FooldalBallószögi Élményfürdőzés
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2019


Képes élménybeszámoló a májusi Ballószög után

Aranykor Wellnes és Termálfürdő

Kivonat a levelezési listákon megjelent írásokból

Ha 1 sorban szeretném megfogalmazni akkor
Ismét baromi jó volt!
Aki kihagyta sajnálhatja.
Szokás szerint jóidő napsütés, 1-2 felhő volt néha, de alapvetően jó volt az időjárás, ezzel valahogy mindig szerencsénk van. 10 előtt érkeztünk baromi hosszú sor, parkoló már csak messze.
Ildi próbálta gyorsítani a bejutást a sorban állóknak kiosztotta az előre név szerint összekészített szaunakuponokat :) Atusnál mi gyorsan fizettünk. Bent a medencetérben még éppen elcsíptünk 2 szabad nyugágyat amit kivittünk :)
A park most is szép, a benti gyógyvíz a szokásos jó meleg, kedves társaság, jófej úszómesterek :) Mirjám ismét tartott jógát is, amit ezúton is köszönünk. A
szaunaprogramok jók voltak mi a tatabányai csapat programjaira kértünk 3 jegyet amiben most sem csalódtunk, a borzongás sem maradt el a csodás olajok mellett. Az utolsó programra Nauzihoz még pont befértünk, jó búcsúbuli volt. Az előre meghirdetett program jó lenne ha legközelebb nem változna menet közben, mert nyilván ha valaki jógázna is meg szaunázna is akkor ennek megfelelően alakítja a programot. Mivel tavaly már kritikán aluli volt a paprikás krumpli, idén 800-ért már nem kértünk, most sem volt jobb az elmondások alapján.
A szaunázás rendjéről a gyengébbek és reklamálósok kedvéért: Ha időben foglalsz akkor kapsz 3 programra is jegyet, ha nem akkor a helyszínen a recepción lehet kérni, mindig szokott maradni 1-2.
A jegy időpontra szól, nem másik programra csak arra ami rajta van! Ha nem érsz oda pontosan kezdésre, akkor már nem mehetsz be hiába van jegyed. Ha elkezdődik 1 felöntés akkor sehol nem mehetsz már be. Ha nincs jegyed, de reménykedsz hogy esetleg beférsz várd meg míg a jeggyel rendelkezők elfoglalják a helyüket! és ha a szaunamester ezután beenged akkor megköszönheted. 20 fős a szauna, ne akarjál 22.-nek benyomorogni, sokan nem szeretik ha izzadt idegenek dörgölőznek hozzá. Ha nincs jegyed és valamilyen trükkel bemész és nem fértek el, akkor legalább vállald fel és távozzál a szaunából.
Köszönjük a szervezést a NaVKE vezetőségének!
További szép napos napot!!
Üdvözlettel:
M. Gábor

...csak egy megjegyzés a mindig kritikus élménybeszámolóidhoz.
Te voltál aki tavaly evett paprikáskrumplit és keveselte a kolbászt és ezért nem kért az idén. Én sokat kaptam a tányéromba, de nem fogadtad el, hogy többet kapjál az enyémből.
Tavaly nekem erős volt a sok csípős kolbásztól, szóltam is érte és az idén nem volt erős, hanem külön szolgálták fel a csípős zöld paprikát, aki kérte kapta.
Évekkel ezelőtt próbálkoztak, hogy szalonnásan készítsék és a tetején díszelgett egy zsíros kakastaréj, nem volt sikere, többet nem kaptunk ilyet...Épp előttem történt most, hogy egy férfi keveselte az adagját és tettek neki plusz kanállal...Vkinek ismét kevesebb jutott a kolbászokból, megjegyezte és kapott még pár szemet a bográcsból.
A rendelt 111 adag mellé a helyszínen még 9-en kértek, mert hallották, hogy nagyon finom. Jól megfőtt krumplik, megfelelő sűrűségű szaftos lé, vegyesen kolbásszal és virslivel. Gyönyörű piros házi paprikával készítve. Sajnos nem volt már több adag, csak ez a 120..., pedig lett volna rá érdeklődő. Ezért kérjük, előre a létszámot, mert amit megrendelünk, ki is kell fizetnünk és nem sok ráadást főznek ezen felül.
Szóval nincs igazad, mert te nem voltál ott az ebédlőben most és nem tudhatod, hogy a tavalyi létszámot jóval meghaladta az ebédelők létszáma és az elégedettek száma is (akkor 80 fő kért ebédet most meg 120)...
Kérlek tedd hozzá, hogy szerinted nem volt jó az ebéd és még azt is el hiszem, hogy nem tetszik mindenkinek, és voltak akik ezt mondhatták neked. De ezt te már igazán nem kéne, hogy véleményezed a következő években, ha nem is eszel. :)
A többség, a nagy többség ugyanis jót evett és jól lakott. Aki máshoz van szokva, nem is kéri ezt, hozhat otthoni hamit vagy vásárolhat a büfé kínálatából szendvicseket.
Én pl. évente 5-6x eszek csak paprikáskrumplit, 2x Ballószögön, 2x pedig a Naturán és a vízitúrákon is népszerű étel. Sőt, volt már Akácligeti navkés programon is ez a menü, mert egyszerűen ezt kérik legtöbbször az emberek, ezt szeretik, s nem is drága. Nagyon sokféle ízt próbáltunk már...még sohasem volt ugyanolyan egyik alkalommal se. :) Mindig káposztás uborkasalátát kérünk hozzá Ballón, mert első alkalommal fenséges és különlegesen finom volt, de ez is minden évben más. Most pl. nem is volt benne káposzta.:) De 800 Ft-ért jól lakni, meleg ebéddel igazán csak elismeréssel lehet szólni. Itt kulturált körülmények közt asztaloknál ülve ehetünk-s mivel tudom, hogy ősszel már drágább lesz minden-, egy jó együtt evés, asztali beszélgetések hangulata is megér mindig egy külön élményt Ballón.
De az nem igaz, hogy kritikán aluli volt a ballószögi ebéd az idén (sőt tavaly is dicsérték azok, akik az erős verziója miatt oda voltak érte.:)
Szaunázással kapcsolatos véleményeddel 100 %-osan egyetértek. Hihetetlen miféle trükkökkel próbálkoznak emberek 5x-6x bejutni a programokra kupon nélkül.
Nemrég jártam Magyarhertelenden és ott is panaszkodtak a recepción, hogy állandóan változtatni kell a bejutás napi rendszerén, jelölésein, mert érdekes jelenségek történnek ott is.
Rózsa

