FooldalMeztelen táncszínház
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2019


Meztelen táncszínházi előadások 2019-ban

- 2019. március 28. (csütörtök) 19:00 – 25/45 – jubileumi előadás BEMUTATÓ (Bakelit MAC)
- 2019. június 6. (csütörtök) 19:00 – LetMeC_natur (Bakelit MAC)
- 2019. augusztus 18. (vasárnap) – LetMeC_natur (Helyszín: Délegyháza Oázis kemping)
- 2019. szeptember 3. (kedd) 19:00 – 25/45 (Bakelit MAC) az L1danceFest 2019 keretében
- 2019. november 27. (szerda) 19:45 – LetMeC_natur (Bakelit MAC)Táncelőadások Est-sorozat – Naturista, ruhátlan nézőkkel – az L1 Egyesület és a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE) együttműködésében.
Az együttműködés alapötlete Ladjánszki Mártától származik, akivel a NaVKE 2007-ben került kapcsolatba. Akkor több sikeres táncelőadásukat láthatták a naturista nézők. 2018-ban egy hosszabb távú programot indítottunk el, amiben több előadás került terítékre, sőt, az első két, zárt-körű előadás után a harmadik alkalommal megnyitottuk a kört és bárki, aki vállalta, hogy ruhátlanul nézi meg az előadást nézőként csatlakozhatott.
Ilyen még nem volt, de MOST MÁR VAN és FOLYTATJUK!
Mivel az előadások mindenkinek nyitottak, akik vállalják a meztelenséget, a belépőjegyeket online, előre és/vagy a helyszínen készpénzben is meg lehet váltani.
Emellett előzetes névszerinti regisztráció alapján a navke@navke.hu e-mail-címen is lehetséges a foglalás. Javasoljuk az on-line jegyvásárlást a Bakelit Színház oldalán, mivel akkor biztos helyed. 50 fő feletti regisztrációnál a jegyvásárlást beszüntetjük.
Jegyárak:
Egységár: 2.500 Ft
Támogatói jegyár: 4.000 Ft

Előadások helyszíne március, június és szeptember hónapban: Bakelit M.A.C.
1095 Budapest, Soroksári út 164.

lm.jpg
 

Képes élménybeszámoló a 25/45 c. jubileumi előadás után

Bakelit MAC, 2019. március 28.


Köszönjük a szép estét neked és Mártának. Tanja és a társasága teljesen el voltak ájulva az eseménytől, köszönik és csókoltatnak. Mi fél órát vártunk a határon, ők egynél is többet, pedig egy pillalantban egymás mellett álltunk. Ezúttal nem a mi sorunk volt a lassúbb. :-)))
Géza

Nagyszerű élmény volt a társaság és az előadás is, köszönjük!
GabIca

Különleges élmény volt, ilyen ritkán adódik. Köszönet a létrehozóknak, résztvevőknek.
Sz. Márta

Nagyszerű táncelőadás! Köszönettel (a szervezésért is):
Gyula és Gyöngyi

sSzeretnem megkoszonni az elmenyt, egy csodalatos est volt. Az ahol a szineszno hattal van es a kozonseg sotetben. Szerintem az a legnagyszerubb kep.
Vasilis

Dear Rozsa, thank you for the invitation. I never get to thank you for everything... I love you like a dear friend and we should be visiting more often. The Performanse was memorable evening.
Tanya

Fantasztikus élmény volt a tegnap este és nagy örömünkre sok nézővel!
Elegy Hírek

Kedves Rózsa és Géza!
Köszönöm én is a lehetőséget, hogy a művészi pályámon segítitek azt a folyamatot, amiben őszintén próbálok a meztelenséggel, mint művészi kifejező-eszközzel és megélési eszközzel kísérletezni és ebben közös érdeklődéssel keresgélünk. A sorozat, amit csinálunk, teljesen új (világviszonylatban), s annak megértése, hogy miért fontos ez a kifejezési forma, eszköz, még számunkra is megfigyelést és feldolgozást igényel. Amellett, hogy hiszünk benne :-)
L. Márta

