FooldalLátogatás az Angéla farmon
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2019


Látogatás az Angéla Farmon

Dátum: 2019. június 15-16.
Angéla Farm, 8371 Nemesbük, Lóhegy u. 63.


Regisztráció: navke@navke.hu
Határidő: 2019. június 13. csütörtök estig (kérjük tartsátok be a határidőt)

Az eredetileg tervezett program ezen a hétvégén Akácligeten lett volna, de azt a panziót végül kibérelee egy amerikai pár a következő hetekre és a tulajdonos úgy döntött nekünk most nem adja oda. Erről a program időpontja előtt 8 nappal szereztünk tudomást. Ezért kényszerültünk gyorsan egy másik helyszínre és köszönjük az Angéla Farm befogadását.

Elnézést kérünk a változásért.

Szállás faházakban, sátrakban vagy napi vendégként is lehetségesek. Ebédelési lehetőség egy közeli étterem étlapja alapján (kihozzák a megrendelt ételeket a helyszínre).
Egyedi árak kizárólag erre a hétvégére a program résztvevőinek:
Napijegy: 1000 Ft
Szállás: szombat délelőtti érkezés és vasárnap délutánig maradással az Andris, a Lacika és a Terézia appartmanokban 6000 Ft/fő.
Saját sátorban, lakókocsiban 2 fő részére 5150 Ft

A vaktesztes borkóstoló tételei maradnak. A borkóstolóra a NaVKE vendégei vagytok.
10 bort fogunk kóstolni. Fehér-rozé-vörös és dessert borokat. A vaktesztes tétel feladványa most nem fajtafelismerés lesz, hanem az ismertetőben elmondottak alapján meg kell tippelni a borrégiót és borvidéket és aki nagyon ügyes akár a pincészetet is kitalálhatja. Aki a legtöbb pontot szerzi meg, annak egy üveg bor a jutalma.
Borkóstoló létszám korlát: Minimum 12 fő, max. 26 fő részére. (már 13-an vagyunk a borkóstolóra...)
Továbbra is maradjatok heministák. Annyi bort igyatok, hogy vidámak legyetek, de még nem befolyásolja az ítélőképességeteket.
Tartsátok be Szent Benedek mondását: A hemina az a mennyiség, amit ha megiszol megtalálod Istent, de még nem kísért meg az ördög.

terezia.jpg
medence.jpg
lacika.jpg
borvidekek.jpg
boek01.jpg
andris.jpg
14975250571789032_200x.jpg
1406977395_200x.jpg
14000414968_200x.jpg

Vaktesztes borkóstoló az Angéla Farmon

2019. június 15-16.

Kivonat a Facebookon és a levelezési listákon megjelent írásokból:

0. nap, péntek:
Akkor holnap! Már várom. Fázni biztos nem fogunk.
Tibor

Bátraké a szerencse. Új befogadottként úgy döntöttem, hogy bele csapok a lecsó közepébe és veletek tartok ezen a hétvégén. A Veronika foglalt. Most költöztem be. De sok narurista kis helyen is elfér. Ne maradjon senki fedél nélkül! Nálam van még egy hely...meg egy sátor is :)
Zoli

Téged könnyű befogadni !
Angéla

1. nap, szombat:
Szuper!. Akkor hamarosan találkozunk... :) Mi kb. egy óra múlva indulunk Budapestről.
Rózsa

Köszönöm Angéla. Nem volt nehéz, hogy befogadjatok. Nagyon szimpatikus, nyitott, kiváló társaság. Köszönöm, hogy köztetek lehetek.
Zoli

2. nap, vasárnap:
Csak punnyadtuk egész nap...:-)