Nagyon jó volt! Köszönünk mindent! Elviselnénk sűrűbben is!
L. Gábor

...örülök, hogy "helyre raktad" M. Gábort. Igenis, finom volt az ebéd. Aki finnyás, menjen étterembe ebédelni vagy hozzon magával ennivalót.
Tibor

Különös örömmel készülődök jelen beszámoló összeállítására. A NaVKE meghívására egész napos élményfürdőzésben lehetett részünk valamennyiünknek, akik meghallottuk a hívó szót, és már hetekkel az esemény előtt úgy készültünk, hogy minden körülmények között jól fogjuk magunkat érezni. Ezt a kimondatlan jó szándékot minden ott lévő naturista sugárzó tekintetéből kiolvashattuk, egymás látásának öröme valóban egész napos programmá vált.
Számomra különösen fontos volt ez a mostani találkozó, a hosszú tél folyamán ritkán volt lehetőségem veletek találkozni. Évek óta ápolt barátságunk, néha csak két-hárommondatos szóváltásaink újból megerősítették, helyes úton járunk…
Kérlek benneteket, ne várjatok tőlem minden részletre kiterjedő beszámolót, én csak arról tudok szólni, amit én láttam. Mindenkit arra bíztatok, ezúttal – kivételesen – ragadjatok billentyűzetet és bátran egészítsetek ki engem, hogy erről nem olvastunk, pedig …
Számomra úgy kezdődött ez a ballószögi élményfürdőzés, hogy elbambultam a jelentkezésnél, és már az ebéd utáni felöntésekről lemaradtam, épp csak Dóri egy korai szeánszára kaptam lehetőséget, és egyet a gőzbe délután Mártonhoz. Ilyen előzmények után igazi veszteség lett volna a késői érkezésünk miatt az első felöntésről való lemaradásom. A mi elnökségünk hál’Istennek őszintén átérezte ennek nagyságát, és soron kívül beengedtek, sőt Ildikó személyesen bekísért, kérve, hogy pár perccel később kezdjék a szeánszot, sőt még a törülközőmet is ő segített előhalászni a cuccomból; ez alatt én a rönkszauna előtt, az udvar sarkában, formálisan ledobáltam magamról mindenki szemeláttára az utolsó textilemet is, és már mehettem is a szeánszra. Semmi előzetes rákészülés. Dóri a régi ismerősöknek kijáró két puszival fogadott, és csodás produkciót adott elő, törülközőkkel és nagy legyezővel. Nekem különösen tetszett a két kis legyezővel sorra, mindenki arcába adott kényeztetés, ennyi borzongást ilyen igazságosan kiosztani, nem kis teljesítmény.
Minden cuccomat azon mód hagyva épp csak a pénztárcámat kerestem elő, és visszamentem a pénztárba kifizetni a belépőmet, valamint kérni egy öltözőkulcsot. Így leírva egy egyszerű mondat, pedig ismerve benneteket, kétszer végigmenni közöttetek az udvaron meg a fürdőben, ez pillanatonként rég nem látott ismerősökbe botlással és örömteli üdvözlésekkel járt. (Hosszúnak volt annak idején hasonló meséje Dél1-en!) Épp csak beestem, ide, és máris a kellős közepében voltam… Mindenkinek kívánok hasonló fogadtatást.
Visszaérve felmarkoltam az öltözőbe tenni szándékozott ruháimat, megkerestem a szekrényemet és belepakoltam. Visszafelé a kulccsal a markomban ismét veletek találkoztam kedves ismerőseim. Örömteli kedves beszélgetések következtek. Közben a cuccaim még ott hevertek az udvar szélén, nem zavartak senkit sem. Majd azokra is sor került, mindkét kezemben a sok holmival, még megölelni sem tudtalak benneteket, épp csak két-két puszival tudtam valóban rég nem látott barátaimat köszönteni. El is telt vele a délelőtt. Végül a móló közelében a fűben találtam alkalmas helyet.
Következtek a férfiasabb találkozók, ki-ki hozta a kóstolni való ezt-azt. Erről nem mesélni kell… De ez is hozzátartozik…
Pontosan délben kezdődött Mirjam első jógaórája. Nem tudnám elsorolni milyen gyakorlatokat végeztünk, annyi biztos, hogy ez alkalommal döntő többségében állva kellett utánoznunk Mirjamot. Nem voltak nehezek, amiket csinálni kellett, de hogy most mégis mitől érzek kezemben-lábamban izomlázat, ez számomra is rejtély. Szép napos időnk volt, de időnként enyhe szellő támadt, a nap is bújócskázott, leégés veszélye senkit sem fenyegetett. Voltunk egy páran – ahogy futólag körülnéztem – akik idén még nem jutottak napra. Ellenben a kopasz fejemre feltettem a sapkámat, ha Zozó képein láttok egy sapkás jógázó pacákot, na az én vagyok…
Rögtön ezt követően kezdődött a Szigeten Dávid versolvasása. Követtem a többieket, így újabb régi ismerősökkel találkoztam. Idén a verseket, jeleneteket két lány és egy fiú olvasta fel, állítólag Dávid halk hangját sokan nem hallották. Bocsánat, én süket vagyok, nekem a mostani előadók is halk beszédűek voltak, pofátlanul előrementem, hogy legalább a szájukat lássam a szereplőknek. Na így sikerült követnem a műsort, tetszett. Remélem, akik elé odaálltam, azért nem haragudtak rám… Szerintem jó ötlet volt megosztani a szereplést, a lányok kedvesen izgultak a fellépést megelőzően… Pedig jók voltak…
Indultunk ebédelni, de ott zárt ajtókat találtunk. Egy jól öltözött úriembertől érdeklődtem, aki azzal jött vissza, valami miatt megcsúsztak a főzésnél, jöjjünk vissza fél3 tájt. Mit lehet tenni egy potya óra alatt? Én bementem a benti medencékbe kicsit dögönyöztetni a hátamat, közben ott is beszélgetni, élményeket szerezni. Mondhatom nem volt elvesztegetett idő…
Másodszor már nem jártunk feleslegesen, igazán jó ízű paprikás krumplit kaptunk, uborkasalátával, egy szelet kenyérrel. Előző évek tapasztalataira emlékezve vittem magammal egy textilzsebkendőt, a meleg étel evése közben nekem hiányzik…
Ebéd után felmerült a kérdés: na, most mit csináljak? A második jóga óráig még sok idő van, programom meg semmi. Az egyik kiragasztott tájékoztatón olvastam, nem sokára kezdődik Dórinak egy újabb felöntése. Odasomfordáltam, és négyszemközt megkérdeztem tőle, lenne-e lehetőségem beülni hozzá. Időben szólhattam, mert rábólintott. Amíg ott várakoztam Nauzika szeánsza befejeződött, érdekes volt látni a kijövő felhevült, botladozó csapatot, amint áradoztak a friss élményekről. Még hosszú percekkel később is szállingóztak ki a kabinból, azzal dicsekedve, hogy saját lábukon ki tudtak onnan jönni…
Dóri másodszor sem okozott csalódást. Szünetben, tégelyben valami mézhez hasonló valamit kaptunk, megkóstoltam, de nem édes volt. Most nézem: Latin szerető - édesmandula olajos bőrtáplálás neroli vízzel
Szóval édes mandulaolaj volt bennük. Alaposan bekentem vele magam, sőt a mellettem ülő lány segített a hátamat is bekenni. Talán ez a magamon hagyott olajos kezelés segített a napozás okainak hárításában. Hát szóval „latin szerető”… Ötletes név egy lendületes szeánszra. Kifelé megköszöntem Dóri kényeztetését. Most nem tolongtam a zuhany alá, lassan körbe sétálva hűltem le. Aztán ahogy végig simítottam a testemet, éreztem a rajtam lévő olaj vastagságát, ez bizony a lányom polifonjára ülve a második jógaórán, menthetetlenül foltot fog hagyni; bizony bementem a zuhanyozóba, és alaposan lemostam magam.
A második jóga órán szinte végig fekvő gyakorlatok következtek, afféle belelazulós relaxálások. Mirjam mutat egy testhelyzetet, azt igyekeznünk kell leutánozni, és utána abban ellazulni. Zozó szegény ebből nem sokat tudott fotózni, semmi esemény… De az csak a külső látszat, mert cseppet sem ilyen egyszerű a dolog. Ott kezdődik, hogy azt a bizonyos kiinduló pózt nem is annyira könnyű felvenni, pláne nem abban ellazulni. Mit is mondott a tanárnő? Ne adjuk fel azonnal! Ha csak kicsit változtatok a testhelyzetemen, akkor könnyebb lesz és sikerül, jaj csak most már el ne aludjak közben… Az óra végén kedves körbeállás következett, abban is ellazulás, majd szűkítsük a kört, érjen össze a vállunk a mellettünk levőével… Emlékezetes marad!
Ezzel gyakorlatilag számomra véget is ért az egész napos program. Nézegettem a mólóról a kacsákat etetőket, figyelve, amint a halak igyekeznek elkapni a kacsáknak szánt morzsákat. Hirtelen egy sötét kezes-lábasba öltözött lány tűnt fel. Hamar kiderült, tévedtem. Az illető otthonról hozott kávézacc- olíva olaj és víz keverékét kente magára a gőzben (amikor az üres volt), és azt hagyta magára száradni. Nagy ötlet volt, de ez is mutatja, valóban mennyire készült mindenki, hogy jól érezze magát…
Lassan szedelőzködni kezdett a társaság. Aztán a nap is lement, feljött a telihold… Szép ünnepnapunk volt. Köszönjük NaVKE!
M. Péter

