FooldalNaTúra
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2017


Őszi NaTúra
2017. szept. 9. v. 10.

Valahol az Alföldön barangolunk... Regisztráció, bővebb infó majd aug. végén: navke@navke.hu
 

NaTúra

2017. május 13. szombat

A májusi Natura ismét az Alföldön volt.
Természetesen egy új útvonalon, a szokásos pár órás gyalogtúra és egy közösen főzött bográcsozás volt a program. A túra hossza kb. 6 km, sík terepen, amolyan szokásos. Mégis egy különleges nap lett belúőle, nem a szokásos NaTúra... Extrém körülmények bőven adódtak. Egy felhőszakadás és egy jégeső közt végül is a bográcsos ebéd után emlékezetes 2 órát gyalogtúrázott csapatunk a csodaszép napsütéses időben. Az akác.illata végig kísérte a útunkat. Találkozó Lajosmizsén 10 órakor történt. A rossz idő elleneére 2 kivétellel mindenki eljött. Így 20 fő feletti lásztsámmal indultunk neki a túrának. A találkozási hely pontosabban az M5-ös autópálya Budapestről Szegedre tartó oldalán, Lajosmizsénél lévő parkoló. Ebbe a parkolóba be lehetett jönni a Lajosmizsét Nagykőrössel összekötő útról is.
Ami hoznod kellett magaddal, reggeli és uzsonna valamint egész napra innivaló. Az egyesület vendégei voltunk az ebédre, a bográcsos paprikáskrumplira és az uborkaslátára.

Őszi naturánk időpontja talán szept. 9-10.
Igény esetén telekocsikat szervezünk. Jelentkezés és bővebb infók: navke@navke.hu
Regisztrációs határidő: 2017. szeptember 8.
Túravezetőnk R. István volt

Kivonat a levelezési listán megjelent élménybeszámolókból:

A natúra számomra mindig egy kaland,most meg magam részéről egybekötöttem motoros túrával is.No ez utóbbi azért kicsi hiányt szenvedett,mert csak a 90%-át tettem meg motorral,a többit kocsival,de nem áztam meg!Pedig nem lett volna nehéz,hisz az eső teljesen körbevert bennünk.De a Navke erejéhez hozzátartozik,hogy az idő nem tudja tönkretenni tervezetünket,most is így volt.Valaki kitalálta,főzzük meg a paprikás krumplit az Akác-tanyán,és utána túrázzunk.Tett követte jó ötlet,így csodálatos nap van mögöttünk,napsütéses kicsit lekurtított,de aranyos kis natúra született belőle.A kemény magos baráti találkozóról nem is beszélve ami ugye minden ilyen rendezvényen jelen van.És hát bizony én is ilyenkor tudok kicsit jobban kitárgyalni dolgokat,nem maradhattak el az aktuális politikai események sem,itt lehet erről beszélni nem a listán kellene.Viszont itt tudtam meg,a naturista repülős nap még ebben az évben biztos elmarad,pedig az nagy élmény.Én vagy 10 évvel ezelőtt szerveztem egyet Ho.országban,nagy élmény volt a felhőkből integetni lent strandoló társainknak,a pilóta még a gépet is megbillegtette. Összefoglalva:eseménydús,szép nap van mögöttünk,a paprikás krumpli tejfölös uborka salátával nagyon finom volt,hiába esett az eső ezerrel,minket nem tudott szétverni. Nagyon stabil a csapat.Várjuk a képes beszámolót is,meg persze a nyár adta lehetőségeket.Süssön ránk a nap!
Margit, Laci

Örülök, hogy jól sikerült a natúra, ügyes szervezéssel. Ha rajtam múlt volna, én is ott lettem volna, mert nagyon vártam már. Az eső nem igazán riaszt el, legfeljebb ingyen zuhany után sáros lábbal sétáltam volna, mert cipőt nem húzok. :) Máskor talán jobban megszervezem a dolgaimat.
János