Néha szóba került a borsor:
KOCH Csaba: Chardonnay 2018 (Duna borrégió, Hajós-Baja borvidék)
Varga: Olaszrizling 2017 (Balatoni borrégió, Badacsonyi borvidék)
Bárdos és fia: Irsai Olivér 2018 (Egri borrégió, Mátrai borvidék)
Szentpéteri Imre: Néró 2018 (Duna borrégió, Kunsági borvidék)
Dúzsi Tamás: Kékfrankos rozé 2018 (Pannon borrégió, Szekszárdi borvidék)
Ráspi: Kékfrankos 2017 (Soproni borrégió, Soproni borvidék)
Thümmerer Vilmos: Bikavér 2015 (Egri borrégió, Egri borvidék)
Gere Attila: Cabernet Sauvignon 2014 (Pannon borrégió, Villányi borvidék)
Bodnár-Petri: Furmint 2018 (Tokaji borrégió, Tokaji borvidék)
Varga. Késői szüretelésű Olaszrizling 2016 (Balatoni borrégió, Badacsonyi borvidék)

3. nap, hétfő:
Tegnap este nem hagyományos borkóstolón voltunk. 8 + 2 bor volt "terítéken". Rózsa mindegyikről mondott valamilyen jellemzést: milyen illata van, milyen ízeket érzel, milyen jellemző talajon él a szőlő, esetleg a borászat kitüntetéseit, stb. Kóstolás után és a hallottak alapján ki kellett találni a borrégiót, borvidéket, a pincészetet. Minden találat 1 pontot ért. Összesen 30 pontot lehetett (volna) gyűjteni. A győztes 17 pontot, a második helyezettek 16 pontot értek el. Büszke lehet magára az is, aki 8 pontot ért el, ugyanis végig sem kóstolta a borsort. Nagyon érdekes volt, sokat tanultunk a borokról, de az igazi győztesek mi mindannyian, akik ott voltunk az Angéla farmon. Találkoztunk rég nem látott, kedves ismerősökkel, jókat beszélgettünk, sokat nevettünk, pancsoltunk, napoztunk.
Szép nap volt!
Köszönjük, hogy részesei lehettünk!
Yrys és István

Köszönjük, már alig várjuk a beígért NaVKE élménybeszámolót is...
Vacek

Este igyekszem majd vmit en is irni a honlapra. Roviden csak annyit, hogy tenyleg nagyon jol erezte magat mindenki aki ide eljott. Teged tobben is hianyoltak
Vacek! Megegyeztunk, hogy jovore is jovunk ide, csodaszep a farm a sok viragaval, jol felszerelt apartmanjaival. Remek naturista hely es kivalo helyszin a navkes borkostoloinknak.
Nagyon köszi a beszamolot Yrys, es a jo tarsasagotokat is. Tobben jottek meg masnap is ismerkedni a navkes csapattal, delegyhaziak, motorosok. Azt gondolom jo hirunket hoztuk el ide, Angela, a tulajdonos is tunemenyes no... Verbeli naturista. Orulok, hogy tetszett a borkostolo es hogy maradtatok keso estig velunk. Pisti 2. helyezett lett, tobbszori átszámolás után végül is harmadmagaval a vaktesztes borkóstoláson, melyhez meg1x gratulalok mindannyitoknak. (Sajnos a kedvenc mobil hamutartojat nem talaltuk meg masnap, de meg lehet, hogy elokerul...)
Rózsa

Hamutartó - semmi gond, van neki még 3, egyszer felszereltem vele, hogy ne a zsebében hozza haza a büdös csikkeket! :D Sajnos ritkán tudunk részt venni ilyen jó kis programokon, de igyekszünk!
Yrys

Két nagyon jó, klassz napot töltöttünk el Angéla farmon. Először voltunk ott. Nagyon kellemes. Kultúrált környezetben. Klassz két nap volt. A borkóstoló szuper volt... Jó hangulat. Bár én nem szeretem a bort. Eddig azt hittem, ha arról beszélnek, ha egy bor testes, az a pohárra vonatkozik. Minél nagyobb annál testesebb. Jó lehet kinevetni. Ennek ellenére próbálkoztam. Nem sok sikerrel. Jó hangulat. Koszenet T. Gyöngyinek aki sajtkockáinak felét kutyusom etetésére fordította.
Csodálkoztam is, mert nem volt éhes. Nagyon klassz 2 nap volt. Jó barátok. Ismerősök. Bíizom benne hogy még eljutunk ide. Jó hangulat.. Szóval: SZUPER volt...
Marcsi