Remek volt minden, köszönet a szervezőknek !
T. Laci

Az időjárás felelős ( Czuczai Laci ) megint kitett magáért.
A sokszínű szauna programok közül nagyon nehéz volt választan hármat. az információk szerint Decsi Marci mester felöntése nagy sikert aratott. Legközelebb én is megtapasztalom.Különleges volt ez a nap számomra, mert Tamara volt olyan kedves s néhány erőteljes mozdulattal helyre masszírozta a csigolyámat, így a fájdalmam megszünt. Kicsit csúszott a " bográcsos " ebéd ezért a 14:55-ös szauna programom után mentem csak enni utolsók között a négy szaunamesterrel. Bőséges adagot kaptunk s még így is maradt néhány adag a fazék alján.Néhány éve egy erdélyi szakács hölgy készíti az étket így a minősége garantált volt most is. Teli pocakkal csak szemmel és lélekben tudtam követni Mirjam relaxációs gyakorlatát. Csodálatosan éreztem magam. Köszönet és hála az elnökségnek:
Gyuri

Kedveseim!
Nyilván én egy kicsit elfogult is vagyok, de nekem Ballószög egy testrészem, pontosan a szívem csücske. Én nagyon szervezettnek láttam az egészet,a szaunáztatás is talán most ment a legsímábban,pontosan tartva voltak az meghirdetett időpontok, a jógánál is, az irodalmi előadáson is. Itt kívánom megjegyezni, hogy véleményem szerint ekkora létszám még nem volt a szigeten mint most, de ezt majd Dávid megerősiti. Mivel az első adag paprikás krumplit az én családom kapta, kb. 14-kor kezdődött az ebéd osztás. Mi káposzta salátát kaptunk, nekünk megfelelt mindkettő. Klárika néni repetáztatni is akart, de nem kértünk, nem azért mert rossz lett volna, hanem elég volt. És még egy észrevétel amiről eddig senki nem írt! Itt most kialakult spontán egy előre hozott gyermeknap is, méghozzá a gyerekek között úgy, hogy ahol majd szerveznek ilyet az sem tudja überelni. Nem volt nehéz észre vennem mert kettő unokámmal és a feleségemmel vettem részt a rendezvényen. Ez a nap nemhogy a legszinvonalasabb hazai naturista esemény, hanem egyenesen NATURISTA ÜNNEP volt. Éljetek hitben szeretetben békében,süssön rátok a nap.Laci
Köszönjük NaVKE!
C. Laci

