FooldalNaturista Borkóstoló
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2020


ONLINE borkóstoló és borbemutató

2020. május 16. szombat 18:00

A programhoz előzetes bejelentkezést kérünk emilben a navke@navke.hu címen péntek délig. Ezután te bejelentkezhetsz a szombati napon a borkóstoló időpontjában a ZOOM-ba Meeting ID: 815 6290 8154 Password: 129151
Csak olyanok jelentkezését várjuk, akik arcukat vállalják a résztvevők előtt. Nem javasoljuk az egész testet bemutató meztelenséget, de kérjük, hogy vállig legyél ruha nélkül. Csak így csatlakozhatsz az eseményhez, ezt kell tükrözni az esemény idején a képernyőn is.
A programon a NaVKE házirendje érvényes, tilos a résztvevők (képernyő) fotózása és felvétel készítése is. Ehhez előzetes nyilatkozatra van szükség. Felvételt csak a házigazda, a NaVKE felkért szervezője (elnökségi tag, résztvevő) készítheti.

A részvételhez a tudnivalók:
-Legyen otthon egy üveg borod, amit ezen az esten szeretnél megkóstolni!
-Küld el ennek a bornak, nevét, pincészetét, évjáratát legkésőbb a kezdést megelőző héten!
-Legyen otthon talpas boros üvegpoharad, melyből kóstolni fogod a borodat!
-Fehér és rozé bor esetén hűtsd le a borodat a kezdési időpontra! Vörösbor esetén nem szükséges.
-A borokat Rózsa ismerteti az előzetesen elküldött, egyeztetett infók alapján. Ő lesz a házigazda. Ha vkinek saját házi bora van, javasoljuk, hogy ő maga beszéljen róla.
-A borok ismertetése egy virtuális borsor lesz az általatok beküldött tételek alapján kiválasztva (max. 6-7 bor)
-Mindenki a saját borát issza, de kérjük hogy tartsa be a kóstolási mennyiségeket (0.5.0.7 dl), hisz nem a mennyiség, hanem a borok megismerése a cél.
-Kérünk kulturált viselkedést és a ZOOM program használatával is betartani az egymásra odafigyelést, nem megzavara s bekiabálva, hanem jelentekzve szót kérni, ha van vmi mondanivalótok.
Az élmény fokozására javasoljuk, hogy legyen az asztalotokon rágcsálnivaló, borkorcsolya is (pl.: alma, különböző sajtfalatkák, pogácsa, kiflikarika pl. tökmagolajba mártogatva, olivabogyó, pici falatka szalonna, kolbászka és a dessertborok esetében akár sütemény, csokoládé is)

Jelentkezés aktív résztvevőként (a bor neve, pincészete és évjárata is elküldendő néhány nappal a program előtt), de jöhet közénk olyan naturista is, aki csak most vagy aznap "érdeklődőkik" a borok iránt.
E-mail: navke@navke.hu

A levelezési listán így írtunk a program után:

Nagyon jó döntésnek érzem, a tegnapi online borkóstoló megtartását. Az első ilyen program volt a NaVKE életében. A valódi, első naturista borkóstolót 13 évvel ezelőtt tartottuk, Szigetmonostoron. Azóta minden évben hozzátartozik ez a NaVKE éves programsorozatához. Bár a helyszín változik. Ami nem változik, naturista mivoltunk és a borok szeretete..
Remek hangulattal kezdtük a programot. S szerintem mindvégig így volt, sokat nevettünk is. Közel 3 órán át beszélgettünk, s láttuk egymást. A ZOOM programba összesen 23 fő csatlakozott, elsőként ugye az áprilisi próbák idején, majd élesben a versfelolvasáskor és a tegnapi borkóstolón 11-11 fő.
Nagyon örültem, hogy a borsor önmagától úgy alakult, hogy akár egy valódi borkóstolót is csinálhatnánk belőle. Kiváló borok, több díjnyertes tétel, legtöbb pincészet és borász is az év borásza és pincészete díjazottjaként került megemlítésre.
Gratula elsősorban az ízlésetekhez!
Köszönet mindenkinek, mert értékes anekdotákat, rövid kis történeteket is elmeséltetek és külön köszönet azoknak, akik a boraikat saját maguk mutatták be, emelve ezzel is a program színvonalát, megmutatva hozzáértéseteket is. Én biztos túl sokat beszéltem, mint házigazda, mert sok borom megmaradt az üvegben. Remélem kevés pontatlanságot hagytam emlékül a borok ismertetése során és ti is legalább annyira jól éreztétek magatokat ebben a különleges online meztelenségben, mint én. :)
Rózsa

A program után, íme a borsorunk és a résztvevők:

zoomeleje.jpg
z99borsor.jpg
z89ezer.jpg
z81sm.jpg
z77.jpg
z51ros1.jpg
z50r2.jpg
z410kad.jpg
z20vb.jpg
sv.jpg
sp.jpg
pat.jpg
koc.jpg
bovege.jpg
borosmaszk_honlap.jpg

Borkóstoló Délegyházán

(a koronavírus miatt ez a program a koronavírus nem tartható meg az eredeti időpontban. Helyette javasoljuk vegyél részt a május 16-i online programunkon).

Naturista Oázis kemping, Délegyháza, 2020. május 30. szombat este

A vaktesztes borkóstoló részletei hamarosan. A tavalyi nagy sikerehz hasonlóan a hazai borvidékek bemutatása folytatódik. Tovább ismerkedünk a borrégiók boraival.

A NaVKE az idén 20 éves. A résztvevők maximum létszáma 20 fő. A vakteszten a legtöbb pontszámot elért vendégünk a NaVKE 20. születésnapi uszodájába ingyenes belépőt kap.