellenére a jelentkezések nem csökkentek, de azért legközelebb szombatot tervezünk, ha lesz erre lehetőségünk. A szokásos több száz bejelentkező égén lemorzsolódás azonban nagyobb volt (nem 20, hanem 31 %) Köszönet azok üzenteiért akik valamilyen formában jelezték, hogy mégsem jönnek, így a szaunférőhelyeket folyamatosabban tudtuk feltölteni.
Akik meg nem jöttek és ebédet sem kértek..hát az még nehézkesebb volt, nem tudtuk a helyszínen pótoltatni minden kiesőt és eladni az adagját.
De jól laktunk így mindannyian, az biztos és nagyon finom is volt az ebéd és a káposztasaláta is.
A beléptetést most szakaszosan oldottuk meg, kisebb volt a fennakadás...talán...remélem...és tudnotok kell, hogy az előre fizetést, online csak 25 % vállalta csak be, ami azért kis csalódás...de hát ez is benne volt a pakliban, nem tudtuk mire számíthatunk ebben az új verzióban. Szóval hosszú sor még így sem alakult ki, bár hosszú idejű várakozó azért volt, mert 6-an már 8:05-8:15 közt odaálltak a kapuhoz, hogy ők legyenek az elsők a 9 órás beengedéskor. :-).
Rengeteg-rengeteg adminisztrációnk volt, van ilyenkor...és köszönet K. Attilának, hogy a kulcsok szétosztásában segített, most minden kulcs visszakerült zárásra a helyére, bár volt 1-2 későn távozó, akik még 20 óra után a zuhanyzóban volt és majdnem ott maradt kulcsostól együtt. :-) Erre majd fokozottabban kérjük figyeljetek oda, este 8-kor már távozni kell a fürdőből, az udvarról. Klári néni nagyon haragos tud lenni ilyesmikért.
Én meg voltam elégedve a tegnappal, úgy összességében, bár az, hogy elfáradtunk (ezt az elnökség nevében mondom), azt nem is kell talán újra ecsetelni. A kezdeti 3 óra az nagyon pörgős, olyankor se látunk, se hallunk. S mondtátok is délután, hogy nem fogadtuk a köszönést...integetést...talán csak azért, mert nem is láttunk ki a munkából.
Köszönet Petinek is Attilának a korai érkezés adta segtségért, plakátolások, helyek elrendezése vagy akár egy későbbi információ és figyelések megosztásárt. Mert ezekre van a legnagyobb szükség, mert ez a terület olyan nagy, hogy nem látjuk be, piszok sokat kell sétálni....s az ember mindig összetalálkozik új, régi arcokkal, akik megállítják egy szóra vagy egy koccintásra, mindig van vmi szülinap, névnap amire jól esik hallanai az összecsendülő poharakat is. Kocsolai vendégünk finom sajtos tallérja és saját házi kolbásza még mindig itt van az gondolataimban. Hogyan is lehet házilag ilyesmit ENNYIRE finomra elkészíteni? :-) Vagy az a diólikőr, amit csak úgy a kezembe nyomott vki, míg a szigetre megyek, jó fog majd esni akár útközben is...
Rózsa

