FooldalBemutatkozás
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

Mi az a NaVKE?

Miért is vált Magyarországon az elmúlt években már ismert fogalommá - főleg az internetet is használó -, naturista és nem naturista társaink körében a NaVKE?

A 2000-ben alakult Naturisták Virtuális Klubja Egyesület rövidített nevét takarja ez a könnyen megjegyezhető szó. Közcélú szervezetként az egyesület feladata, hogy céljainak eleget tegyen naturista rendezvények - úgymint Fiatal Naturisták Találkozója (FNT), országjáró kirándulások, téli uszodai (szauna) programok, vizitúrák, natúrák - szervezése, lebonyolítása által. Már az egyesület nevéből is kitűnik, hogy a kommunikációnk során nagy szerepet szánunk az internetnek. A névválasztásnál (2000-ben) vitathatatlanul szerepet játszott az online kommunikáció újdonsága. Mára ez az internetes eufória elmúlt, de megmaradt a nevünkben, mintegy mementóként az ezredforduló internettel kapcsolatos felfokozott hozzáállására. Természetesen virtualitásunk a tagság kapcsolattartásának módjára vonatkozik, mivel naponta tudunk beszélgetni, levelet váltani az interneten, elsősorban az évek óta működő levelezőlista segítségével. A programok esetében a virtualitás értelemszerűen már csak abban nyilvánul meg, hogy az eseményekről szóló beszámolók, levelek a honlapon is olvashatóak, de programjaink valódi környezetben kerülnek megrendezésre.

Honlapunk és egyéb internetes elérhetőségünk

A honlapunkon elsősorban a hazai naturizmussal kapcsolatos információkat találja meg a látogató, melyek közül természetesen a legrészletesebb tájékoztatások a saját programjainkkal kapcsolatban olvashatóak.

A NaVKE honlapja a magyaron kívül röviden angol és német nyelven is hirdeti, hogy a naturizmus nem csak a kiváltságosoké. Rádióriportok sora bizonyította, már az első ifjúsági tábor, a na-túrák, majd azt követően más programjaink is, hogy az egyesület-alapításunk pozitív hatású. Ezek a riportok többsége letölthető és meghallgatható a Riportok rovatból. Azóta egyre több és akár az újdonság erejével is ható rendezvény szervezésére került sor, mint pl. a naturista csúszdázás, borkóstolók és a vízitúrázás.

Linkjeinken keresztül hazánk szinte minden egyes naturista honlapjával összeköttetésben áll.

Az internetes levelezési listánk (nudlista) is népszerű és tagsági megváltása után az ország bármely területén élő naturista számára elérhető. Itt hasznos információkat és a programok után élménybeszámolókat is lehet olvasni magyar nyelven.

Tagjainknak zárt csoportot is létrehoztunk a facebookon és van nyilvános oldalunkis a többi érdeklődő számára.

Adatvedelmi nyilatkozatunk: http://navke.hu/index.php?main=archivum&lang=&year=2018&pr=adatv

Céljaink

Az egyesület célja, hogy a naturista életszemlélet és életforma nemzetközileg elfogadott eszméit elsősorban az interneten, de más fórumokon is terjessze, valamint, hogy lehetőséget teremtsen az életforma gyakorlására.

Fontosnak tartjuk a nem naturista beállítottságú embertársaink színvonalas és ízléses tájékoztatását mozgalmunk jellegéről. Ezáltal esélyt adunk arra, hogy azon embertársaink, akik korábban nem tudtak ismereteket szerezni a naturizmusról, most már - igaz, csak virtuális - tapasztalatok birtokában alkothassanak véleményt a közvéleményben élő, naturizmussal szembeni negatív sztereotípiákról. Nem titkolt célunk, hogy e záltal növeljük a naturizmus ismertségét és elismertségét a társadalom szélesebb köreiben.

Együttműködés

A NaVKE partner szeretne lenni valamennyi már működő naturista kemping és strand számára, szorgalmazná, hogy minél több hazai naturista számára legyenek elérhetőek szolgáltatásaik, mindamellett, hogy a rendelkezésre álló virtuális eszközökkel népszerűsíti őket itthon és külföldön.

2005-ben aláírt együttműködési megállapodásunk keretében a szervezett naturisták többségét reprezentáló 3 nagy naturista szervezettel közösen (MNE, SZIKI, NBBKE) hazai programjaink koordinálásában is részt vehetünk.

2006-ban megalakult Naturisták Magyarországi Szövetsége (röviden a NAMASZ ) alapításánál is kezdeményező szerepet vállaltunk.
A NAMASZ munkájában a jelenleg meglévő, bejegyzett és MŰKÖDŐ hazai naturista szervezet közül az alábbiak vesznek részt:
- Ányási Naturisták és Természetbarátok egyesülete,
- Balatontourist
- Magyar Naturisták Egyesülete
- Naturisták Berényi Baráti Köre Egyesület,
- NaVKE
- SZIKI Egyesület

Pedagógiai céljaink közé tartozik megvalósítani a NaTúráink, vízitúráinkon keresztül terjeszteni és elmélyíteni a természet szeretetét, a környezet védelmét a fiatalok tudatában, szemléletében. Itt elsődleges feladatunknak érezzük a további külföldi kapcsolatok kiépítését is. Példaképünk Németország, mint a naturizmus egyik őshazája már nagy hagyományokkal rendelkezik az említett korosztály számára naturista körülmények között szervezendő táborok lebonyolításában.


Elérhetőségünk

Honlapcím: http://www.navke.hu
E-mail cím: navke@navke.hu
Telefonszám: +36 20 3139170
Székhely: 1221 Budapest Kossuth L. u. 70. fszt. 1.
Levelezési cím: Telefonon vagy emilben egyeztess, ha küldeni szeretnél vmit!

Az egyesület anyagi támogatására szánt összeget az adományozók az érvényben lévő törvények szerint adócsökkentő tételként számolhatják el, mint közcélú adományt. Közcélú szervezet lévén szívesen fogadjuk az SZJA 1%-ának felajánlását, amit naturista programok szervezésére fordítunk.
NaVKE adószáma: 18241329-1-43

Bankszámlaszámunk: (Régen Fókusz Takarékszövetkezet volt a neve, de száma nem változott):
Magyar Bank Holding, MBH Bank Nyrt.
51700265-11129053-00000000