FooldalTársegyesületi Találkozó (TET)
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2019


TET Balatonberényben

2019. június 1. szombat

Az NBBKE 20 éves születésnapjára voltunk hivatalosak szombaton.

Egyben Társegyesületi Találkozó (TET) is volt ezen a napon., 2012 óta már a 7. alkalommal szervezett TET volt ez, 2. alkalommal itt (2015-ben is volt már az NBBKE szervezésében TET Balatonberényben).

Csak délutánra értünk oda, így a délelőtti ünnepségen nem voltunk ott. így valahogy csendesen telt el az ünnep, a TET is, olyan furán, röviden az eddigiekhez képest, kevés közös beszélgetéssel a jelenlegi vezetőséggel. Nem tudtunk meg egymásról többet, mint eddig. Érkezéskor nem találtunk senkit a társalgóban, így ismervén a régi vezetőséget, az NBBKE volt elnökei lakókocsijához mentünk. Ott megtudtuk pontosan hol is lesz a közös ebéd. Meglepő volt, hogy saját magunknak kellett székeket és asztalokat, evőeszközt és tányérokat vinni. Szóval ezért is nagy hála Yrysnek, mindennel ellátott bennünket. A Lupa egyesület vezetőségével (3 fő) és engem, aki a NaVKE képviseletében voltam jelen. Poharunk se volt és vizünk se, így azt egyik NBBKE tag hozott nekünk a büféből, majd kérésemre kaptunk kis üveg ásványvizet az NBBKE egyik elnökségi tagjától. Nagyon jó idő volt, szomjasak voltunk. Aztán a hatalmas bográcsban főtt gulyáslevest is megkaptuk, lehetett repetázni is., jutott mindenkinek. Az NBBKE vezetősége egy külön asztalnál ült, egyesületünkből még pár tag is jelen volt, valahol távolabb, épp a kempingben nyaraltak. Nagyon kedves volt az egyesülettől, hogy őket is vendégül látták. Én a lupásokkal és a régi NBBKE elnökök mellett foglaltam helyet. Balog Tibor -az egyesület alapítótagja, első elnöke-, nagyon kedvesen egy üveg pezsgőt is szétosztott ott nekünk. Tőlünk Tibor egy szép sárga NaVKE pólót kapott ajándékba. Jelenlegi elnökség 1-1 üveg pezsgőt és pólót kapott ajándékba tőlünk navkésektől és a Lupásoktól is.
Később egy nagy tortát szeleteltek fel, továbbra is Józsi volt a szószóló, az NBBKE vezetőségi tagja. Szép és finom 20 éves születésnapi torta volt. Lehetett ebből is repetázni, jutott mindenkinek, hisz nem voltunk sokan, tán harmincvalahányan lehettünk ott a bogrács körüli asztaloknál.
A koktélokat végül nem a nagy körstégen szolgálták fel, hanem valahol a strand első felében, amit kicsit nehezen találtunk meg. De Béla kiváló finomságokat kavart ott nekünk, 4 féle koktél volt. Pina colada, Mojitó, Screwdriver és vmi alkoholmentes is.
Előtte még kimentünk a stégre is, sőt a bátrabbak a Balatonban is fürdőztek. Yrys és Liviu. Én csak combig tudtam elviselni a 14-15 fokos Balaton vízét. Inkább napozgattunk, beszélgettünk. Már sötétedett amikor eljöttünk, a Maksa Zoli műsorát már nem hallgattuk végig és az esti discón sem voltunk ott. Ati remekül vezetett, biztonságban utaztunk vissza Budapestre és érkeztünk meg a késő éjjeli órákban
A Lupa Natura Klub 3 fős vezetőségével és Koni kutyussal utaztam, velük fedeztük fel a kempinget Yrys segítségével. Remek napsütéses időnk volt. Jópofa csapat voltunk szombaton, így szűk körben is, rettentő sokat nevettünk a nap folyamán. Finom volt az eper (köszi Dóra), finomak voltak a borok (köszi Pisti). Remekül éreztem magam. Külön köszi a sok mókáért útközben Liviunak is.
Ajánlom a Lupa egyesület megismerését másoknak is. Együttműködés folyamatban, majd később hírt adunk erről is.
Szerető vendéglátásukat külön is köszönjük Yrysnek és Pistinek is. Elnézést, hogy otthagytuk a mosogatnivalót, az csak később a kocsiban jutott eszembe...
(Rózsa)

Fotók: Ati

tet222a.jpg
tet2222.jpg
tet222.jpg
tet22.jpg
tet2.jpg
tet1.jpg