Eddig kellett várnom, hogy megemésszem a vasárnapot, főleg az esti töltöttkáposztás vacsorát.
Örvendetes volt, hogy sikerült megoldani a gyors bejutást a fürdőbe. Az összes szervezőnek, önkéntesnek köszönet és hála a rengeteg munkáért. Nekem természetes, hogy Dóri felöntését nem hagyhatom ki, ezért Nála kezdtem a szaunázást. A finom, lágy legyezése és az illóolajok valamint a sós bőrradir kellő bemelegítés volt a továbbiakhoz. Utána Pétert már csak a gőzös csokivarázsával tudtam élveszni. Kicsit rövidnek éreztem a 6-7 pervet s hiányoltam a végszót a hidegvízes locsolást. Czuczai Lacinak(is) kösznhetjük, hogy már közel 10 éve itt lehetünk e varázslatos fürdős parkban. Az Ő taragikus hirtelen távozására emlékeztünk ANONIMUS mester felöntésével, mely mézes, ( Laci kedvence volt a méz: "Kedveseim! Legyen az életetek olyan édes, mint ez a méz" ) leimos volt, és nem hivatalos NaVKE által meghirdetett program volt. Már többen mondták, hogy elkészült az ebéd. Éppen ideje volt, mert megéheztem, így nem csoda, hogy nagyon jól esett a bőséges paprikáskrumpli sok kolbásszal é s káposzta salátával. Jó minőségűnek ítéltem az ételt. Mirjam jóga óráját csak fekve, távolról tudtam élvezni. Kellett is a pihenés, mert nekem a nagy várakozás következett: Kisztián India illatai felöntése. Többen már találkoztak Kisziánnal és sok jót meséltek felöntéseiről. Szóval megjelent frissen, élre vasalt s záriban. Furcsa volt a legyezése. Nem a kályha fölül kergette a forró levegőt a vendégek felé, hanem fordítva. Talán ezért nem ért el különösebb hőhatást. Arra számítottam, hogy valami meditációs igazi hindi szitár lesz az aláfestő zene. Csalódtam, valami modern zenét üvöltetett. Azért ha legközelebb is lesz Krisztiánnak felöntése, részt veszek, hogy legyen összehasonlításom.
Nagyon jó volt találkozni a régi ismerősökkel.
Remélem októberben már egy uszodában kezdjük a téli szezont.
Gyuri

kedves beszélgető partnereket is találtam, a 10 gyermekes apuka, aki azon gondolkodik, hogy mikor jön el az az idő, hogy ide a feleségét elhozza, hogy érezze itt micsoda jó társaság és természetes közeg van, de nem sikerül meggyőznie a naturizmus boldog perceiről. Vajon mit tanácsolnék?
Vagy egy másik elméleti kérdés, hogy a vallásosság miatt nem mernek-e eljönni, mert mit szólnak az égiek, hátha ez a meztelenség odafentről bűn?
Vagy a másik apuka, akik beteg gyermekéről mesélt könnybelábadó szemmel, hogy ő most azért van itt egyedül, hisz 5 év után már borzasztóan hiányoztunk neki.
S bennünket itt a naturizms köt össze és a Ballószög az egy olyan paradicsomi közeg, hogy itt erre az egész napra a lelke is egy kicsit helyreáll az ambernek.
S így van ez a versfelolvasó negyedórában is. Már tartós létszám lesz ez a 40 fó, aki végihallgatja Dávid verseinek a felolvasását, Kévé meséinek gondolatait. Köszönet Katinak és Eszternek a segítségükért. Mindig vannak itt újabb nézők is, mások is, s ott is a lelkünk egy kicsit felvidül, megbékél, hogy jó úton haladunk. Kell ez a kis megálló, elgondolkozás, a ballószögi virágokat látni..
A jógázást Mirjámnak is köszönjük. Én ugyan külső szemlélője voltam, láttam sokan voltatok és a gyönyörű mozdulatotok, egysége szemet gyönyörködtetőnek hatott. Egy-egy macskahát figuratív vagy lábnyújtás látványa is suggalta azt a harmóniát, amit a naturista Ballószög nekünk ad.
Szaunamesterek most a régiek és voltak Ballószögön újak akik először csináltak felöntéseket. Nyilván ez mindenkinek egyedi, melyik felöntésre jutott be és mit tapasztalt. Néha meglepetés vendéggel, amikor nem az volt a mester mint a kiírásban és jól félrevezettek engem, amikor én az másra készültem,...de hát ez van, ennyi szabadásg belefér talán nekik is. Mindannyian meg akarják mutatni mit tudnak. Vagy hallottam a gőzben az új mester másként dolgozott, nem csak csokiztatott és így egy őrán át szolgálta a vendégeket, mert a szaunázás 3 fontos lépését adta le egyben... Huh ez nem lehetett semmi, hogy só-méz.csokis verzió is szerepeljen, de kiválónak mondták és csak le a kalappal Krisztián előtt. Vagy egy show elem is meghökkentő volt, amikor 1x csak szembejön a szaunamester egy skót népviseletben és dudával és ő maga játszik is rajta... Ezt se tudtam, hogy ilyen kincset találtunk.
Aztán volt amikor egy profinak gondolt mester hibázott és elégette az illatot a vödrében. Mindenkit megértünk, szeretünk továbbra is, megbocsájtunk érte.
Vagy amikor egyik mester felöntése igen gyenge, semmit nem izzadsz, a következőn meg már az első 5 perc után azt gondolod, itt a vég...
Én örültem, hogy volt egy csendes, relax szeánsz is, amire véletlenül ütem be...Nekem ezek nagyon hiányoznak pl. Bár a szeánsz nevéből nem tudta volna kitalálni...de ott, abban a negyedórában pl. egy boldog álomban éreztem magamat, a szemem ki sem akartam nyitni. Jobb volt, mint egy hangos, zenés őrület. Mert olyankor meg a zenei ízlásek keverednek és ott sem ehet eltalálni az egységet. Van akinek bejön, a másik meg aháta közepére se kívánja. De az is, ez is kell. szerintem.
Vendégek:
Nekem tetszik a közvetlenségetek. Most még a segítségeteket is kiemelném, és a bátorságot is. A készúlő hazai naturizmusról szóló dokumentumfilm kapcsán megjelent 2 filmessel történt beszélgetésre gondolok.
Nagyon sokan válllatátok, hogy beszélgettek velük. Több mint egy tucatnyian. S nem is fért bele záróráig mindenki, így biztos, hogy sor kerül majd egy egyedi több lépcsős találkozó megszervezéére is a következő hónapokban. Most még ezeket a beszélgetéseket kell összegezni. De a filmesek is elfáradtak a folyamatos "interjúzásba". Én örülök, hogy itt tudtunk első körben helyet biztosítani nekik és ti is ilyen aktívak voltatok.
Nagyon örülök, hogy Ladjánszki Márta és családja is ellátogatott hozzánk. Már régóta készülünk egy újabb szabadtéri meztelen táncszínházi előadást összehozni, mióta a kedvelt Akácliget kiesett. Remélem tudnak Zsolttal alkotni ide egy darabot és akkor jövőre ez ismét megvalósulhat.
Rózsa