...még egy picit beszélgettünk az előadás után a Bakelitben a Mártával... Imádnivaló nő. De elhagytam a többieket, páran még bírták...nekem mennem kellett...én így is este 10-re értem haza... és már nagyon fáradt voltam.
Nagyon-nagyon örültem, hogy ennyien ott voltak...közel 60 fő! Többen várólistára kerültek, mert nem fértek be a színháztérbe.
Örültem Tanjáéknak is. Nagyon. Igazán nemzetközi előadás volt. Szerbek, macedónok... thailandiak. Klassz szervezés és nagy kihívás is nekik. Többen messzi hazai városokból jöttek. Mártáért. Ennyit utaztak, egy tánc miatt. Békéscsabáról, Pécsről, Miskolcról, Kiskőrösről...
De a 25/45 megérte!
Egy Freddy Mercury idézet volt a Mártának átadott és mindenki által aláírt üdvözlőlapra. Sztem ez illik rá. (A legjobb, ha az ember valami megbotránkoztató dologgal nyit. Leginkább így lehet tudatni a világgal, hogy megjelentél a színen.) Márta 19 éve vetkőzött le először színpadon és azóta nekünk nagyon sokat jelent, hogy a művészetben is van élő naturista darab, egyre több, amit követhetünk. Mindig elgondolkodtató, beszédes. Sez most valóban beszédes is volt.:)
Remélem lesz még ennek folytatása... Nagyon szeretném, ha Délegyházán is táncolna, az én naturista szívem csücskén, a szabadban. Sok-sok néző előtt. Remélem ez az álmom is egyszer valóra válik.
Ez a 60 fő most itt a Bekelitben igazán váratlan létszám volt.
Sajnálom, hogy voltak akik lekésték a darabot, s bízom benne lesz még folytatás és ismétlés is. Nem a NaVKE-n fog múlni. S talán lesz máshol, máskor, talán egy újvidéki premier is.
Köszönöm mindenkinek aki eljött, aki segített nekem az előadás szervezésében, Péternek, Ferinek, Gézának különösen. Még1x gratulálunk Mártának ehhez a szép jubileumi előadáshoz.
További sok sikert!
Rózsa

Fotók: Lennert Géza fotóművész

DSC08460m.jpg
DSC08457f.jpg
DSC08453m.jpg
DSC08453f.jpg
DSC08450m.jpg
DSC08449m.jpg
DSC08445cc.jpg
DSC08442f.jpg
DSC08441cc.jpg
DSC08440ff.jpg
DSC08440f.jpg
DSC08438ff.jpg
DSC08437ffb.jpg
DSC08437ff.jpg
DSC08437f.jpg
DSC08435h.jpg
DSC08435f.jpg
 

Meztelen táncszínházi előadás Délegyházán

LADJÁNSZKI Márta & VARGA Zsolt: LetMeC c. darabja

2019. aug. 18. vasárnap 18:00
Naturista Oázis Kemping (a Spicc előtti füves terület)
2337 Délegyháza
Naturista part 1318


Táncelőadások Est-sorozat -Naturista, ruhátlan nézőkkel -az L1 Egyesület és a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE) együttműködésében.

Az együttműködés alapötlete Ladjánszki Mártától származik, akivel a NaVKE 2007-ben került kapcsolatba. Akkor több sikeres táncelőadásukat láthatták a naturista nézők. 2018-ban egy hosszabb távú programot indítottunk el, amiben több előadás került terítékre.
Ladjánszki Márta (20 éves koreográfusi és táncosi karrier után) 2015-ben diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán a modern táncos és próbavezető BA szakon. Fodor Antal koreográfiai órái és feladatai alapján elindult egy olyan ötlet, amit továbbvitt és megosztott a szófiai Derida Dance Center táncosaival egy két hetes rezidencia alkalmával. Azóta ez a darab az élő előadások alkalmával tovább gazdagodik, hiszen térre és a jelenlévő nézőkre érzékenyen reagálva bővül, alakul, frissül. Minden előadás más, mégis egy adott struktúra szerint működik.

Ladjánszki Márta budapesti táncos, koreográfus, tanár és művészeti vezetője az L1 Egyesületnek 2002 óta.
Varga Zsolt budapesti zenész, zeneszerző, multiinstrumentális hang- és mozgásművész. Emellett az L1 Egyesület elnöke 2011 óta.

