Fooldal Mucsi Zoltán gondolatai
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

Jegyzet

Egy Facebook poszt kapcsán
(Naturista társaság és baráti kör kereső csoport, 2022. aug. 14.)A baráti körünk sok kritikát kap, amiért magunkat klasszikus naturista értékeket valló és ÉLŐ baráti körnek határozzuk meg!
Úgy hívom a fent vázolt jelenséget, hogy a közösségi oldalakon vált naturistáva az a sok egydimenziós ember, akik szerint a szezon az fazon! Attól, hogy van többezer hormonjain uralkodni képtelen futó kapcsolat kereső egydimenziós tag a naturista csoportokban, attól még a naturizmus az, ami. Erre mondják a trendi magukat valódi naturistáknak nevező csoporttagok, hogy a klasszikus naturizmus ideológiája akkor sem volt igaz, amikor a hetvenes években megfogalmazták.
Ha igazuk lenne, akkor valamennyi helyet csak felnőttek számára kellene meghirdetni, fenntartani?
Kimész egy naturista helyre, és folyton azt nézed, hogy nőként ki akar bokorba vinni, vagy férfiként melyik meleg pasi nézett ki magának? Sokszor hallom a nem naturista kollégáim kritikáit. Hiába mondom én, hogy a nudin kevesebben néznek meg, mint a textiles strandon. Megmutatok neki egy naturistának hirdetett online csoport bejegyzést, és mondja, ugye hogy a nudi is a szexről szól?
Vonatkoztassunk el!
Ha egy nő kimegy futni a ligetbe, akkor miről szól. Normális ember sportolni jár. De nők és férfiak is akadnak, akiknek ez a hely is vadászterület. Amíg akad pár, senkit nem érdekel. De amikor már nálunk is azért megy ki valaki, hogy a streccs cuccban nézőket szerezzen mell vagy farok méretével, és leszólja azt aki kevésbé trendi, csak simán kényelmes melegítőben fut, akkor ez egy feje tetejére állt világ.
Én extrém naturistának vallom magam. Bárhol el tudok képzelni közös ruhátlan programot, még panelben is, ahol ugyanazt csináljuk mint a textiles hobbikat élő társaink, csak éppen ruhátlanul. A baráti köröm is ennek megfelelően szervezem.
A naturizmus nem csak vízpart és napozás. A naturizmus minden, amit mások textiles helyeken tesznek, de engedjék meg nekünk, hogy mi ezt a kölcsönös tisztelet és tisztaság mellett ruha nélkül tegyük. A szexre pedig ott van a párkapcsolat, aki pedig képtelen egyéjszakás kalandok nélkül élni, azoknak ott vannak a változatos szex klubok. De miattuk ne jussunk már oda, hogy nem vihetem ki a nudira a kolléganőm, aki nem volt még ilyen helyen, de most már nem is jön, mert a csoportokban azt látja, hogy a nőket kéretlen üzenetekkel keresik olyanok, akikkel életben sem állna szóba. Szóval, mi továbbra is tényleg azokat várjuk, akiknek a fű zöld és az ég kék. Akik pedig azt várják, hogy piros hó essen, azok hívják a csoportjukat erotikus, vagy nudista szex klubnak. De hagyják a normális és az extrém naturistákat is annak, amik eredetileg. Családi és baráti közösségnek!
Én sem keresek swinger klubban nudistákat, főleg nem akarom őket semmiről meggyőzni. Ők is hagyjanak minket normálisan élni, ne zavarjuk egymás köreit.
Naturista szervezeteknek erről fontos lenne állást foglalni, mert így tényleg elveszítjük azokat a potenciális tagokat, akik egyébként jól éreznék magukat köztünk. Szóval a helyzet tényleg drámai! Még mi szégyeljük magunkat, mert mi tényleg csak közösségi életet szeretnénk naturista módon élni és nem fűvel-fával nyilvánosan nemi életet???
Egy szó mint száz, baráti körünk pont ilyen normális naturistákat vár tagjai közé, mint aki ennek a posztnak írója is. Köszönöm.

A poszt egy Facebook csoportban jelent meg, válaszként, amikor egy hölgy arról panaszkodott, hogy sok zaklatás és kéretlen levelek sokasága lepi el, mert ő egy naturista nő... A választ adó, Mucsi Zoltán az egyesületünk egyik megalapítója. Maximálisan egyetértünk minden sorával.

20220723_184209mz.jpg