Kedves Marcsi! Zizi annyira aranyos volt és olyan finoman vette el a kezemből a sajtot hogy muszáj volt mindig megismételni.
Gyöngyi

Nem baj, ha vki nem szereti a bort, valakinek a söröket kell jobban ismerni. :-) Azért a maradék tokaji desszert bor megtalálásával másnapra talán szereztünk neked plusz örömöket. Zizi egy tünemény volt amúgy. Sztem a hévizi szezámmagos csirkemell is a kedvence lett. Annyira édes pofi volt! Olyan jól érezte magát köztünk, hogy ő be sem akart szállni az autóba amikor indultatok.
Rózsa

...igen. Ki felejtettem... Valóban az utolsó édes desszertborok nagyon finomak voltak.... Erre mondhatnám testre szabott volt...... Zizi ahogy hallom.. Utólag... Igazán kényeztetve lett....
Marcsi

Valóban nagyon jól sikerült?? Köszönjük, hogy eljöttek! Finom borok, szuper barátok, Szuoer idő! Sajnalhatja, aki nem jött el! Reméljük, lesz még lehetőség bepotolni!
Ildikó

Az eddigi visszajelzések szerint mindenki nagyon jól érezte magát a hétvégén az Angéla Farmon. Tulajdonképpen azt is mondhatom, hogy megvan az új helyszínünk a borkóstolókra, ugye Szigetmonostoron kezdtük, aztán jött Akácliget és most itt voltunk.
Angéla egy tüneményes, vérbeli naturista hölgy, akinek farmja tele van szebbnél szebb virágokkal és a jól felszerelt apartmanjaiban csodálatos a pihenés. Nekem egyedül a medence ami nem jön be, nem túl modern vmi, de hát az Akácligeten se a csúcs az a 2 kis szigetnyi, szóval nagy melegben azért lehet itt is hűsölni.

Az esti programokra is van zárt térben és a teraszon is nagy közösségi tér vagy 30 ember is elfér. Rettentő jó időnk volt, így mindenki ruha nélkül ült az asztaloknál egészen a program befejeztéig.
Mi a borkóstolót a jó időben kint kezdtük el, és ott is fejeztük be, de később a szúnyogok miatt bevonultunk a zárt térbe a beszélgetésre.

Most csak a borkóstolós részről írnék pár gondolatot és a végén a helyezettekről.
Nagy élmény látni ezt nekem, hogy fejlődünk és egyre nagyobb az érdeklődés és a tudásotok is.
Érdemes beleolvasgatni a 12 évvel ezelőtt programunkra és a Naturista Park Őfelsége által lovaggá avatottak Oklevelének részleteibe
http://navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=2007&pr=bor

Mióta vaktesztes verseny is van a borokról (3 év óta ez volt a 4. alkalom), bizony már senki se ér el 0 pontos tesztet, pedig az első évben szomorúan láttam, hogy sok ilyen eredmény is született.
Most külön kiemelném a hölgyeket-persze köztudott, hogy nekik jobbak az ízlelőbimbóik-, de nálunk is ők kerültek ki nagyobb arányban a dobogós helyekre az összlétszámot tekintve. Ami nagy örömmel tölt el, hogy többen értek el nagyon jó eredményt azok közül, akik más helyre is járnak velünk bort kóstolni, kedvenc borszakértőnkhöz, textiles helyekre, mint mostanában a Via Luna.