Igazad van, megerősítem :-) Mivel nem én olvastam, volt időm számolni is: 38 fő hallgató és 4 előadó volt, a szigeten még egyszer sem voltunk ennyien!
A paprikás krumpli nekem nagyon ízlett, elég is volt, jó is volt :-)
És szeretném a szervezőkön és a szaunamestereken túl megköszönni ezt a napot a felolvasóknak is: Eszter két szerepet is vitt: az első verset, a Szikint ( amit ő választott ) tiszta szívvel és hanggal olvasta fel. Egy író mindig kíváncsi, hogy ha mások olvassák fel, vajon mit ad hozzá a másik: Eszter új dimenziót adott hozzá, megőrizve az eredeti gondolatot.
A novellát erre az alkalomra írtam: azt hiszem, a hallgatóság is megérezte a naturista utalásokat benne. Eszter és Dani kivételesen jó humorral olvasta fel: Eszter a tökéletes, bár kissé naiv ügyfél, Dani a kicsit lezser ügyfélszolgálatos volt.
Végül, a katarzist Tamara felolvasása volt. Tamara remekül megérezte a szövegben, a Tűzzel álmodtam c. versemben a szakralitást, s mint egy liturgikus szöveget, kántálva adta elő, új mélységeket hozva elő a versből.
Mindhármuknak köszönöm, hogy vállalták a felolvasást, előtte az egyeztetéseket és a próbákat.
És köszönöm, hogy eljöttetek a szigetre és együtt dobbant a szívünk.
Dávid

fb.jpg
P5180355h.jpg
P5180354h.jpg
P5180353h.jpg
P5180352h.jpg
P5180349h.jpg
P5180348h.jpg
P5180347h.jpg
P5180344h.jpg
P5180342h.jpg
P5180340h.jpg
P5180338h.jpg
P5180297hh.jpg
P5180286h.jpg
P5180275h.jpg
P5180254fb.jpg
P5180253h.jpg
P5180243h.jpg
P5180205h.jpg
P5180167h.jpg
P5180158h.jpg
P5180149h.jpg
P5180148hc.jpg
P5180145h.jpg
P5180142hc.jpg
P5180139hh.jpg
P5180117h.jpg
P5180096h.jpg
P5180086h.jpg
P5180085h.jpg
P5180045h.jpg
P5180036h.jpg
P5180034h.jpg
P5180023h.jpg
P5180009h.jpg
P5180006h.jpg
P5180005h.jpg
P5180003h.jpg
P5180001h.jpg

Ballószög szeptemberben

Egész napos naturista program 2019. szept. 14. szombat 9:00-20:00 között

Szeretettel várunk minden naturistát ezen a szombaton már reggel 9 órától a fürdő zárásáig (20,00). Ismét meghódítjuk fürdőruha nélkül a ballószögi Aranykor Wellnes és Termálfürdőt. Szaunázni is fogunk. A benti élményfürdő és a termálvízes medence szintén fürdőruhamentes lesz egész nyitvatartási idő alatt.

A fürdő felszereltsége Magyarországon egyedülállónak számít.

A fedett részben 2 db medence:
-egy 36-38 fokos ülő termálmedence
-egy 34 fokos élmény medence
bár
szauna
gőzkabin
ingyenes pihenőágyak
télikert, pálmafák

Kint:
Farönk szauna
Élménymedence
Pihenőágyak

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges.
A jelentkezésekre e-mail-es válaszlevélben reagálunk. Visszajelzés hiánya (2-3 nap után) kérjük írjatok újra, vagy telefonáljatok.

Kérjük, a jelentkezéskor azt is add meg, hogy melyik napszakban számíthatunk az érkezésedre: délelőtt, kora délután vagy késő délután?

Jelentkezni lehet a navke@navke.hu e-mailcímen (esetleg a 06-20-313-9170 telefonszámon). Névszerinti jelentkezés határideje: 2019. szept. 13. péntek dél

A büfé normál kínálatán túl a helyszínen lesz korlátozott mennyiségben meleg ebéd, 13,30-14,30 között (bográcsos paprikás krumpli).
Bográcsos ebéd jelentkezési határideje: 2019. szeptember 11. szerda 8:00 Ebéd ára: 800 Ft/fő

A szaunaprogramokra előzetesen, e-mailben regisztrálhattok (navke@navke.hu), 2019. szept. 13. péntek délig. A kuponokat érkezéskor vehetitek át, ingyenesen.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. Egy fő max. 2-3 szaunaszeánszon vehet részt. Ha egy időpontra elfogyott a szaunakupon, azt a honlapon jelezzük. Ha előzetesen elfogyna minden kupon, akkor érkezéskor érdeklődjetek, mert ha vki nem jön el a maradék szaunakuponokat is kiosztjuk. Érdeklődni a szaunaprogram megkezdése előtt 10 percen belül érdemes. 23 finn szaunaprogram, 6 gőzkabinos csokizás vár rátok.
Ha szaunaprogram zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathatnak azok, akik nem kívánnak szaunaprogramon résztvenni, itt nem lesznek felöntések, illetve saját felöntéseteket itt bemutathatjátok.
A rönkszauna befogadóképessége kb. 20 fő, a gőz 6 főnek kényelmes egy időben. A gőzben ezért 3x6 fős sorozat lesz, 10 perces csúszásokkal.

Tervezett szaunaprogramok:

Programváltozás előfordulhat!
Minden kupon elővételben elfogyott!

