FooldalINF születésnap
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2023


Az INF-FNI 70. évfordulója 2023-ban

Montalivet (Franciaország), 2023. szeptember 7-10.


Az INF-FNI 70. évfordulóját a franciaországi Montalivet városában tartják a 2023. szeptember 7-10-i hosszú hétvégén.
Jelentkezz, ha szeretnél részt venni ezen az eseményen a magyar csapat tagjaként. INF tagsági igazolványodra szükség van, azt ne feledd otthon!

Egy kis történelem:

Az INF-FNI, a Nemzetközi Naturista Szövetség idén szeptemberben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját,
2023. szeptember 7-tól 2013. szeptember 10-ig abban a naturista központban, ahol megalakult.
A naturizmus története a 19. századig nyúlik vissza, és a különböző országokban eltérő módon fejlődik. A második világháború után elkezdődött az a tendencia, hogy a különböző országokból érkező csoportok sporttevékenységekre, rendezvényekre és találkozókra gyűlnek össze, hogy megvitassák a közös kérdéseket. A legnagyobb ezek közül először a "World Congress" nevet kapta, és 1951 szeptemberében került sor az angliai North Kent Club-ban a Naturista Szervezetek Nemzetközi Konferenciájára a londoni Cora Hotelben. A találkozón hét ország képviselői vettek részt. Egy részük már nemzeti szervezet, mások pedig klubok vagy kereskedelmi intézmények. A második találkozót 1952 augusztusában tartották a svájci Thielle-ben, ezúttal 16 ország képviselői vettek részt, és megállapodtak abban, hogy mozgalmat hoznak létre egy szervezettel, amelynek célja a naturizmus előmozdítása és ösztönzése volt. Ezen az ülésen három személyt jelöltek ki egy ilyen szervezet szabályzatának tervezetének elkészítésével. Ezt a feladatot a francia Albert LeCocq, az angol Dorothy Thornton és a német Erhard Wachtler vállalta magára. A harmadik naturista világkongresszuson, amelyre 1953. augusztus 22. és 23. között került sor a Helio Marin Központban (Montalivet, Franciaország), a szervezet javasolt neve, a "világszövetség" „Nemzetközi Naturista Szövetségre” változott. Nemzetközi Naturista Szövetség), amelyet az INF-FNI kezdőbetűk képviselnek, amelyek a nevet tartalmazzák a munkához jóváhagyott három nyelven: németül, angolul és franciául. Megszületett az alapszabály, és megszületett az INF-FNI.
Az első elnök Dr. Richard Ehrmann volt Ausztriából; Alelnökök Albert Lecocq Franciaországból, Erhard Wachtler Németországból, Eduard Frankhauser Svájcból és Dorothy Thornton Nagy-Britanniából. Az elnök Paul Neumannt nevezte ki titkárnak, Ludwig Hruschkát pedig pénztárosnak.
Az INF második világkongresszusára a következő évben Bécsben került sor, és azóta jóváhagyták, hogy ezeket kétévente tartsák meg. Ma az INF-FNI 31 ország szövetségét képviseli, és további 8 országban van jelen a gyakran "levelezőknek" nevezett képviselők révén.
Az INF-FNI ma megerősítheti, hogy több mint 450 000 naturista érdekeit képviseli, a világ minden nemzetiségéből, és hogy az egyes szövetségi országok klubjainak vagy egyesületeinek minden egyes tagja által megszerzett INF-tagsági kártya az a legnagyobb elismerés és elfogadás a naturista világban.

2023-ban az INF-FNI megalakulásának 70. évfordulója, és története során ismét egy ünnepség lesz a jele, amelyre 2023. szeptember 7-10-i hétvégén kerül sor Montalive-ban, születésének helyén.
Szeretnénk veled megünnepelni ezt a nagyszerű bulit, ezt a nagyszerű évfordulót. Siess, és foglalj szállást, legalább a 2023. szeptember 7-10-i hétvégére Montalivetben. Csatlakozz a világ naturizmusának történetéhez!

montalivet2.jpg
montalivet.jpg