Köszönjük szépen megint egy fantasztikus napunk volt veletek. Féltünk, hogy az időjárás nem lesz jó, de végül beigazolódott a szlogen “ süssön rátok a nap “ es ez így is lett ?? Még most is érezni lehet a gyógyító hatását. Nem akarok túl misztikus lenni, de szerintem a natúrizmus létrehoz egy fajta varázslatot, mikor egy csomó ember összejön és nem bújnak a ruháik mögé. A naturisták sokkal lazábbak es közvetlenebbek, és csoportban ezt a szabadság érzetet adjak át egymásnak.
Köszönjük a szervezést es hogy veletek lehettünk.
James és Margit

Újra átélhettük a csodá Ballószögön, nagyon köszönjük a szervezést! Reggel még hűvös volt az idő, gondolkoztam is, hogy kint vagy bent táborozzunk le, de végül a régi SRaN, valósággá vált és az egyik legszebb nappá vált. A beléptetés nagyon gyorsan ment, a barátaim, akik kicsit később értek oda, minden gond nélkül bejutottak a 9:50-es szaunaprogramra.
Nagyon nagy élmény volt beszélgetni a filmesekkel, felidézni a régi emlékeket és megfogalmazni, hogy mit is jelent nekünk a naturizmus, biztos vagyok benne, hogy egy kiváló film jön majd létre!
A felolvasást idén egy új helyen, a teniszpálya mellett tartottuk meg. A sziget sokkal hangulatosabb hely, de korábban sokan jelezték, hogy a vízeséstől nem hallják a felolvasást, ezért Eszterrel elhatároztuk, hogy most új helyszínnel kísérletezünk. Kicsit aggódtunk, hogy nem találnak oda az érdeklődők, de megint 40 körül jöttünk össze, és úgy érzem, és ezért nagy köszönettel tartozom Katinak és Eszternek, akik csodálatos lélekkel segítettek életre kelteni írásaimat.
Érdekesség, hogy az első kávémese alapötlete még tavasszal született meg. A legnagyobb ajándék a felolvasás utáni beszélgetés volt, ebből egy vers is született, ami a naturizmus örömét hirdeti, ha minden jól megy, tavasszal ez is elhangzik!
Jó volt egy nap boldogságot kapni az élettől.
Dávid