LADJÁNSZKI Márta klasszikus balett, szertorna, jazz és modern tánc tanulmányait Magyarországon és Bécsben folytatta, majd 1996 végén alapítója volt a KOMPmÁNIA Kortárs Táncszínháznak, ahol táncosként és társkoreográfusként dolgozott. 2001-ben csatlakozott az L1 Egyesület munkájához, ahol művészeti alelnökként a mai napig dolgozik. Alkotó-művészként kortárs tánccal foglalkozik Budapesten, mint független koreográfus és táncos. Keresi a lehetőségeket, hogy megmutassa művészetét azoknak, akik érdeklődnek munkája és az emberi testről való gondolkodása iránt.
Ő magából a testből, a belső gondolatokból nyeri az inspirációt, és a belső gondolatokat látható információvá alakítja. Hiszi, hogy mindenki más (nem csak külsőleg), és ettől gazdagabb az életünk. Ezért ünnepli minden darabjában a testet.

A test a személyiség látható formája." (Mary Starks Whitehouse)

Az előadások mindenkinek nyitottak, akik vállalják a meztelenséget.

A kempingben az előadásra külön jegyvásárlás nincs, aki belépőjegyet vett a kempingbe, vagy szállással rendelkezik meg tudja nézni az előadást a Spicc előtti füves területen. Párnát, széket hozzatok! Minimális ülőhelyek azért lesznek (sörpadok).

letmc.jpg
 

Nézők tájékoztatásaAki először látogat el az eseményünkre – az est különlegessége miatt –, annak néhány hasznos információval szeretnénk segíteni:
• A jegy megváltásával a nézők is vállalják a meztelenséget;
• A saját törülközőkre tudtok majd ülni (az adott esemény nézőtér-kialakítása mindig más ülőfelületet nyújt, ezért és a higénés szempontok miatt a saját törülköző használata hasznos);
• A Bakelit MAC színházi terme alkalmas arra, hogy nyugodt és biztonságos körülményeket biztosítsunk a levetkőzésre és a ruhák elhelyezésére. A jegyvizsgálat után a nézők együtt lépnek be a színházi térbe, ahol megválunk a ruháiktól és elhelyezkedünk a térben;
• Az előadás megkezdése után nincs lehetőség a színházi térbe utólagosan belépni;
• Az előadásról dokumentációs céllal videófelvétel készül, aminek fő célja, hogy megörökítse ezt az egyedi kezdeményezést. Amennyiben a felvételen nem kívánsz szerepelni, kérjük úgy helyezkedj el, hogy ne ülj bele a kamera látómezejébe (a felvétel csak az előadás megkezdésekor indul, nem kerül rögzítésre a színházi térben történő vetkőzés);
• Az előadás után még a színházi térben van lehetőség a visszaöltözősre és ezután tudunk kilépni a fogadótérbe;
• Alkalmanként az előadás után beszélgetéseket is szervezünk. Maradj velünk, ha ezen is részt szeretnél venni.

Köszönjük a megértésedet és tartalmas estét kívánunk.

 

Élménybeszámoló a LetMeC c. előadásról
Bakelit M.A.C., 2019. június 6. csütörtök 19:00


Számomra szuper klassz élmény volt, amikor csak tudok, mindig megyek ezután. Azért látom lesz külföldön is naturista verzió. :-) Kíváncsi leszek az ottani véleményekre.
Olvastam az - általam megtalált - összes beszámolót és interjút a korábbi előadásokkal kapcsolatban, így Dorottyáét is. NaVKE idei és tavalyi beszámolóját is láttam, a legtöbb infó és inspiráció ezekből jött. :D Az ideiből lehetett megtudni, hogy hogyan lesz a beengedés, a vetkőzés a nézőknek. A tavalyi fotós beszámoló adta az inspirációt, hogy én is bemenjek középre.
Tényleg szuper jó ötlet ez a meztelen táncszínház. :D Nagyon kíváncsi leszek a délegyházi előadásra, hogy ott milyen lesz a helyszín és a körülmények, mennyire kell az előadáson alakítani, és hogy egyáltalán melyik lesz? Várom nagyon, pláne hogy még sosem voltam ott.
Nem vagyok NaVKE tag, az előadásról véletlenül szereztem tudomást. Az index fórumon a "naturista helyek" topikban kérdezték meg, hogy érdekel-e valakit egy naturista táncelőadás.
Maga a meztelenség, a meztelenkedés fiatal korom óta érdekel, de nudista strandon először a 90-es évek elején pár alkalommal Délegyházán (még a régi tavaknál, a vasút és a Duna között) voltam egyedül ill. ismerősökkel Luppa tónál. Aztán hosszú szünet után kb. 5-6 éve kezdtem megint járni Luppára (szintén egyedül). Tavaly óta tagja vagyok a Lupa Naturista Klubnak, mivel csak tagságival lehet bemenni. És kétszer voltam Balatonakaliban napijeggyel 2013-ban és 2014-ben.
Az előadás után többen együtt jöttünk el, miután Mártáéktól elváltunk, egy párral mentem tovább a villamoson.
Ők NaVKÉ-sek, felajánlották, hogy esetleg párszor le tudnak vinni kocsival Délegyházára. A fiú Péter.
Gyuri