10:00 Made in Hungária sóval és a Hungária együttes zenéjével. (Gubucz Gábor szaunamester) - Megtelt
10:25 A női lélek ébredése - barna cukorpeeling geránium és muskotályzsálya olajjal (Kovács Teodóra szaunamester ) -Megtelt
10:50 Egy mese a sivatagban - sós massoiapeelinggel (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
11:15 Levedlett bőr - Himalája sóval tisztulunk (Keresztes György szaunamester) -Megtelt
11:40 Október fest sörrel és sramlival. (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt
12:05 Egy asszony illata - édesmandulaolajos bőrápolás grapefruit és neroli olajjal (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
12:30 Egy rocker szívdobbanása - makadámiadióolajos bőrápolás zöldtea kivonattal (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
12:30 gőz Édesen szeretjük. Csokis kényeztetés. (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt
12:55 Zavarok a szívben (Szívós László szaunamester) -Megtelt
13:20 Toto álma Afrikában - narancsos fahéjas cukorpeeling (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
13.30 gőz Kakaóvajas simogatás (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
13:50 Zorall felöntés pálinkával jéggel és a Zorall együttes zenéjevel. (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt

14:05-14:25 Finn szauna üzemen kívül.

14:25 Cserokik lázadása avagy sós karistolás (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
14:45 gőz Citromillatú hammam varázslat - feketeszappannal, kessaval, joghurtos citrompakolással (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
14:55 Sós peelingezés (Eichinger Péter szaunamester) -Megtelt
15:25 Orosz rulett (Szívós László szaunamester) -Megtelt
15:45 gőz Kenjünk össze mindent a gőzben! (Keresztes György szaunamester) -Megtelt
15:55 Egy pillangó dala - kókuszolajos bőrsimítás kardamommal (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
16:25 Sambhala Tibet a méz dala (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
16:55 Sörös testápolás (Eichinger Péter szaunamester) -Megtelt
17:25 Gunagriha a lélek tisztulása mentás lazulás (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
17:45 gőz Csokis - Mentás borzongás (Szívós László szaunamester) -Megtelt
17:55 A mongol ló száguldása - aloe vera-s sópeeling citromfűolajjal (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
18.25 Menthol parti (Eichinger Péter szaunamester) -Megtelt
18.55 A rock örültjei a hidegrázás (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
19.25 Fear of the dark-rettegés a sötétben (Keresztes György szaunamester) -Megtelt

Egyéb programok:

13,30-14,30 Ebédelési lehetőség.
Mirjám-féle jóga a kinti medence mellett két alkalommal
12:00 és 16:00 órakor

Naturista versek felolvasása a szigeten
13:00-13:15 között

A fürdő masszőre, masszőze a szokott helyen dolgozik, keressétek bátran!

Az Aranykor Wellness Termálfürdő címe:
Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye
Ballószög, V. körzet 168. vagy Aranykor u. 38.

Honlapja.
http://www.termalfurdo.net/furdo/aranykor-wellness-termalfurdo-balloszog

Kivonat a levelezési listákon megjelent írásokból

Pár rövid gondolat máról: . Négy felöntésen ültem benn, és két egy-egy órás jóga órán vettem részt. Na meg volt vers felolvasás is, és párszor úszkáltam is a gyógyvizes élmény medencében, a meztelen úszás mindig az első ilyen élményeimet juttatja eszembe, ahogy a víz simogatja a hátsó felemet…
Péter

Igazi nőies pálinkát készítettél. Selymes, simogató illatos, édes és mégis határozottan erős!
Gyuri

Köszönöm Icának, hogy közösen felidézhettük közös iskolánk régi (és neki frissebb) emlékeit. Több mint 10 éves ismeretség után ideje volt kicsit közelebb kerülni egymáshoz!
P.

Szép időnk volt, ennyien még nem voltunk. A kaját elbénáztuk, több jegyet adtunk el mint ahány adagot rendeltünk, de végül sikerült megoldani. Egy nagyon jó hangulatú sikeres rendezvényünk volt.
Zozo

Kedveseim!
Miután véget ért a nyár,a Navke egész napos naturista rendezvényével méltóképpen búcsúztatta.Éljetek hitben,szeretetben,békében.
Laci

Ezek a ballószögi naturista rendezvények számomra is legfőképp egymás társaságának és a természet szépségeinek élvezetét jelentik! Többen is kimondták előttem: ezeken a kora tavaszi illetve késő nyárvégi alkalmakon sok olyan emberrel találkozhatunk, akikkel csak nagyon ritkán szoktunk összefutni. Másodsorban viszont én Mirjam jógaóráit említeném. Itt a természetes környezetben valahogy más a légkör, kedvesebb és meghittebb a csoportunk gyakorlatozása. Mirjamból árad a szeretet, és az egyre nehezebb gyakorlatok elvégzését az ő kisugárzása megkönnyíti, a nehézségek ellenére kijön belőlünk az a kis többlet, ami átsegít bennünket a holtponton. Észre sem vesszük, letelt a kijelölt idő, következhet a sokunk számára csúcsnak számító utolsó produkciónk. Mert ezt képtelenség lefotózni, még ha néha ott is van a hivatalos fotósok valamelyike, ezt kis alkalmi közösséget összetartó erőt képtelenek megörökíteni, az bennünk van, és éltet minket a következő találkozásunkig. Tegnap a második óra legvégén Eszter által elrendezett módon kört alkottunk, egy lány – egy fiú sorrendben, fogtuk egymás kezét, és Mirjam vezényletére nagy levegőt véve csupán egyetlen hangot mondtunk, amíg csak jött belőlünk a szusz: „ÓÓÓÓÓ”. Valami fantasztikus dolog történt, először harsányan zengett ez a hang, majd fokozatosan elhalkult, a végén már csak az egyik lánynak volt levegője, ő fejezte be, alig hallhatóan. Olyan volt, mint egy tábortűz végén a trombita fokozatosan elhalkuló hangzása. Felejthetetlen. Csak álltunk ott még dermedten, majd összeölelkezve búcsúztunk egymástól… Találkozzunk tavasszal ugyanitt!
Péter

Sorban állunk a rönkszauna előtt, valamelyik felöntés kezdetére várva. Süketségem ellenére is hallom egy megkeudett beszélgetés utolsó két mondatát: "Láttad az új földesurat?" "Akinek még nem nőtt elég magasra a kerítése mellé ültetett sövénye?" Folytatás nincs, csak szünni nem akaró kacagás...
Péter

