FooldalVízitúra
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2023
A Tisza folyón, 2023. aug. 2-6.

1. nap (Aug. 2. szerda):
Találkozás Tiszabecsen 10-kor (a kocsik itt maradnak). Evezés napközben. Érkezés Szatmárcsekére, vagy inkább alatta egy homokpadra. Vacsora az otthonról hozott hamikból.

2. nap (Aug. 3. csütörtök):
Evezés napközben.Tivadaron bevásárlás. Sok-sok homokpadon megállás, fürdés és pocolás. Kora este érkezés egy homokpadra. Közösen vacsorafőzés (gulyásleves).

3. nap (Aug. 4. péntek):
Evezés napközben. Jándi sziget fölött, a szokásos homokpaddal szemben sátorverés. Közösen vacsorafőzés (lecsós apróhus tarhonyával).

4. nap (Aug. 5. szombat:
Egész napos pocolás. Közösen vacsorafőzés (paprikáskrumpli csemege uborkával és káposztasalátával)

5. nap (Aug. 6. vasárnap):
Táborbontás, korai hazatérés.

Nyilvánvalóan drágább lett minden, mint tavaly (akkor 17500 Ft/fő volt a teljes díj). Az idén az utazási költség megemelkedett nagyon (12500 Ft/fő) az étkezés 1900 Ft/fő-ről 2500 Ft lett. A NaVKE a tavalyi 20 ezer Ft helyett az idén 30 ezer Ft-tal támogatta ezt a programot, így most is ez volt a legolcsóbb 5 napos nyaralásunk.

Jelentkezési határidő: júl 1.
Részvételi díj foglalóját utalni kérjük
:
Tagsági nélkül 7000 Ft/fő
Társzervezeti tagságival 6000 F/fő
NaVKE tagok 5000 Ft/fő

Bankszámlaszámunk, ahova utalhatsz:
Fókusz Takarékszövetkezet
51700265-11129053-00000000
A többit kp-zel a helyszínen kell megfizetni. Létszámtól függően, kb. 20-30 eFt-ra saccoljuk a teljes részvételi díjat. Ezt a jelentkezési határidő után (látva a konkrét létszámot) pontosabban meg tudtuk mondani. Ma még nem tudjuk hány kenut kell bérelni, ki jön esetleg saját kajakkal.
Gyertek, mert móka, kacagás, vagyis kellemes túra lesz. Bárki eljöhet, tagsági nélkül is.

Tavaly is megcsináltuk, igen jó volt. A szemközti Halász büfé működik, és lángost is ehetünk a pénteki napon....

Amit hoznotok kell:
Saját sátor, hálózsák, vízhatlan csomagolásban (hordó, vagy vízhatlan zsákok). A kenukban szállítandó cuccok minél kevesebb felesleges holmit tartalmazzanak. Legyen benne tisztálkodási felszerelés, esőkabát és meleg holmi (nadrág és pulcsi, zárt cipő). Szandál, vizicipő vagy papucs. Valami rövid nadrág, póló a falukban történő bevásárláshoz, lányoknak könnyű nyári ruha. Elemlámpa, szúnyogriasztó, naptej, esetleg kalap, sapka, evőeszköz, zöldségpucoló szerszám, műanyag tányér, pohár. Kávésok gondoskodjanak a reggeli kávézás kellékeiről. Reggeli egyénileg, erre hozzatok konzervet, tartós hamit, nasit, innivalót. Két naponta tudunk csak bevásárolni kenyeret és vizet (kisebb közértek találhatóak az evezés során a környező falvakban). De minden kocsmába betérünk, ami utunkba esik. Legelább 3-4 esélyes ahol megehetünk egy jégkrémet, ihatunk egy fröccöst vagy egy korsó hideg sört is.:)

Kenut, evezőket, mentőmellényt, bográcsot kapunk, közös kajának van egy hűtőtáskánk.

Jelentkezzetek a navke@navke.hu címen.

Túravezetőnk: Pali, Miki és Décsi Zsolt (aki az első vízitúránk szervezője is volt). A vízitúra során a készülő naturista dokumentumfilmhez is készülnek drónfelvételek a 3. és 4. napon és az esti tábortűz hangulatáról. A vízitúra 20 évvel ezelőtt volt először egyesületünk szervezésében, így ezen kerek évfordulós túrán számítunk minden régi evezősünkre is, aki szívesen csatlakozna most is hozzánk.