A tánc előadás felejthetetlen élmény volt, külön köszönet érte. Ott maradtunk az utána következő beszélgetésen is, tervezzük, hogy megyünk szeptemberben is.
BS

Végre eljutottam az én első igazi meztelen táncszínházas előadásomra. Vettem a bátorságot, és a harmadik körben, amikor még kértek önkénteseket a színpadra, akkor én is feltartottam a kezem, és szereplőjévé váltam az előadásnak. Személyes érintettségem okán, most nem fogok nektek élménybeszámolót írni, Inkább Márta fülébe súgnám... Annyit mindenesetre meg tudok erősíteni, hogy roppant nagy élmény, aki még nem tapasztalta meg személyesen, az vessen magára... Nem voltunk sokan Navkésok, de idén még lesz ősszel is valami a maihoz hasonló, oda ismét teltházas bulit kell összehoznunk... SRAN
Péter

A tegnapi este nagyon jól sikerült. Nem tudom a pontos számot, hogy hányan voltak, de szerintem 30 és 40 között (kieg: a Bakelittől megkapott létszám 55 fő jegyváltás).
Képzeld egy gimis osztálytársnőm a párjával is eljöttek (online jegyváltók voltak), s mivel késtek, Peti nem engedte be őket (mert ugye jól megkértem, hogy senki a kezdés után nem jöhet be). Aztán annyira lelkesedtek, hogy megvárták az előadás végét és rámrontottak, hogy pedig ők mennyire akartak jönni (amúgy nem nudisták, csak miattam jöttek és a helyzet miatt). Maradtak a spontán beszélgetésre is a büfében (elég sokan maradtak amúgy, kb. 15 fő).
Megint születtek írott visszajelzések, még fel kell dolgozzam őket (ma semmi időm erre nem volt).
Jóéjt és változatlanul köszi az együttműködést.
Márta

Képes beszámoló erről az előadásról 2018. május 10-én készült.

Itt nézhető meg:

 

Meztelen táncszínházi előadás: LetMeC_natur

2019. november 27. (szerda) 19:45 – LetMeC_natur (Bakelit MAC)

Kérjük az előadás pontos kezdése miatt érkezzetek a Bakelitbe negyed órával előbb (vagyis 19:30-ra)

Jegyárak:
Egységár: 2.500 Ft
Támogatói jegyár: 4.000 Ft

Előadás helyszíne: Bakelit M.A.C.
1095 Budapest, Soroksári út 164.
Táncelőadások Est-sorozat – Naturista, ruhátlan nézőkkel – az L1 Egyesület és a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE) együttműködésében.
Az együttműködés alapötlete Ladjánszki Mártától származik, akivel a NaVKE 2007-ben került kapcsolatba. Akkor több sikeres táncelőadásukat láthatták a naturista nézők. 2018-ban egy hosszabb távú programot indítottunk el, amiben több előadás került terítékre, sőt, az első két, zárt-körű előadás után a harmadik alkalommal megnyitottuk a kört és bárki, aki vállalta, hogy ruhátlanul nézi meg az előadást nézőként csatlakozhatott.
Ilyen még nem volt, de MOST MÁR VAN és FOLYTATJUK!
Mivel az előadások mindenkinek nyitottak, akik vállalják a meztelenséget, a belépőjegyeket online, előre és/vagy a helyszínen készpénzben is meg lehet váltani.
Emellett előzetes névszerinti regisztráció alapján a navke@navke.hu e-mail-címen is lehetséges a foglalás. Javasoljuk az on-line jegyvásárlást a Bakelit Színház oldalán, mivel akkor biztos helyed. 50 fő feletti regisztrációnál a jegyvásárlást beszüntetjük.