De nagy kár, hogy elmúlt!Nem lehetne, hogy még előttünk legyen. Nagyon szép tartalmas, jól szervezett rendezvény. A Szerb naturisták ilyen magas létszámú küldöttsége, hát nagyon kellemes meglepetés volt. Az ebéd krumplis kolbász, azzal sem volt gond. Mirjamot én mindig kívülről nézem, a jóga nem az én műfajom, de azt láttam nem akarja abba hagyni, munkájába rendesen benne van a hely és a naturisták szeretete. Ugyanezt mondhatnám Dávid és csapata irodalmi előadására is, habár az egy kicsit közelebb áll hozzám. Mindkettőtöknek köszönöm, és arra kérlek, szívetekben azt a kicsi helyet ne adjátok másnak, maradjon meg nekünk, szükségünk van rá, sokkal szegényebbek lennénk nélkületek. A szauna programokat most nem tudtam figyelni, követni, de mivel ismerős mesterek dolgoztak, rosszat nem hallottam, így biztosan ott is minden rendben volt. Rózsának én már az elmúlt alkalommal mondtam, hogy az ország legjelentősebb naturista rendezvényévé nőtte ki magát, tartom is, és arra kérem a Navke vezetéssel együtt továbbra is dolgozzanak, hogy ez így is maradjon. Más helyeken meghirdetnek valami programot aztán lesz belőle program mentő. Itt kérem ha egész napos nudistázást hirdetnek,akkor az az is lesz. Köszönöm a fürdő dolgozóinak is, és nektek is kedves Navke vezetés. Köszönöm továbbá a szereplőknek, szaunamestereknek, és mindenkinek aki egy picit is hozzátett, hogy ez ilyen jó legyen. Kedves takarító személyzet! Ne haragudjatok, hogy ilyen sokan voltunk, szeretünk ide jönni. A jó istennek meg a szép időt köszönöm:
Laci

Kellemes nap volt a szombat. Gyönyörű idő volt, naplementéig kint lehetett lenni a szabadban. Nem kellett sok idő, hogy egyáltalán ne érezzem magamat meztelennek. A ruhátlanság szinte öltöztetett ebben a felszabadult társaságban. Jó volt látni, hogy családok, apuka, anyuka, gyerekek a legtermészetesebben élvezték ezt az összejövetelt. Mirjam jóga órája, az irodalmi blokk, a sörözés új barátokkal, beszélgetés idegenekkel, akik már nem is annyira idegenek. Köszönöm ezt a szép élményt.
Zoli

Sajnálom, hogy nem ért Ballóra Dani---legalább is Dávid műveinek felolvasására
Éva

Köszönöm, sokat dolgoztatok, de megérte.
Péter

Szerbusz Dávid és csapatod! De ugye Anett most már örökre a csapat tagja marad?Tökéletes volt.Én is úgy látom,egyre népszerűbb a felolvasás,és hát talán Délegyháza után itt az idő amikor már ballószögi verset is hallhatunk tőletek.Most már bevallom ,régen gondoltam valami hasonló előadásmódra,de nem tudtam hogyan mondjam meg neked.Mert ugye a barátság ne hogy csorbát szenvedjen.Viszont ha még senki nem mondta akkor én most megteszem:a te előadásmódod is rengeteget javult,mióta csoportos a produkció.Adja isten,legyen egyszer naturista szinház is,hisz a kezdeti lépéseken talán már túl is vagyunk.Ehez kívánok kitartást,erőt,egészséget,ambiciót:
Laci

Először is, szeretném megköszönni a szervezőknek és a résztvevőknek ezt a csodálatos napot. Én a felolvasásról szeretnék mesélni… A soron következő ballószögi felolvasást abban a percben kezdjük el szervezni, amikor az előző éppen véget ért; tavasszal nagyon jól sikerült, s a kis csapat (Eszter, Tamara, Dani) elhatározta, hogy ősszel együtt folytatjuk. Májusban is csodálatosan sikerült, tudtuk, hogy ezt és így folytatni kell. A műsor összeállítása mindig az egyik legnehezebb és legfontosabb feladat: végig kell gondolni, mi illik a helyhez és az alkalomhoz, mit fogadna örömmel a hallgatóság. Mivel Ballón már kétszer is elhangzott a Boldogságbolt, nekem fontosnak tűnt, hogy ennek a folytatása, a Boldogtalanságbolt ( https://rozvanyi.wixsite.com/rozvanyi/fooldal/a-boldogtalans%C3%A1gbolt-boldogs%C3%A1gbolt2 ) is elhangozzék, Eszternek nagyon tetszett a 2019-es Délegyházi vers (nagyon nagy ajándék, hogy idén már harmadik éve oszthattam meg versemet Délegyházán, Szent István napján, a kenyérszegésen), így vállalta, hogy ezt a verset szavalja el. Tamarával együtt választottuk ki a Nem voltak hősök c. verset ( https://rozvanyi.wixsite.com/rozvanyi/fooldal/nem-voltak-h%C5%91s%C3%B6k-%C3%A9s-nem-voltak-szentek-az-egri-v%C3%A1r-v%C3%A9d%C5%91i ), így alakult ki a műsor íve. Ezután át kellett dolgoznom a novellát, hogy a négyesünk hitelesen tudja előadni, kiosztani a szerepeket, megvágni, melyik szereplő maradjon benne, melyiket tudjuk hitelesen megszólítani. Nagyon készültünk erre a napra, de sajnos a sors próbára tett minket: Dani nem tudott eljönni. A 11 órás szövegkönyv-kiosztáson és főpróbáig törtük a fejünket, hogyan oldjuk meg, de a csoda megtörtént: Anett vállalta, hogy elvállalja Dani szerepét. És ekkor éreztem át a csodát: Anett olyan természetességgel olvasta fel, a számára addig ismeretlen szöveget, mintha már többször próbálta volna. Nem tudom szavakba foglalni, milyen jó volt ott négyesben ülni a fűben, összeolvasni és átírni a szöveget (hiszen a főszereplő eredetileg egy középkorúnál idősebb férfi volt, így különös izgalom volt, hogyan hangoznak ezek a szavak egy ifjú lány szájából). Közben felidéztem a Boldogságbolt kárpátaljai előadását, ahol szintén nő játszotta el a történet főszerepét… Pár perccel egy előtt gyűltünk össze a szigeten egy utolsó megbeszélésre: hogyan álljunk, még egyszer átbeszélni mindent… Éreztem, ilyen csodálatos emberekkel csak jól sikerülhet. A felolvasásra még sohasem gyűlt össze ennyi ember: én 39-ig számoltam a hallgatóságot, de könnyen lehet, hogy még ennél is többen voltunk. Eszter a napfény tisztaságával olvasta fel a Délegyházi verset, mintha a saját szavai lettek volna. A Boldogtalanságboltban mindenki tökéletesen tudta megformálni a figurát: Tamara az idősödő hölgyet, Eszter a csitrit, de Anett, a mesélő és főhős kettős szerepében a nap meglepetése volt. Profi színészeket megszégyenítő átéléssel ajándékozott meg minket. Végül Tamara előadása az egri várvédőkről adta meg a katarzist: azt hiszem, sokaknak kellett a könnyeivel küszködniük közben. Köszönöm nekik, hogy életre keltették az írásaimat! S remélem, tavasszal már Danival együtt tudunk újabb meséket és verseket életre kelteni. Meztelenül, mégis a szavak jelmezében.
Dávid