Mi is köszönjük a szervezést mindazoknak akik tevékenykedtek ezen a szép napon. Mi jól éreztük magunkat. Ketten, 3 szauna és 1 gőz szeánszon voltunk és megvoltunk elégedve a mesterekkel, jól dolgoztak, kellemes élményeket kaptunk.
Nem olyan nagy probléma, de leírom, hátha lehet javítani. A szaunában (2X) a létszám már megint több volt és zsúfoltan éreztük magunkat. A kencézésnél már alig fértünk el. 23 voltunk. Aki jó helyet szeretne a szaunában az időben sorban áll a bejárat előtt. Persze ott is vannak tolakodóak, ismerősökhöz menők. Jó volna, hogy aki utoljára jön az a szabad helyre ülne, nem tolakodna és ülne le a már elfoglalt helyek közé, ezzel zsúfolttá vagy takarásba hozva egy másik résztvevőt. (talán valaki lent is ült az ablaknál, egy másiknál ezt a mester nem engedte meg) Az egyik utolsó szeánszon pedig kezdéskor volt még üres hely és jegy nélkül is bejöhetett valaki, de aztán (késve) mégis megjöttek a kuponnal rendelkezők is, de ez nem volt olyan problémás (22 fő).
Még egyszer köszönjük.
Gyuri, Márti

Ismét szuper program volt Ballószög!
Köszönet minden szervezőnek!
A bejutás most 5 perc volt, 9.05-re értünk oda és csak 3-4 ember állt sorba :)
A kasszánál csak a belépőt szedte be Zozó, majd a következő állomáson szauna kuponokat Ildikó osztotta, és egy 3. állomáson lehetett kulcsot kérni.
A szokásos létszámhoz képest most jelentősen kevesebben voltunk. Szerencsére az időjárás megint kegyes volt hozzánk, és az előre beharangozott felhős nem túl meleg helyett ténylegesen strandidő volt. Külön köszönet Mirjámnak aki a családi szülinapozás helyett tartott nekünk jógát amin ez alkalommal is elég sokan vettünk részt. Boldog születésnapot Neki!!
A park a fürdő és a társaság is a szokásos nagyon kellemes volt ezúttal is :)
A szaunaprogramok megítélése szubjektív, ezért én a saját véleményemet fogalmazom meg. A délelőtt folyamán Tibi és Dóri programjain voltunk amik a szokásos igen magas színvonalat hozták mint illatok, hőemelés, legyezés és kiosztott peelingek kencék terén is. Az a seavajas kence az mindent vitt :)
Délután a Geryhez ültünk be, ez nagyon gyenge volt, annak ellenére hogy tényleg nagyon igyekezett. Kíváncsi lettem volna a Krisztián programjára is, de sajnos nem sikerült megismerni :( Az India Illata programról lecsúsztunk, erre többen mondták hogy jó volt, a második nevére kiírt programot Dezső tartotta, illat nem nagyon volt érezhető, csapkodás ellenére sem mozgatta a levegőt. Gondoltuk, a záró programon legalább megismerjük Krisztián teljesítményét is, de mégsem :( Ezt a programot 3 mester tartotta, amikor a Mary befűtött és legyezett gondoltam ez jó program lesz de nem, sikerült egy szellőztetéssel teljesen kihűteni a szaunát amit már nem is sikerült újra felmelegíteni. Minden szaunaprogramon kuponnal vettünk részt, de a 22 kiosztott kupon mellé nem is fért volna be senki.
Gábor

...egyszer pedig ki kell hogy próbáljuk Ballószöget úgy is hogy nem interjúzunk, mert nagyon jó hely! :)
Miki