Különösen tetszett a T. Gyuszi teszteredménye, aki ugyan holtversenyben 2. lett, de határozott jelölésekkel, biztos tudással, nem javítgatva töltötte ki a lapját.
Remek. Külön gratula neki!
Ildikó persze nagy elismerést kap, mert ő 1 ponttal megelőzte, de talán csak azért, mert ő azt is tudta, hogy én melyik pincészet rozéját szeretem a legjobban és ezért plusz pont járt. :-)
Aki más pincészetet eltalált az is érdekes. A közismert, bár nem túl igényes borkészítő, de nagy tételben kapható és sima kereskedelmi üzlétekben is megvehető Varga bort ismerte fel (kettő is volt most az Aranymetszés sorozatából a tételben).

Néhány szám még ami a borismeret milyenségére, mélységére utal.
-Nagyon kevesen ismertétek fel a Hajós-Bajai borvidék chardonnay-ját, csupán 10 % volt jó válasz, 13 fő teljes tévedésben volt, 0 pontos.
-Kevés helyes válasz érkezett a Mátrai borvidékre, és érdekes módon a szekszárdi borvidék is csekélyke tudásról árulkodott.
-Nagyon jó eredmény volt a Villányi borvidék. az alföldi borrégió és a tokaji borvidékre. nyilván ezeket a borokat fogyasztjátok, vagy hallottatok róluk többet.
-Számomra az egri borrégió hiányos ismerete a legnagyobb csalódás, de majd legközelebb erre kifejezetten odafigyelünk.
-Egyértelműen nagy sikere volt a soproni kékfrankosnak, a Ráspi pincészettől, örülök, hogy azt választottam nektek, nekem is kedvencem, s ajánlom is fogyasztásra azoknak akik nem ismerik. A Bortársaságnál biztos kapható de van mintaboltjuk vhol Csillaghegyen is.

S most jöjjenek az eredmények (otthon átszámoltam a teszteket, 3 helyen javítottam, mert saját összeadásotokban is voltak hibák, kinek fel, kinek lefelé kellett a pontjait vinni, de az lényeges pontszámokat és helyezéseket ez nem befolyásolta)

I. helyezett 17 pont
N. Ildikó

2. helyezett 16 pont
D. Eszter
H. István
T. Gyula

3. helyezett
F. Tibor
R. Tibor
T. Gyöngyi

4. helyezett Zoli és Jani
5. helyezett Guszti
6. helyezett Zozó és Hagymabáró
7. helyezett Móni (de a vörösborokat nem itta...)
8. helyezett Marcsi (de nem itta végig a borsort)

A programra 36 fő jelentkezett. Az akácligeti változás miatt Angéla farmra eljött 21 fő. A borkóstolón részt vett 16 fő.

Köszönöm mindenkinek! Lesz még folytatás! :-)
Rózsa

Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtunk menni.
Marcsi és Tamás

Beszámolól a program után

Egy kis nehézséggel, hirtelen jött helyszín változással zajlott le a NaVKE múlt hétvégi programja. Akácliget helyett az Angéla farmra mentünk, ahol az idei naturista borkóstolónkat is megtartottuk.