felemelő érzés volt a jóga végén kört alkotva, egymás kezét fogva, csukott szemmel "Ommmmmm" hangot hallatva együtt rezonáltunk a világmindenséggel! Viszont Zozó már megörökített hasonló közös kőr-érintéses élményeket Esztergomban és a Hajós uszodában is, lsd. a navke.hu oldalon (idecsatoltam kettő ilyen NaVKE fotót)! Esetleg legközelebb vállalom, hogy elkérem a NaVKE kameráját és megörökítem a hasonló felemelő jóga-formációkat és a legművészibb gyakorlatokat, amik előfordulnak Mirjam 60 perce alatt. Üdv:
GAB-Ica :-)

Koszi neked mert ez volt egy csudalotos nap...Par problema volt a faluban, navigacio nem vezetett minket ki, de megint egy csoda tortent, es utaztunk tovabb gond nelkol...Majd meselek egyszer...Majusba szamíts ram.
Peter

Felszabadult, elégedett és őszintén mosolygó EMBEREK mindenhol!"Ballószögi ÉDEN"
István

Az egyik legjobb hely
Gábor

Hej, ha én is köztetek lehetnék! Élvezzétek a napot, a vizet, a szaunát! Jó szórakozást!
Tibor

Köszi Mesterek! Nagyon jók voltatok ma is!
Rózsa

több százan élveztük egymás társaságát és a természetet! Ahogy Etus is mondta: sok olyan emberrel találkozhattunk, akikkel csak nagyon ritkán szoktunk összefutni:-)
GabIca

Tegnap történt. Ebéd és a második jóga óra között volt egy lyukasórám. Bementem úszni a gyógyvizes élmény medencébe, ismét megtapasztaltam, milyen jó érzés meztelenül úszni. Hanem amikor kijöttem, hirtelen fázni kezdtem, és odasündörögtem a rönkszauna felé. Épp kezdődött volna egy felöntés, már dugig voltak, sőt kettőt előttem csak úgy beengedtek. Mégis odaálltam a küszöbre, valami majd csak lesz. Erre bentről szinte mindenfelől az én nevemet kiabáltátok: Péter bácsi! Hát ilyen szeretetet ritkán kap az ember, köszönöm! Ezek után persze lett hely számomra...
Péter

A NaVKE rendezvénye megint szuper volt! ?? Jó társaság, jó idő szokás szerint. Szép környezet változatos víz lehetőség jó szaunaprogramok :) Köszönet a szervezőknek és közreműködőknek hogy megint ilyen szuper napunk lehetett ezen a csodás helyen
Gábor

Nagyon hálás vagyok a meghívásért és a lehetőségért, hogy részt vehettem ebben a nagyszerű eseményben. Ez volt a mi első találkozásunk itt veletek, de azt gondolom, jövünk majd legközelebb is. Annyira büszke voltam, hogy sok olyan ismerős magyar emberrel találkoztam, akit már régről is ismertem, és remélem, hogy a későbbiek során még sokkal többet megismerhetek. Remek volt! Életünk legnagyobb eseményének részesei lehettünk.
(Idézet a szerb naturisták leveléből)

Dear Rozsa, thank you for everything. I do apologize for if something was not correct by our side. We are doing our best, and we need time to improve. We would be honored to come again to participate in such an event. It was spectacular to us, and we loved being there with all of you. You were the Queen of the day, it was obvious. You are one great lady! I am happy to know you! Sending you my kindest regards,
Tanja Stanković, Serbia

Fotók: Zozo és a szaunamesterek

szn011.jpg
szn.jpg
P9140948h.jpg
P9140942h.jpg
P9140941h.jpg
P9140940h.jpg
P9140934h.jpg
P9140932h.jpg
P9140927h.jpg
P9140925maco.jpg
P9140922hh.jpg
P9140921h.jpg
P9140920h.jpg
P9140919h.jpg
P9140917h.jpg
P9140915h.jpg
P9140913h.jpg
P9140910h.jpg
P9140908h.jpg
P9140906h.jpg
P9140902h.jpg
P9140899h.jpg
P9140897h.jpg
P9140896h.jpg
P9140894h.jpg
P9140890h.jpg
P9140886h.jpg
P9140884h.jpg
P9140880h.jpg
P9140876h.jpg
P9140874h.jpg
P9140873h.jpg
P9140872h.jpg

Egész nap Ballószögön

2019. május 18. szombat 9.00-20.00

Szeretettel várunk minden naturistát ezen a szombaton már reggel 9 órától a fürdő zárásáig (20,00). Ismét meghódítjuk fürdőruha nélkül a ballószögi Aranykor Wellnes és Termálfürdőt. Szaunázni is fogunk. A benti élményfürdő és a termálvízes medence szintén fürdőruhamentes lesz egész nyitvatartási idő alatt.

