FooldalWine-tasting
Magyar    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2007


Az első Naturista Borkostolónk

Szigetmonostor, Naturista Park, 2007. febr. 16.

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak akik résztvettek az első Naturista Borkostoló előkészítésében és a kezdő hangulat valamint a borkostoló ízfokozódó fejlődése során mindvégig kitartottak.

"-Hiszem, hogy a Bor az élet igenlése, az egészség egyik forrása,a legősibb és legnemesebb szó a naturizmus után, ezért mély tisztelettel adózom előtte.

-Kultúrált borfogyasztásra tanítom naturista társaimat, megismertetetm Őket a borkostolás művészetével, és a mértékletes fogyasztás szépségeivel.

-Azon leszek, hogy ápoljam és őrizzem az országos és ezen belül azokat a helyi szőlészeti és gasztronómiai tradiciókat, népi, nemzeti, nemzetiségi hagyományokat, amelyből a mai modern borászat és a naturizmus táplálkozik.

-Tudomásul veszem és hírdetem, hogy a borban öröm, barátság, dal és boldogság van ugyanúgy mint a Naturista Parkban."
(részlet a Naturista Park Őfelsége által lovaggá avatottak Okleveléből)

Kellemes tallózást kívánunk a honlap olvasóinak az alábbi képsorokkal és kívánjuk barangoljatok ti is a szép magyar borvidékeken, ismerkedjetek a borokkal, melyek megörvendeztetik ínyünket.

Mi a következő borsort kostoltunk az első Naturista Borkostolón:
Felejthetetlen élmény volt...
Figula Mihály Balatonszőlősi Chardonnay, 2005
Bátaapáti kastélyborok: Tűzkő Tramini, 2005
Font Sándor: Soltvadkerti Kövidinka 2005
Szeremley Huba: Badacsonyi Szürkebarát, 2003
Pók Tamás: Egri-Leányka Zengő, 2001
Balla Géza: Ménesi Rosé Cuveé, 2006
Dúzsi Tamás: Szegzárdi Óvörös, 2000
Dúzsi Tamás: Szegzárdi Kadarka, 2004
Balla Géza: Ménesi Princess Cuveé (Kadarka, Pinot Noir, Merlot), 2003
Vincze Béla: Egri Merlot szelekció, 2002
Pók Tamás: Rhapsody in Red, 2003
Royal Tokaj: Tokaji Áts cuveé, 2005

Ivóbor:
Frittmann János: Alföldi Olaszrizling, 2005
Frittmann János: Soltvadkerti Portugieser, 2005

Egészégetekre!

DSCF0272a.jpg
DSCF0270a.jpg
DSCF0258a.jpg
DSCF0252a.jpg
DSCF0246a.jpg
DSCF0244a.jpg
DSCF0233a.jpg
DSCF0232a.jpg
DSCF0228b.jpg
DSCF0227a.jpg
DSCF0225a.jpg
DSCF0220a.jpg
DSCF0216a.jpg
DSCF0210a.jpg
DSCF0207a.jpg
DSCF0204a.jpg
DSCF0201a.jpg
DSCF0200a.jpg
DSCF0198a.jpg
DSCF0194a.jpg
DSCF0193a.jpg
DSCF0191a.jpg
DSCF0190a.jpg
DSCF0177a.jpg

2. Naturista Borkostolónk

Szigetmonostor, Naturista Park, 2007. május 4. péntek 18,00-tól




Kostolandó tételek: 

Pittnauer: Muscat Ottonel   
Ludányi András: Gyöngyöstarjáni Rizlingszilváni            
Font Sándor: Soltvadkerti Ezerjó                                   
Tűzkő birtok (Kozma Viktor) Bátaapáti Zöldveltelini      
Frittmann János: Soltvadkerti    Irsai Olivér                    
Benedek Péter: Gyöngyöstarjáni Kékfrankos Rosé         
Demeter Csaba: Eger Csillaga                                             
Demeter Csaba: XY 2003                                             
Balla Géza: Ménesi Princess cuveé                                
Ludányi András: Muscat ottonel (félédes)                        
Patrícius Tokaji 5 p Aszú       

 Folyóbor:                                                    
Frittmann János:
-Max,
-Olaszrizling,
-Mustos

A borkóstolás vacsorával együtt 4000 Ft / fő

A borokat bemutatta: Borbély Zsolt Attila

Kezdve szokás szerint egy Hamvas Béla idézettel. Majd később megtudhattuk a borokról, milyen gondolatokat ébreszt bennünk, a tercier aroma és az aszu évszázadokban mérhetó potenciálja. Mit jelent a hungarikum, mi a különbség a habzóbor és pezsgő között, honnan az Irsai Olivér elnevezés, kik voltak az év borászai az elmúlt években...és még azt is hallottuk, melyik az ideális fröccsbor és miért is a házmester vagy a hosszúlépés vagy Krudy tréfája az amit megszerethetünk hétköznapjainkban is.    

Kívánságra volt fogadó pálinka is.
A borkóstolás alatt az asztalon : Tepertő krémes falatkák, fasirt golyók, hurka, kolbász dió, sajt, ásványvíz.
A bórkóstolót követő vacsora : csülök, köröm pőrkőlt, Főt burgonya, savanyú paprika, kenyér.
Balaton felvidéki Tagyoni olaszrizling  2dl / Fő.  Esetleges további italfogyasztást helyben fizethettük.   

Szombati reggelizési lehetőség (aki maradt a másnapi majálisra):
-Főt virsli mustárral
-Tojás rántotta
-Tea, kávé             

DSCF0356a.jpg
DSCF0355a.jpg
DSCF0344a.jpg
DSCF0341a.jpg
DSCF0335a.jpg
DSCF0325a.jpg
DSCF0321a.jpg
DSCF0316a.jpg
DSCF0310a.jpg