FooldalVízitúra
English    


bemutat program hirek tag levlista link archivum gond zum

2023
A Tisza folyón, 2023. aug. 2-6.

1. nap (Aug. 2. szerda):
Találkozás Tiszabecsen 10-kor (a kocsik itt maradnak). Evezés napközben. Érkezés Szatmárcsekére, vagy inkább alatta egy homokpadra. Vacsora az otthonról hozott hamikból.

2. nap (Aug. 3. csütörtök):
Evezés napközben.Tivadaron bevásárlás. Sok-sok homokpadon megállás, fürdés és pocolás. Kora este érkezés egy homokpadra. Közösen vacsorafőzés (gulyásleves).

3. nap (Aug. 4. péntek):
Evezés napközben. Jándi sziget fölött, a szokásos homokpaddal szemben sátorverés. Közösen vacsorafőzés (lecsós kolbász tarhonyával).

4. nap (Aug. 5. szombat:
Egész napos pocolás. Közösen vacsorafőzés (paprikáskrumpli csemege uborkával és káposztasalátával)

5. nap (Aug. 6. vasárnap):
Táborbontás, korai hazatérés.

Nyilvánvalóan drágább lett minden, mint tavaly (akkor 17500 Ft/fő volt a teljes díj), de még így is ez volt a legolcsóbb 5 napos nyaralásunk.

Jelentkezési határidő: 2023. júl 1.
Részvételi díj foglalóját utalni kérjük
:
Tagsági nélkül 7000 Ft/fő
Társzervezeti tagságival 6000 F/fő
NaVKE tagok 5000 Ft/fő

A foglaló a NaVKE bankszámlájához utalandó ( MBH Bank) 2023. júl. 1-ig.
51700265-11129053-00000000
A többit kp-zel a helyszínen kell megfizetni. Létszámtól függően, kb. 24-30 eFt-ra saccoljuk a teljes részvételi díjat. Utiköltségek különbözőek, a résztvevő távolságtól függően. Ezt a jelentkezési határidő után (látva a konkrét létszámot) pontosabban meg tudtuk mondani. Ma még nem tudjuk hány kenut kell bérelni.
Gyertek, mert móka, kacagás, vagyis kellemes túra lesz. Bárki eljöhet, tagsági nélkül is.

Tavaly is megcsináltuk, igen jó volt. A pihenőnapot ismét beiktatjuk, a Halász büfé működik, és lángost is ehetünk a pénteki napon....vagy akár a 20 éves vízitúra évfordulót is ott ünnepelhetjük. meg.

Amit hoznotok kell:
Saját sátor, hálózsák, vízhatlan csomagolásban (hordó, vagy vízhatlan zsákok). A kenukban szállítandó cuccok minél kevesebb felesleges holmit tartalmazzanak. Legyen benne tisztálkodási felszerelés, esőkabát és meleg holmi (nadrág és pulcsi, zárt cipő). Szandál, vizicipő vagy papucs. Valami rövid nadrág, póló a falukban történő bevásárláshoz, lányoknak könnyű nyári ruha. Elemlámpa, szúnyogriasztó, naptej, esetleg kalap, sapka, evőeszköz, zöldségpucoló szerszám, műanyag tányér, pohár. Kávésok gondoskodjanak a reggeli kávézás kellékeiről.
Lehet hozni még:
- napvédelemre szemüveg és hosszú ujjú ing is (a kalapon és krémen kívül)
- WC papír
- telefontöltő külső akksi
- gyógyszerek
- instant kávé forróvízbe a kávézóknak
- SAJÁT ivóvíz, ezt sokan nem tudták!
- plusz: 2 vagy 5 liter víz közös főzéshez
Reggeli egyénileg, erre hozzatok konzervet, tartós hamit, nasit, innivalót. Két naponta tudunk csak bevásárolni kenyeret és vizet (kisebb közértek találhatóak az evezés során a környező falvakban). De minden kocsmába betérünk, ami utunkba esik. Legalább 3-4 esélyes ahol megehetünk egy jégkrémet, ihatunk egy fröccöst vagy egy korsó hideg sört is.:)

Kenut, evezőket, mentőmellényt, bográcsot kapunk, közös kajának van egy hűtőtáskánk.

