Fooldal ONLINE rajzpályázat
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2021


Rajzpályázat

Beadási határidő: 2021. március 25. csütörtök Eredményhirdetés: 2021. április 1. 19:00 csütörtök


Több ötlet érkezett eddig az elnökség felé, milyen online programokkal folytassuk a márciust. Az egyik a rajzverseny.
Nos, ha van kedvetek, akkor legyen ez most csak nektek naturisták részére kiírva.
Témája mindenképpen vmi naturista történet. Legyen vmi kötődése a nudihoz. Kérjük, ne erotikus témákban gondolkozzatok! Legyen az akár egy meztelen test vagy maga a helyszín emlékeztessen jellemzően a naturista helyre (Délegy, Sziki, Berény stb...) Minimum egy A4-es felületre készítsétek el rajzaitokat. Bármilyen színezést, festést is használhattok.


Zsűri a NaVKE elnöksége lesz. A résztvevők szerény jutalomban részesülnek. A legjobb pályázó nyereménye egy 2 sz. ingyenes belépő az általa választott egyik uszodai programunkra (Ballószög, Hajós, Mikulásparti...)

A rajzokat, képeket (FF v. színes) fotózzátok le és küldjétek el a navke@navke.hu emil címre. Ne felejtsetek el címet adni a rajzotoknak!
Határidő: 2021. március 25. csütörtök.

Lezárult a NaVKE rajzversenye.
A beérkezett rajzok festmények nagyon tetszettek a NaVKE elnökségének, a zsűrinek. De igazából laikusak voltunk hozzá. Így segítségül kértük kortárs képzőművészeket, festőket és grafikost is, hogy segítsen a bírálatokban.
Köszönjük Biszák László festőművész, Nagy Béla Lajos grafikus és képzőművész és Vígvári Zsolt festőművész segítségét, bírálatát és értékes szakmai értékelését.
Röviden összefoglalom a véleményüket is. Mi elnökségi zsűritagok csak ráéreztünk.:-)
Hamarosan a honlapra, face csoportunkba oldalunkra is felteszem a képeket a helyezésekkel együtt.

1. hely
Szűcs Dani: Egyensúly
Az egyensúly a természettel, nagyon tetszett mindenkinek.Színeiben is, témailag is ahogy megjelenít nagyon ötletdús. Kifejez. A két nem harmóniáját adja. Más kérdés, hogy itt-ott el van rajzolva. Vidám és jó hangulatú kép, lehetne belőle egy kerámia plakettet, tányért vagy üvegfestményt is készíteni. Szerintünk ez a legjobb, ebben nem sokat vitatkoztunk.:-)

Kevés rajz volt így a többi, 2-5 helyezést csak szóban értékeltük, nem soroltuk be pontosan.

Rodrigezné: Nő a holdfényben
Önmagáért beszél. Erre mondják, hogy a kevesebb több. Témáját tekintve lehetne naturista is. Úgy gondoljuk, nem eredeti az ötlet, hanem egy fotós fotója alapján készült, ami nem baj. Erősen el van rajzolva. Romantikus kép. Kicsiben meg is téveszti az embert. Nagyítva már jobban látszik a hiba. A többi képben sokkal több az eredetiség.

Gombás Péter:Természetesen a természetben
Gyönyörű rajz. Tele van ötletekkel. Rajzilag sincs különösebb gond és a témát jobban tükrözi. A bokor kicsit naívabb de szépmegoldások vannak benne, jó kezdeményezés. Vitatkoznék, hogy nem-e ez a második helyezett, ugyanis szép, könnyed naturista ihletésű. És itt a naturista szellem nagyon szép, tetszik.Ötletdús, szépen kivitelezve. Egy kicsit konzervatív, a technika is meg a figurák is, elég naturálisak. De jó kép. kár, hogy a színes ceruza miatt egy kicsit ""emlékkönyves"" lett.

Yrys: Balatonberényi napozóstég hajnalban
Kár, hogy nem volt idő befejezni. A napozóstéges vegyes technika. Így is nagyon ígéretes és jó. Realista. Igen jól kidolgozott, kár, hogy nem lett befejezve. Csak így tovább! Jó! Sajnos a mondanivalója köznapi. Kicsit szűkebbre kellene venni a képet, sok a padló. De ez egy jó kép lehet. Most még csak digitális nyomtatás, vászonra és jobb oldalt a korlátok felett bele van festve egy kevés. Ennyi ami festve van. Ez egy jó kép lehetne, de még nem festmény. A többi pályázó mind kézi munka. Ez digitáli vegyes technika, ami ma nagyon megy és elfogadott. Érdemes gondolkozni és a balatoni stéget hátrébb sorolni a többihez képest a digitális effekt miatt. De különben ez is jó lehetne, ha kész.

Gulácsi Lóránd: Balatoni lány
Az egyik művésztanár azt mondta, szívesen megvenné befektetésnek. Jövőjét tekintve ui. igen értékes lesz.:) A Moholyon a kortársoknak ezt a stilust "erőltetik". Színeiben szép, elgondolkodtató. Egy galéria biztos ezt választaná. Ha nem lenne az a pár narancssárga vonal, kitűnő tájképet adhatna. Kár, hogy az illető elrontotta ezzel, a talán nem rossz elképzelésével, de ezt így megfogalmazni nem sokat ér. Valahogyan másként kellett volna. Az alkotónak pedig igen jó a keze. Ez egy frissen festett szép festmény, szép az alap, kár, hogy a nő nagyon elnagyolt.

Gratulálunk az első helyhez Daninak és így övé lett a 2 személyes belépő vmelyik navkés uszodai programunkra. Kérjük majd az egyeztetést, mikor és hova szeretnéd beváltani.

A ZOOM link az eredményhirdetésre.
Meeting ID: 999 0199 5408
Passcode: 316012

termeszetesen.jpg
pasztel.jpg
napozo.jpg
balatonilany.jpg