...korán indultunk, busszal, villamossal, aztán autóval Petivel és Zolival. Fél 9-kor már Ballószögön voltunk. Először volt alkalmam ilyen helyen lenni textilmentesen, csodás élmény volt az egész napos szabadság, amire amúgy is ritkán van alkalmam; maga a környezet is, a szép mesterséges tó szerfölött kedves és beszédes kacsái, a teknősök, a közelben bóklászó macskusz házikusz példányai. A darazsak nélkül már meglettem volna, de hát ők is környezetünk részei, s végülis mind egy vagyunk.. Én a kinti medencét kihagytam, jobban esett a benti kellemesen langyos víz, illetve a kisebb még melegebb.
Elöször vettem részt versfelolvasáson, köszönet Dávidnak, Katinak és Eszternek. Először voltam textilmentes jógán is a szabadban, köszönöm Mirjamnak. És először voltam felöntésen – 17:40-kor Krisztiánnal a gőzösben. A sós radír, a csoki és méz is mind jó volt, csak alul kellett a gőzre vigyázni, nehogy megégessen; hogy a hőmérséklete megfelelő volt-e vagy melegebb a kelleténél, tapasztalat hiányában nem tudom megítélni. Külön-külön is élmény volt minden számomra új dolog, mind közül a legértékesebb az együtt töltött idő, az új ismeretségek. Jó volt beszélgetni Tiborral is, Ákossal és egyik barátjával (sajnos nem emlékszem a nevére). Márta után nekem is alkalmam nyílt elbeszélgetni István és Miklós filmes naturista barátainkkal, csodálom hogyan bírták egész nap egyik beszélgetést a másik után. És örömmel láttam, hogy a mai minden-csupasz divat ellenére is vannak nők, akik meghagyják természetes testszőrzetüket – olyan szép! Utolsóként távoztunk, Rózsával még megnéztünk néhány képet is, elmúlt 11 óra mire eltettük magunkat másnapra.
Nekem, aki még szabad vagyok és épp munkám sincs, jó egy napba tellett míg hazaérve mindent elrendeztem és megírtam a beszámolót. Elismerésen Rózsának és a többieknek is, akik még munkájuk, családjuk mellett szabadidejüket áldozzák az egyesületünknek, szervezésre és minden egyébre.
Ennyivel járt számomra az egynapos ballószögi naturista program, remélem senkit nem untattam a hosszabbra sikeredett írásommal. Szó esett már róla, hogy jövőre lehetne egy natúra ismét a Pelsőci fennsíkon. Tőlem akár 2-napos is, más kirándulással egybekötve, ötleteim vannak, meglátjuk.. ha összejön, szívesen vállalom a szervezés rám eső részét. S talán filmes barátainknak is érdekes anyagot szolgáltatna tervezett filmjükhöz.
A viszontlátásra! Süssön rátok a nap!
Szeretetteljes üdvözlettel
Attila

img_20220904_194706088ma.jpg
dsc_0092q.jpg
dsc_0091q.jpg
dsc_0086q.jpg
dsc_0077q.jpg
dsc_0072q.jpg
dsc_0071q.jpg
dsc_0069q.jpg
dsc_0060q.jpg
dsc_0058q.jpg
dsc_0052q.jpg
dsc_0045q.jpg
dsc_0041q.jpg
dsc_0036q.jpg
dsc_0014q.jpg
dsc_0009q.jpg
20220904_230126a.jpg
20220904_140316h.jpg
20220904_133409h.jpg
20220904_133355hh.jpg
20220904_133325hh.jpg
20220904_133005h.jpg
20220904_132749h.jpg
20220904_132232hh.jpg

Naturista nap Ballószögön

Ballószög, Aranykor Wellness és Termálfürdő
2022. május 14. szombat 9:00-20:00
Jelentkezni lehet: 2022. április 25. - május 12. közöttIsmét meghódítjuk fürdőruha nélkül a ballószögi Aranykor Wellnes és Termálfürdőt.

Szaunázni is fogunk. A benti élményfürdő és a termálvízes medence szintén fürdőruhamentes lesz egész nyitvatartási idő alatt.

A fürdő felszereltsége Magyarországon egyedülállónak számít.