A fürdő felszereltsége Magyarországon egyedülállónak számít.

A fedett részben 2 db medence:
-egy 36-38 fokos ülő termálmedence
-egy 34 fokos élmény medence
bár
szauna
gőzkabin
ingyenes pihenőágyak
télikert, pálmafák

Kint:
Farönk szauna
Élménymedence
Pihenőágyak

A részvételhez előzetes név szerinti jelentkezés szükséges.
A jelentkezésekre e-mail-es válaszlevélben reagálunk. Visszajelzés hiánya (2-3 nap után) kérjük írjatok újra, vagy telefonáljatok.

Kérjük, a jelentkezéskor azt is add meg, hogy melyik napszakban számíthatunk az érkezésedre: délelőtt, kora délután vagy késő délután?

Jelentkezni lehet a navke@navke.hu e-mailcímen (esetleg a 06-20-313-9170 telefonszámon). Névszerinti jelentkezés határideje: 2019. május 17. péntek dél

A büfé normál kínálatán túl a helyszínen lesz korlátozott mennyiségben meleg ebéd, 13,30-14,30 között (bográcsos paprikás krumpli).
Bográcsos ebéd jelentkezési határideje: 2019. május 15. szerda 8:00 Ebéd ára: 800 Ft/fő

A szaunaprogramokra előzetesen, e-mailben regisztrálhattok (navke@navke.hu), 2019. május 17. péntek délig. A kuponokat érkezéskor vehetitek át, ingyenesen.

A felöntésekért nem kell külön fizetni. Egy fő max. 2-3 szaunaszeánszon vehet részt. Ha egy időpontra elfogyott a szaunakupon, azt a honlapon jelezzük. Ha előzetesen elfogyna minden kupon, akkor érkezéskor érdeklődjetek, mert ha vki nem jön el a maradék szaunakuponokat is kiosztjuk. Érdeklődni a szaunaprogram megkezdése előtt 10 percen belül érdemes. 23 finn szaunaprogram, 6 gőzkabinos csokizás vár rátok.
Ha szaunaprogram zajlik, kérünk benneteket, felöntés közben már ne nyissatok be! Érkezzetek pontosan. A kezdési időpont betartása mindenki számára egyaránt kötelező.
Szaunaprogram idején a medencetérben levő kisebb finn szaunába is ellátogathatnak azok, akik nem kívánnak szaunaprogramon résztvenni, itt nem lesznek felöntések, illetve saját felöntéseteket itt bemutathatjátok.
A rönkszauna befogadóképessége kb. 20 fő, a gőz 6 főnek kényelmes egy időben. A gőzben ezért 3x6 fős sorozat lesz, 10 perces csúszásokkal.

Tervezett szaunaprogramok:

10:00 Nézését meg a járását! pálinkás felöntés mulatós stílusban (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt
10:25 Az élet ünneplése -bőrhámlasztás szent lótusz porral kevert himalája sóval (Kovács Teodóra szaunamester ) -Megtelt
10:50 I'm rock and roll- tejsavas-sós-mentapeelingel (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
11:15 Bulis bemelegítés (Decsi Márton szaunamester) -Megtelt
11:40 Kökorszaki felöntés. Mesefilmek világa gyümölccsel (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt
12:05 Mezítelen gondolatok - bőrsimítás illatos makadámiadió olajjal(Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
12:30 Way to Hell- illatos capirlisolajjal (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
12:45 gőz A 90%-os élvezet. étcsokolés kényeztetés (Gubucz Gábor szaunamester)
12:55 China (Decsi Márton szaunamester) -Megtelt
13:20 Égi ablak - mennyei illatok - sós tömjénpeelinggel (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
13.45 gőz Édes csokiparány (Kerekes Péter szaunamester)
13:50 Zorall felöntés. Csak keményen sok sörrel (Gubucz Gábor szaunamester) -Megtelt

14:05-14:25 Finn szauna üzemen kívül.

14:25 Az utolsó hegylakó bőrkaparás sóval szodabikarbónával (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
14:45 gőz Egy legenda visszatér - bőrhámlasztás cipruspeelinggel (Varga Tibor szaunamester)
14:55 TAVASZI MEGTISZTULÁS - füvesasszony gyógynövényes bőrradírja (Borbély Nauzika szaunamester) -Megtelt
15:25 Latin szerető - édesmandula olajos bőrtáplálás neroli vízzel (Kovács Teodóra szaunamester) -Megtelt
15:45 gőz APHRODITÉ ÁLMA - epres-csokis bőrszeretgetés a gőzben afrodiziakumokkal (Borbély Nauzika szaunamester)-Megtelt
15:55 A nulladik óra (Decsi Márton szaunamester) -Megtelt
16:25 Róma egy örökkévalóság; a méz simogatása (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
16:55 TELIHOLD MEDITÁCIÓ - hangfürdő a szaunában (Borbély Nauzika szaunamester) -Megtelt
17:25 Tibet a hangok világa mentás frissülés (Kerekes Péter szaunamester)-Megtelt
17:45 gőz Csokis-narancsos kényeztetés (Decsi Márton szaunamester) -Megtelt
17:55 A sámán tánca- az erdőillatú körömvirágolajjal (Varga Tibor szaunamester) -Megtelt
18.25 SHIRLEY VALENTINE - mozi a szaunában (Borbély Nauzika szaunamester) -Megtelt
18.55 Jégbezárt világ. A rock legendái (Kerekes Péter szaunamester) -Megtelt
19:25 TAVASZI JÉGVIHAR - forróság, jég, borzongás (Borbély Nauzika szaunamester) -Megtelt

Egyéb programok:

13,30-14,30 Ebédelési lehetőség.
Mirjám-féle jóga a kinti medence mellett két alkalommal
12:00 és 16:00 órakor

Naturista versek felolvasása a szigeten
13:00-13:15 között

A fürdő masszőre, masszőze a szokott helyen dolgozik, keressétek bátran!

Az Aranykor Wellness Termálfürdő címe:
Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye
Ballószög, V. körzet 168.

Honlapja.
http://www.termalfurdo.net/furdo/aranykor-wellness-termalfurdo-balloszog