Köszönet a lelkes navkés csapatnak! Nem gondoltam, hogy ilyen csodás napunk lesz... A stabil 20 fős mag mindenre képes! :) Amikor a szakadó esőbe odaértünk a parkolóba és a bejelentkezők mindegyike eljött, azért már gondoltam magamban, hogy a navkések valóban különleges lények. Annyira vonzó a program, hogy senki se maradt otthon. De kirándulni a szakadó esőben nem lehetett... Így aztán azt ötöltem ki, hogy menjünk el a közeli (10 km) naturista barátunk vendégházába, Akácligetre és töltsük ott a napot. Esetleg ha jó idő lesz, kicsit gyalogtúrázhatunk a tanyavilágban is, de ott mégis zárt térben lehetünk, akárcsak beszélgetni is.. Zolinak köszönjük, hogy a hirtelen jött ötletünkkel végül is fogadott bennünket Akácligeten. S nem is akárhogyan! Befűtötte még a kandallóját is, mire odaértünk. Igazi meleg fogadtatásban részesültünk. Kaptunk rétest is, egyik túratársunk vmi finom olasz borocskával kínálta meg a csapatot...Remekül éreztük magunkat. Jókat beszélgettünk, szóba került politika, családi dolgok, egyesületi élet. Semmi OFF téma, nem volt moderátor mint a levelzési listákon. Eldöntöttük, hogy olyan jó itt, hogy a bográcsos paprikáskrumlit is meg tudjuk főzni a fészer alatt. Ezt István a szokásához híven meztelenül tette, hisz nem volt hűvösebb mint 18 fok. Szépen meg is ebédeltünk, aztán elkezdett sütni a nap, olyan meleg lett hirtelen s még az eső is elállt egy pillantás alatt, hogy nem volt kétség, ma mégis csak lesz natúra és azonnal nekivetkőztünk. Zoli utasításának megfelelően tettünk a környéki erdős-mezős tájon egy 2 órás kisebb kirándulást. Fantasztikus volt, ahogy a tócsákat kerülgettük, tükörnek használva nézeggetük is magunkat benne, és vadállományt is láthattunk (ui. mindig előjönnek az őzek is). Többen az utat mezitláb tették meg. Finom ez az alföldi homokos rész, puha a fű még ilyenkor kora tavasszal. Vagyis nagyon jó kis nap volt ez. Mikor visszaértünk a vendégházhoz ruháinkért, már ismét felhősödni kezdett. Még volt idő Daninak az emléklapokat kioszatni majd gyorsan felöltöztünk. S ahogy autóinkba ültük és elindultunk hazafelé alig telt el 5 perc, hatalmas jégesőbe keveredtünk és nagyon nagy szerencsénk volt, hogy ez már az autóban ért utol bennünket. Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek és Daninak külön is köszönet, hogy ilyen szép eméklapot kaptunk a teljesítményünkért. (Annáéknak majd postázom, mert ők ebéd után rögtön hazamnetek, már nem tudták bevárni a végét...) Legözelebb ugyanitt, május 27-i hétvén találkozunk, a rozék, a bográcsos ebéd, az akácos vár benneteket akkor is.:)
Rózsa

Jól éreztem magam.
Dani

Tavaszi naturák fotói: Rózsa, GabIca, Tamás

P1050320h.jpg
P1050319h.jpg
P1050316_crh.jpg
P1050314h.jpg
P1050309h.jpg
P1050308h.jpg
P1050305h.jpg
P1050303h.jpg
P1050297h.jpg
P1050294h.jpg
P1050293h.jpg
P1050288h.jpg
P1050284h.jpg
P1050282h.jpg
IMG_9632h.jpg
IMG_9623h.jpg
IMG_9621h.jpg
IMG_9620h.jpg
IMG_9617h.jpg
IMG_9615h.jpg
IMG_9610h.jpg
IMG_9609h.jpg
IMG_9605h.jpg
GabIca (9)h.jpg
GabIca (6)h.jpg
GabIca (5)h.jpg
GabIca (2)h.jpg
GabIca (11)h.jpg
GabIca (10)h.jpg
GabIca (1)h.jpg