Természetesen voltak többen akik nem vállalták a plusz 2x100 km utazást ide, de meglepetésünkre mégis nagyon sok érdeklődőnk volt és végül a 36 főből eljött több mint 20 fő és az esti programra is ottmaradtak 16-an.
Jöttek ide Miskolc irányából, Makóról, Szegedről, Győrből, Tatabányáról és Sopron mellől is. Néhányan voltunk csak budapestiek.
Jómagam az utolsó napon tudtam csak megoldani a legegyszerűbben és családi összefogással, hogy eljuthassak ide, kényelmesen, autóval. Cipelve a borkóstolós cuccokat, poharakat és a borsor tételeit. Reggel 7-kor indultunk, hármasban. Nagyon jó időnek ígérkezett, igyekeztünk is korán odaérni és még egy bicikli versennyel összetalálkozva is, de még korán délelőtt ott voltunk az Angéla Farmon.
A társaság fele már ott volt egy kupacban, de voltak akik nem közösködtek, 2 férfi csak a medencénél napozott egész idő alatt. Egy újdonsült naturista viszont már előző nap becsatlakozott közénk Bécsből érkezve és remek hangulatot hozott közénk. Ebédre, vacsorára egy hévízi étteremből hozattunk magunknak finom és bőséges ételt. Olyannyira bőségeset, hogy másnapra is maradt belőle.
Angéla többször is megjelent köztünk, nagyon kedvesen fogadta az érkezőket és még egy doboz jó hideg welcome drinket (hideg sört) is kaptunk tőle. Igazán jól esett.
A délután folyamán mindenki elfoglalta a kis szobáját, bungallóját, apartmankát. Jól felszerelt házak voltak ezek, tényleg semmi hiány nem volt benne, mindegyikben külön konyha, fürdő/zuhanyozó és hűtőszekrény, mikrohullámú sütő is megtalálható.
Én az Andris apartmant kaptam ötöd magammal. De valójában csak keveset töltöttem benne, mert remek idő volt és a sok szép zöld fák lombjai alatt hűsöltem szinte egész nap.
Aztán amikor elérkezett az este, előkészítettük Ildikóval és Tiborral az asztalokat a borkóstolóhoz. Egy tündéri kis cica is játszott ott közben a lábunk alatt, vagy Zizi jött oda, de még Mázli kutya is jól tűrte, hogy mi ott sokasodunk.
Ildikóval készítettünk pár falatkát is a borkóstolóhoz, voltak zakuszka bagett falatkák és többféle sajt is, olivabogyók, kiflikarikák. De nagyon sok mindent hoztak a vendégek is, ki pogácsát sütött, ki sonkát vagy sajtokat tett még az asztalra. a borkóstoló végén pedig több plusz palack bor is érkezett még, hogy akinek volt kedve az éjszakai beszélgetéseknél sem maradt szárazon.

Az utolsó percekben még változtattunk a szobákban elhelyezett emberek összetételén. Mi végül Ildikóval a legsűrűbben lakott Lacika nevű faházban töltöttük az éjszakát. Reggelre pedig a különböző énekesmadarak ébresztettek. Fantasztikus volt őket hallani!
Kora délután ebédeltünk még aztán egy utolsó fürdőzés és fotózkodás majd elindultunk hazafelé..
Remek időt fogtunk ki, hazafelé is elkerült bennünket az eső. Köszönöm mindenkinek aki eljött és társaságában tölthettük ezt a remek hétvégét. Külön köszönet Angélának, aki befogadott bennünket ide.

Összességében nagyon tetszett a hely. Gyönyörűek voltak a virágok, a sok rózsa és a tisztaság, rendezettség is. Nagy valószínűséggel jövőre júniusban is ide fogunk jönni egy navkés programra.

A vasárnap már csak pihenéssel telt, és a búcsúzkodással. Többször körbejártam én is a farmot, eszegettünk a közösbe hozott finomságokból (cseresznye, sárgabarack...a kedvenceim...)
Érkeztek még ezen a napon újabb motorosok is, ismerkedtek velük, hallották jó hírünket és remélem viszik is az Angéla Farm jó hírét amit mi csak megerősíteni tudunk.
Rózsa

Fotók: Tibor, Rózsa és Zozó

ro.jpg
kut.jpg
handr.jpg
fokep1.jpg
fah.jpg
drh0.jpg
drh.jpg
DSCN5154h.jpg
DSCN5152h.jpg
DSCN5145h.jpg
DSCN5144h.jpg
DSCN5143vvvvvvvvvvvvv.jpg
DSCN5143h.jpg
DSCN5142h.jpg
DSCN5141h.jpg
DSCN5140h.jpg
DSCN5139h.jpg
DSCN5138h.jpg
DSCN5135titi.jpg
DSCN5133h.jpg
20190615_223347h.jpg
20190615_222742h.jpg
20190615_222701h.jpg
20190615_222617h.jpg
20190615_211032hh.jpg
20190615_211032h.jpg
20190615_182426hh.jpg