A fedett részben 2 db medence:
-egy 36-38 fokos ülő termálmedence
-egy 34 fokos élmény medence
bár
szauna
gőzkabin
ingyenes pihenőágyak
télikert, pálmafák

Kint:
Farönk szauna
Élménymedence
Pihenőágyak

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges.
A jelentkezésekre e-mail-ben reagálunk. Visszajelzés hiánya esetén (2-3 nap után) kérjük írjatok újra, vagy telefonáljatok.

Belépőjegy készpénzzel és bankkártyával a helyszínen, érkezéskor fizethető.:
NaVKE tagoknak: 4700 Ft/fő
Társzervezeti tagoknak: 5700 Ft/fő
Tagsági nélkül: 6200 Ft/fő
18 év alatt ingyenes

Ebéd (paprikáskrumpli és savanyúság) rendelését regisztrációkor tudod igényelni. Az ebédrendelés határideje lejárt (május 11. reggel 6:00) így a továbbiakban már nem fogadunk el ilyen irányú kérést) Ára 2000 Ft, amit a helyszínen fizethetsz kp vagy bankkártyával.

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges.
Jelentkezni lehet: 2022. április 25. - május 12. között


Kérjük, a jelentkezéskor azt is add meg, hogy melyik napszakban számíthatunk az érkezésedre: délelőtt, kora délután vagy késő délután? Ezek alapján szervezzük a bejáratnál a fogadásotokat.

Jelentkezni lehet a navke@navke.hu e-mailcímen. Névszerinti jelentkezés határideje: 2022. április 25. - május 12. között.

A szaunaprogramokra előzetesen, e-mailben regisztrálhattok (navke@navke.hu), 2022. május 12. csütörtök délig. Az ingyenes kuponokat érkezéskor vehetitek át.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. Egy fő max. 2-3 szaunaszeánszon vehet részt. Ha egy időpontra elfogyott a szaunakupon, azt a honlapon jelezzük. Érkezéskor érdeklődjetek, mert ha vki nem jön el a maradék szaunakuponokat is kiosztjuk. Érdeklődni a szaunaprogram megkezdése előtt 10 percen belül érdemes.
Ha szaunaprogram zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan, a szauna előtt várakozzatok már 2-3 perccel a kezdés előtt. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathatnak azok, akik nem kívánnak szaunaprogramon résztvenni, itt nem lesznek felöntések, illetve saját felöntéseteket itt bemutathatjátok.
A rönkszauna befogadóképessége 22 fő, a gőz 6 főnek kényelmes egy időben. A gőzben ezért 3x6 fős sorozat lesz, 5-10 perces csúszásokkal.

0,25 Heló Ballló! Citrusos peeling! 11,15 Tűz és Víz 12,05 Krémes kényeztetés! 12,45 Janó csoki! ! Tervezett szaunaprogramok:

10:25 Heló Balló! Citrusos peeling!(Janó) -Megtelt.
10:50 Reggeli frissítő- mentás, sós peeling (Gery) -Megtelt.
11:15 Tűz és Víz (Janó) -Megtelt.
11:40 Hétvégi kedvcsináló illatmix (Gery) -Megtelt.
12:05 Krémes kényeztetés! (Janó)-Megtelt.
12:30 Egyiptom földjén, joghurtos bőrápolás (Gery) -Megtelt.
12:45 Janó csoki! gőz (Janó) -Megtelt.
13:00 Érzéki pillanatok - shea vajas cukorpeeling vaníliával (Dóri) -Megtelt.
13:25 Citromos-sörös felfrissülés (Gery) -Megtelt.
13:45 gőz Csokis festés (Péter)-Megtelt.
13:55 Soul to soul - bőrhámlasztás kávé olajos cukorpeelinggel (Tibor) -Megtelt.