Jelentkezzetek a navke@navke.hu címen.

Túravezetőnk: Pali, Miki és Décsi Zsolt (aki az első vízitúránk szervezője is volt). A vízitúra során a készülő naturista dokumentumfilmhez is készülnek drónfelvételek a 3. és 4. napon és az esti tábortűz hangulatáról.

A vízitúra 20 évvel ezelőtt volt először egyesületünk szervezésében, így ezen kerek évfordulós túrán számítunk minden régi evezősünkre is, aki szívesen csatlakozna most is hozzánk.

Beszámolók a túra közben és után:

Eső csak péntek reggel csöpörészett. Eddig gyönyörű időnk volt. Majd meglátjuk mi vár ránk! Amúgy nagyon jó a csapat, sokat nosztalgiázunk. Gyógyulj meg mihamarabb.
Mónika

Itt, Tivadar alatt csak csöpörgött, az is pár percet. Eleddig kiváló időnk volt, az is mafla, aki nem jött velünk.
Pali.

Rövid beszámolóm a vízitúráról, mint a ki először volt veletek:
Az elrémisztő időjárásjóslatok ellenére nekem nagy kedvem volt evezni, nem ijedtem meg az esetleges kisebb-nagyobb zuhétól. Így utólag visszagondolva ráéreztem a jövőre, és a péntek esti, szombat hajnali csendes eső kivételével ragyogó napos, meleg időnk volt. Az indulás után pár perccel az első kavicsszigetnél már átöltöztünk "nudi-ruciba", és pancsoltunk egy jót a kellemes vízben, és ez így ment szombatig. Esténként jót főzőcskéztünk, és csütörtök, és szombat este Laca gitározott, és aki tudott énekelt vele Generál, Illés, LGT dalokat. Fantasztikus társaság gyűlt össze, csodás hangulattal. jövöre - ha lesz Navke-s vízitúra - szintén szeretnék rajta résztvenni.
Laci

Telefonos beszámoló Mónikától:
Nagyon jó társaság jött össze. Öt kenuval eveztünk végül, a kis létszám miatt. 4-en elijedtek az időjárás előrejelzéstől, 2-en betegség miatt nem tudtak menni, 1 fő nem kapott szabit a munkahelyén, 1 fő családi okok miatt mondta le, 4-en nem tudjuk mi volt az ok, csak nem jelentek meg az indulási helyszínen és azóta se jelentkeztek. A NaVKE ajándék sapkákat 8 a 20 éves évforduló miatt) minden résztvevő megkapta. Napközben 1-2x csepergett az eső, de végig jó idő volt, igen meleg. Esténként finomakat főzött Teca és Pisti. Mónika sokat segédkezett nekik. Első nap otthoni szendvicseket ettünk, másnap pörkölt volt, haradik nap lecsó, 2 napos pihenős placcról egy meghívásra le és visszaeveztünk egy finom töltött káposztáért. Fél óra oda, egy óra vissza. De megérte. A Laca minden este gitározott. Hazafelé megálltunk Etelka néni kifőzdéjében, ahol finom halászlével és sült halakkal várt bennünket ebédre. Utolsó nap éppen megúsztuk az esőt. Korán reggel, már 7-kor keltünk, gyorsan csomagoltunk, hogy 11 órára Jándra érjünk, ahol le kellett adni a kenukat. Mert akkor pontban az előrejelzések szerint, leszakadt az ég. De akkor már biztonságban voltunk és indultunk is hazafelé.

Nagyon jól sikerült a Tisza túra. Szerencsénk volt az idővel is. Szuper csapat volt. Köszönöm a jelenlévőknek és a túra vezető(k)nek. Ahol tavaly véglegesen táboroztunk, az most NEM volt jó, mert magasabb volt a Tisza. A büfével szemben kellet most táboroznunk, ahol nappal voltak textilesek. Ha büfézni akartunk kajakozni kellet hozzá, nem úgy mint tavaly, hogy csak gyalogoltunk.
Gyuri

20230805_200813h.jpg
20230805_200735h.jpg
20230804_200746h.jpg
20230803_221604h.jpg