14,10-14,55 Finn szauna üzemen kívül. Közben ebédelési lehetőség.
14:55 Deep meditation - sópeeling palo santoval (Dóri) -Megtelt.
15:25 Föld- Szél- Tűz (Péter) -Megtelt.
15:45 gőz Étcsokis gőzmámor (Gery)-Megtelt.
15:55 Utazók - citrom peeling szőlőmagolajjal (Tibor) -Megtelt.
16:25 Ethno world - bőrtáplás gurjun balzsammal (Dóri) -Megtelt.
16:55 Angyalok városa a méz varázsa (Péter) -Megtelt.
17:25 Mátrix lüktetés - stresszoldás atlaszcédrus kencével (Tibor) -Megtelt.
17:55 Mojitó koktél (Péter)-Megtelt.
18:25 Sacral nirvana - szantál illatú szezámolajjal (Dóri) -Megtelt.
18:30 Csokis gőz (Tibor) -Megtelt.
18:55 Jéghideg Őrület (Péter)
19:25 BeLiver Rock - fodormentás bőrápolás (Tibor)

Szaunamestereink: Fabula János, Kovács Teodóra, Kerekes Péter, Szilvássy Gergely, Varga Tibor

Dávid versfelolvasó negyedórája a kis szigeten: 12:00-12:15

MIRJÁM-féle jóga 13:00 és 16:00 jó idő esetén a medence mögötti füves területen

A fürdő masszőre, masszőze a szokott helyen dolgozik, keressétek bátran!

Az Aranykor Wellness Termálfürdő címe:
Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye
Ballószög, V. körzet 168.

Honlapja.
http://www.termalfurdo.net/furdo/aranykor-wellness-termalfurdo-balloszog

Vélemények a program után:

Hibátlan a Ballószögi bejutás, 1 óra a sorbanállás. Paprikáskrupli az idén. 2000-ért nevetséges...
(MGábor)

Minden évben csodás érzés Ballószögre menni a fürdőbe mint ,,naturista,,.
Csodás természetközelben, csodás emberek között tudunk felszabadultan,örömben csak ,,lenni,,.
Halas vagyok mindenkinek kik jógáztak velem.
A jóga végén a ,,lezáró,,energia köröknek, ahol csak a tiszta szeretet energiája áramlott. Hálás vagyok,hogy Navke tag lehetek.
Köszönöm!
Sok szép nyári, melengető, naturista élményt kívánok mindenkinek.
Ölelés:
Mirjam

Ismét május, ismét Ballószög, ismét egy nagyszerű szuper szombat, és ismét és sokadszorra is köszönjük navke, köszönjük Ballószög ezt a remek programot.
NPéter

Tegnap, amikor indultam, nem találtalak, hogy elköszönjek Tőled, így most szeretném megköszönni a tegnapi csodálatos napot, hogy mindent így megszerveztettek! Én úgy számoltam, hogy többen voltunk, mint 40 a versfelolvasáson. Ennyien még egyszer sem voltunk
RD

Köszönöm a levelet - tudom, hogy mindig nagyon sok csinalnivalód van.
Mi örültünk, hogy az elején talalkoztunk egymással.
Nagyon élveztunk mindent - uszás, szauna (vagy inkabb gözkabin), napozas es a benti medence is. Nem tudtam, hogy ez egy olyan jo hely. Biztos, hogy jövünk bármikor hogy egy ilyen lehetöség lesz (Szeptember ügye?).
A felesegemnek is nagyon tetszett. Eddig csak Berényben volt velem, de tegnap nagyon nekivaló volt.
Nagyon szépen köszönjuk ezt a lehetöseget, es remeljuk hogy majd megint talalkozunk.
Elnezest, ha van sok hiba van a magyar nyelv szovegben.
Udv
James

Fotók: Rózsa

281212644_5189467821112894_7370931300566405737_n.jpg
281161601_5189467761112900_204920670171196019_n.jpg
281085895_5189467701112906_2181055631960913405_n.jpg
280774164_1036984833913169_4749222054921008351_n.jpg
280634929_404092924916324_7284846747962793141_n.jpg
280089840_422584096309591_1719657522800193000_n.jpg
20220515_203938h.jpg
20220514_143522h.jpg
20220514_134909h.jpg
20220514_134857h.jpg
20220514_134227h.jpg
20220514_133227h.jpg
20220514_133217h.jpg
20220514_131927.jpg
20220514_131846.jpg
20220514_131836.jpg
20220514_122231h.jpg
20220514_121136h.jpg